- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Στη Βουλή το θέμα της εγγραφής των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ

“Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με την αναγκαιότητα ουσιαστικής στήριξης των αθλητικών σωματείων, κυρίως μέσω της απλούστευσης των όρων και των προϋποθέσεων για ένταξή τους, στο ηλεκτρονικό μητρώο, προχώρησαν 40 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς την κα Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, με πρωτοβουλία των Βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, Χάρη Μαμουλάκη και Έβρου Νατάσας Γκαρά.

Ειδικότερα, τα αθλητικά σωματεία της χώρας συμβάλλουν τα μέγιστα στην συστηματική και καθημερινή αθλητική δραστηριότητα χιλιάδων νέων, προωθούν έναν υγιή τρόπο ζωής και αποτελούν κοιτίδες αλληλεγγύης, ευγενούς άμιλλας και αγάπης για τον αθλητισμό.

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν διαχρονικά τα αθλητικά σωματεία, μεταξύ αυτών, ελλείψεις σε υποδομές, σε επιστημονικό δυναμικό, σε γυμναστές, γιατρούς και κυρίως σε χρηματοδότηση, έρχονται να προστεθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που καλούνται να πληρούν για την ένταξή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο, οι οποίες δυσκολεύουν έτι περισσότερο τη λειτουργία τους.

Τα ζητήματα γραφειοκρατίας, τα δικαιολογητικά εγγραφής, ανανέωσης και πιστοποίησης στο ηλεκτρονικό μητρώο, που σημειωτέον είναι ίδια τόσο για μια μικρή ομάδα, όσο και για μια μεγάλη, τα έξοδα ένταξης, η απόρριψη των προπονητών του μητρώου της ΕΠΟ και αποφοίτων ΤΕΦΑΑ, αν δεν είναι εγγεγραμμένοι, ακόμη και αν πρόκειται για μικρές ομάδες, οι οποίες επιτελούν εθελοντικό έργο, η απαγόρευση χρήσης των δημοτικών εγκαταστάσεων, που δεν έχουν εγγραφεί στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, είναι η σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία.

Η δε παράταση προθεσμίας επιβολής διαγραφής για σωματεία που δεν έχουν λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν λύνει το πρόβλημα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δυσμενούς κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα σωματεία είναι ο μικρός αριθμός όσων εντάχθηκαν για το έτος 2022 στην Κρήτη, που φτάνει μόλις τα εννέα, με την Ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων Ηρακλείου να δηλώνει ότι δεν θα προχωρήσει σε διοργάνωση πρωταθλήματος με 9 ομάδες στο μητρώο.

Με βάση τα παραπάνω, οι ερωτώντες βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να απλουστεύσει και να εξορθολογήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για ένταξη των σωματείων στο ηλεκτρονικό μητρώο.


Τέλος ζητούν να μάθουν αν προτίθεται να αποσυνδέσει την ένταξη στο ηλεκτρονικό μητρώο από την πρόσβαση των αθλητικών σωματείων και μικρών ομάδων στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Δήμων. (πηγή www.iapopsi.gr)


SamosSport.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: