- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

ΑO Μεσαριάς: Τα προβλήματα δεν λύνονται με το κλείσιμο των μικροφώνων και των καμερών

Ανακοίνωση 
Ο Αθλητικός Όμιλος Μεσαριάς ουδέποτε επικαλέστηκε παρατυπία της ΕΠΣ και της Επιτροπής ή παρέκκλιση τους από τους κανονισμούς, προφανώς και γνωρίζουμε ότι πράττουν νομότυπα! 

Εμείς σαν σωματείο εκφραστήκαμε επί της ουσίας και θίξαμε τις παραμέτρους διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου με βάση την κοινή λογική και την αξίωσης μας, να έχουμε τη δυνατότητα σαν ομάδα, να λάβουμε μέρος με ουσιαστική παρουσία έτσι ώστε να διεκδικήσουμε το κύπελλο.

Ουσιαστική παρουσία σημαίνει τη συμμετοχή όλων των αθλητών μας οι οποίοι είναι εργαζόμενοι, μαθητές, γονείς μιας και είμαστε, όπως όλοι, ερασιτεχνικό σωματείο. Είναι λοιπόν πασιφανές ότι είναι αδύνατη η παρουσία μας στον τελικό από τη στιγμή που καλούμαστε να παραστούμε και να παραμείνουμε εκτός νησιού για δυο καθημερινές εργάσιμες ημέρες.

Όσον αφορά το αίτημα μας για την έδρα διεξαγωγής του Τελικού και την υπάρχουσα προκήρυξη την οποία επικαλείται η ΕΠΣ καθώς και το σχόλιο ότι «ποτέ δεν διαχώρισε ή έδειξε προτίμηση σε ομάδες και τόπους» θεωρούμε ότι αναιρούνται τα όσα δηλώνουν, εφόσον οι ίδιοι έφτιαξαν μια προκήρυξη η οποία δεν περιλαμβάνει καν την περίληψη του Δημοτικού Σταδίου Αγίου Κηρύκου από τη στιγμή που στο θεσμό του Κυπέλλου συμμετέχουν και ομάδες της Ικαρίας και των Φούρνων και έχουμε τις ίδιες πιθανότητες να προκριθούμε στον Τελικό.

Σαφώς και γνωρίζουμε ότι παλαιότερα ομάδες αυτοβούλως προτίμησαν να επωμιστούν το κόστος επιπλέον διανυκτέρευσης όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΠΣ, ας μην ξεχνάμε όμως ότι εδώ και μία τριετία λόγω πανδημίας η οικονομική δυνατότητα των ομάδων έχει περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση, ακόμη πιο σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι οι διανυκτερεύσεις αφορούσαν Σαββατοκύριακο και όχι καθημερινές, εργάσιμες.

Σε τέτοιες περιπτώσεις το κόστος το επιβαρύνει μόνο το σωματείο και όχι τους παίκτες οι οποίοι θα πρέπει να χάσουν δύο και τρία ημερομίσθια.

Σε ότι αφορά το τελευταίο σκέλος της ανακοίνωσης της ΕΠΣ περί καταδίκης σωματικής και λεκτικής βίας και με αφορμή και τη χθεσινή ανακοίνωση του σωματείου του Φοίνικα θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:

Η ομάδα μας καταδικάζει κάθε μορφή βίας εντός και εκτός γηπέδων και η Διοίκηση μας κάνει ό,τι είναι δυνατό για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων.

Η πεποίθηση μας είναι ότι με την υποκρισία και με το να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας τα φαινόμενα αυτά δεν θα εξαλειφτούν

Ξαφνικά οι βωμολοχίες της εξέδρας προκαλούν εντύπωση και αποτροπιασμό λες και όλοι εμείς έχουμε γαλουχηθεί στα γήπεδα της Μεγάλης Βρετανίας και μάλιστα όλο αυτό εκφράζεται μετά από παρόμοια συμπεριφορά που δέχθηκαν οι παίκτες μας στο γήπεδο του Φοίνικα σε αγώνα για το πρωτάθλημα του πρώτου γύρου από φιλάθλους που βρίσκονταν περιμετρικά του γηπέδου στα κιγκλιδώματα, σε γήπεδο που δεν είχε άδεια για παρουσία φιλάθλων, η μόνη διαφορά με τότε είναι ότι δεν υπήρχαν μικρόφωνα.

Επίσης όσον αφορά το σχόλιο της Ανακοίνωσης του Φοίνικα ότι το σαμιακό ποδόσφαιρο δεν έχει συνηθίσει τέτοιες συμπεριφορές να θυμίσουμε και πάλι πρόσφατο περιστατικό, για το οποίο μπορεί να λάβει άμεση ενημέρωση από την προπονήτρια της μεικτής και των ακαδημιών του , που έλαβε μέρος σε αγώνα της μεικτής Σάμου στο Δημοτικό Στάδιο Σάμου, το πρόβλημα εκεί λύθηκε κλείνοντας το μικρόφωνο και έτσι απλά και ωραία απαλείφεται η λεκτική βία.

Να θυμίσουμε εδώ στους Διοικούντες της ΕΠΣ τι είχε συμβεί πριν τρία χρόνια στο δεύτερο αγώνα μπαράζ ανόδου ανάμεσα σε Αρίσταρχο κ Μεσαριά στο δημοτικό στάδιο Σάμου και τους προπηλακισμούς κ ύβρεις που δέχθηκαν οι παίχτες της ομάδας μας από μερίδα φιλάθλων παρουσία των εκπροσώπων της ΕΠΣ κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειαζόταν κάμερες κ μικρόφωνα αλλά δυστυχώς δεν είδαμε καμία ανακοίνωση κ ευαισθησία από την διοργανώτρια αρχή..ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΚΥΡΙΑΚΉ..

Εμείς ούτε το κάναμε σημαία ούτε στοχοποιήσαμε τον Αρίσταρχο επειδή μια μικρή μερίδα φιλάθλων προέβει σε αυτές τις ενέργειες αλλά νιώθουμε την ανάγκη να το αναφέρουμε τώρα γιατί πλέον η υποκρισία περισσεύει...

Εμείς λοιπόν καλώς ή κακώς από τη στιγμή που καλέσαμε ένα μέσο για να καλύψει τον αγώνα δεν μπήκαμε σε διαδικασία φίμωσης του για να παρουσιάσουμε μια ωραιοποιημένη εικόνα.

Τελειώνοντας λοιπόν σας ξαναλέμε ότι αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται με κλείσιμο μικροφώνων κ καμερών ούτε με επιλεγμένες ευαισθησίες..

Το ΔΣ του ΑΟΜ

SamosSport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: