- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Δαγκλής: «Επιμένουμε παρά τις δυσκολίες»

Ο Δημήτρης Δαγκλής είναι εδώ και κάποια χρόνια η ψυχή της Σάμος Futsal, της ομάδας από το νησί του ανατολικού Αιγαίου η οποία μετέχει στη Futsal League ανελλιπώς για μία τετραετία. Ο Σαμιώτης παράγοντας, μαζί με τον πρώτο πρόεδρο του συλλόγου Νάσο Σβαρνιά, έφτιαξαν αυτή την ομάδα με πολύ μεράκι και με το ίδιο πάθος, κόντρα στις όποιες αντιξοότητες, προσπαθεί να διατηρήσει αναμμένη τη φλόγα για το futsal.

Μιλώντας στο epssalas.gr παραθέτει τις δυσκολίες που μπορεί να έχει ένα τέτοιο εγχείρημα σε έναν τόπο μακριά από την Αθήνα, ενώ προσθέτει ότι το άθλημά μας έχει μέλλον στη χώρα μας, φτάνει να διαδοθεί σωστά με ουσιαστικές ενέργειες.

Τα τελευταία χρόνια η Σάμος κάνει μία αξιέπαινη προσπάθεια στο ποδόσφαιρο σάλας. Ποιες είναι οι βασικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτό το εγχείρημα;
«Είμαστε ένας νέος σύλλογος στο νησί της Σάμου. Ιδρύθηκε πριν μόλις τέσσερα χρόνια. Δεν σας κρύβω ότι κατά την πάροδο των ετών οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυξάνονται αντί να μειώνονται. Από την αρχή είχαμε οικονομικές δυσκολίες. Σε ένα ακριτικό νησί, όπως η Σάμος η εύρεση χορηγιών για την κάλυψη πάγιων εξόδων είναι ελάχιστη, αν όχι μηδαμινή, ειδικά για ένα άθλημα που ήταν άγνωστο στο ευρύ κοινό. Επιπλέον, οι καθυστερήσεις στις κρατικές επιχορηγήσεις δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις μας εκτός νησιού για τους αγώνες ενώ παράλληλα τα εισιτήρια τόσο ακτοπλοϊκώς όσο και αεροπορικώς είναι πολύ ακριβά. Σε αυτά προστέθηκε και η έλλειψη κλειστών γυμναστηρίων στην πόλη της Σάμου λόγω έργων αναβάθμισης, τα οποία καθυστερούν να ολοκληρωθούν με αποτέλεσμα να πρέπει να μετακινούμαστε στο Πυθαγόρειο, που εάν και δεν είναι μακριά, εντούτοις εξαιτίας των πολλών ομάδων άλλων αθλημάτων (μπάσκετ, βόλεϊ) που κάνουν χρήση αυτού, είναι δύσκολο να βρούμε κενές ώρες για τις προπονήσεις και τους αγώνες μας. Τέλος, η έλλειψη αθλητών αλλά και η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των σωματείων, αναφέρομαι στα ποδοσφαιρικά σωματεία δεν μας επιτρέπουν να στελεχώσουμε την ομάδα μας, όπως επιθυμούμε».

Έχετε βρει στήριξη ως σύλλογος από την τοπική κοινωνία;
«Τα πρώτα χρόνια δεν είχαμε την στήριξη που αναμέναμε. Ίσως γιατί είναι ένα άθλημα που δεν ήταν ευρέως γνωστό. Σιγά-σιγά όμως με πολλή προσπάθεια και κόπο και φέρνοντας η ομάδα καλά αποτελέσματα το κλίμα αυτό άρχισε να αντιστρέφεται. Θεωρώ σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραμάτισε και η έναρξη της ακαδημίας σε συνεργασία με τον Πανιώνιο που προσέλκυσε πολλά παιδιά μικρής ηλικίας. Έτσι, φέτος καταφέραμε να εγκριθεί και μια πρόταση συνδιοργάνωσης με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που αφορά ένα καλοκαιρινό camp για παιδιά και αυτό δείχνει ότι αρχίζει και η τοπική αυτοδιοίκηση να αναγνωρίζει τις προσπάθειές μας».

Πως σου κόλλησε το “μικρόβιο” του futsal;
«Ανέκαθεν ήμουν ποδοσφαιρόφιλος. Επειδή λοιπόν στο νησί υπήρχαν πάρα πολλοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι θέλαμε να φέρουμε κάτι νέο. Πρωτοπόρος σε αυτό το εγχείρημα ήταν ο πρώτος μας πρόεδρος και καλός φίλος Αθανάσιος Σβαρνιάς. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και η αγάπη μας για τον τόπο που ζούμε και για το άθλημα μας οδήγησε στην ίδρυση του συλλόγου».

Ποια είναι η γεύση που σου άφησε το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε;
«Πιστεύω πως υπάρχουν ομάδες δύο ταχυτήτων. Από τη μια έχουμε τις ομάδες μεγάλων αθλητικών σωματείων, που έχουν χορηγίες και οικονομική στήριξη και από την άλλη ομάδες της επαρχίας, που προσπαθούν να τις ανταγωνιστούν. Είναι ένα πρωτάθλημα με άνισους όρους. Ειδικά για εμάς που είμαστε ένα ακριτικό νησί και δεν βρισκόμαστε στην ηπειρωτική Ελλάδα, οι μετακινήσεις μας είναι απαγορευτικές. Καταρχάς τον χειμώνα δεν μπορούμε να μετακινηθούμε με το πλοίο καθώς δεν υπάρχουν συχνά δρομολόγια. Άρα, η μετακίνηση αναγκαστικά γίνεται αεροπορικώς. Το κόστος των εισιτηρίων για μια ομάδα όπως η δική μας με ελάχιστες χορηγίες είναι υπερβολικά μεγάλο και για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε από τη μια βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας και από την άλλη για να μειώσουμε τον αριθμό των μετακινήσεων έχουμε παίκτες που μένουν μόνιμα στην Αθήνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγωνιστική απόδοση. Χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη από το Υπουργείο Αθλητισμού και τους αρμόδιους φορείς προκειμένου το Πρωτάθλημα να παραμείνει εθνικό και να επεκταθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Ενόψει της νέας σεζόν, ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;
«Πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο. Φυσικά μας ενδιαφέρει να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο την ακαδημία μας. Από εκεί και πέρα, σκοπός είναι να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την ομάδα με παίκτες, δίνοντας βέβαια έμφαση σε νέα παιδιά».

Πιστεύεις ότι το ποδόσφαιρο σάλας στην Ελλάδα έχει μέλλον;
«Θεωρώ πως είναι ένα άθλημα που έχει μέλλον, αρκεί η ομοσπονδία να το διαφημίσει και να κάνει ουσιαστικές ενέργειες για τη διάδοση του αθλήματος. Μην ξεχνάμε είναι ένα άθλημα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και διεξάγεται σε κλειστούς χώρους και αυτό το κάνει πιο ελκυστικό για όλη τη διάρκεια του έτους».
Πηγή epssalas.gr
SamosSport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: