- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Απελευθέρωση ερασιτεχνών αθλητών στα 18

Το νέο νομοσχέδιο προβλέπει την απελευθέρωση των μεταγραφών ερασιτεχνών αθλητών, μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση, στόχος της ρύθμισης αυτής είναι «... να εκλογικευτούν και να περιοριστούν οι ισχύουσες έως σήμερα δεσμεύσεις.
Η αρχή της ελεύθερης επιλογής σωματείου είναι βασική και ουσιώδης για την ελεύθερη σωματική καλλιέργεια και την προστασία του δικαιώματος της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας.

Έτσι, το όριο της ενηλικίωσης επιλέγεται ως εύλογο, ώστε να μην πληγεί και το δικαίωμα των σωματείων όπου ανήκουν οι αθλητές, να μην εμποδίζεται η παραγωγική διαδικασία και να συνδυάζεται με τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα».

Πρακτικά, η προτεινόμενη διάταξη επιτρέπει σε οποιονδήποτε ερασιτέχνη αθλητή να πάρει στα χέρια του το δελτίο του, μόλις ενηλικιωθεί, και να ενταχθεί σε οποιοδήποτε σύλλογο της αρεσκείας του, χωρίς το σωματείο από το οποίο προέρχεται να μπορεί να προβάλει απαιτήσεις, οικονομικής ή άλλης φύσεως. Αναμένεται με ενδιαφέρον να διευκρινιστεί κατά πόσον θα προβλέπεται αποζημίωση (τροφεία), σε περίπτωση μεταπήδησης αθλητή από ερασιτεχνικό σε επαγγελματικό σύλλογο.

SamosSport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: