- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Ποδόσφαιρο: Ιστορία αθλητικού συλλόγου Φούρνων « Ο ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ »

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 καταγράφονται τα πρώτα ανεπίσημα παιχνίδια Ποδοσφαίρου στους Φούρνους Κορσεών . Ειδικότερα , το έτος 1978 μια παρέα ενθουσιασμένων με το άθλημα του ποδοσφαίρου νέων του χωριού , δημιουργούν εντελώς ανεπίσημα και άτυπα την ομάδα του νησιού που ονομάζεται αρχικά ‘’ Α.Ε. ΦΟΥΡΝΩΝ ‘’ και μάλιστα φορώντας ένα λευκό μπλουζάκι απλά για την ομοιομορφία .

Μεγάλος ενθουσιασμός , όρεξη και αγάπη για το ποδόσφαιρο είναι μερικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους συμμετέχοντες στην καινούργια αυτή ομάδα .


Αποτέλεσμα είναι να ξεκινήσουν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στο νησί , έστω κι αν αυτοί πραγματοποιούνται σε χωμάτινα γήπεδα και έχοντας τέρματα με ξύλινα δοκάρια . Η ομάδα δεν διστάζει να ταξιδέψει στην γειτονική Ικαρία για να αντιμετωπίσει τον ‘’ ΙΚΑΡΟ ‘’ , λόγω των πολύ καλών σχέσεων που διατηρεί με τους ανθρώπους της Ικαρίας , αλλά ακόμη και στη Σάμο όπου αγωνίζεται με διάφορες τοπικές ομάδες . Μετέπειτα αγωνίζεται και με τον ‘’ ΚΟΡΑΚΑ ‘’ , όπου είναι η τοπική ομάδα της Χρυσομηλιάς – Φούρνων Κορσεών . Αν και όλα τα παιχνίδια ήταν καθαρά φιλικού χαρακτήρα , ωστόσο δεν έλλειπαν κάποιες φορές οι παρεξηγήσεις αλλά και οι μικροεντάσεις .




ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ " ..... ( 1981 ) !!
"ΟΡΘΙΟΙ : ΒΑΡΒΑΤΕΣ Ι, ΓΛΑΡΟΣ Γ, ΜΑΟΥΝΗΣ Α, ΦΛΥΤΖΑΝΗΣ ΕΜ, ΜΥΤΙΚΑΣ Η, ΜΑΡΚΑΚΗΣ Ν, ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΜ, ΚΑΡΛΑΣ Ι, ΠΟΥΡΓΕΖΗΣ ΣΤ
ΚΑΤΩ : ΠΑΔΙΑΣ ΕΜ, ΚΑΤΣΑΡΟΣ Α, ΜΑΡΟΥΔΑΣ Ν, ΓΛΑΡΟΣ Κ, ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΣΤ, ΓΛΑΡΟΣ Φ
 . "

Το έτος 1981 οι συμμετέχοντες στην ομάδα αποφασίζουν να αλλάξουν την ονομασία της . Το νέο όνομα αυτής ‘’ ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ ‘’ . Αξίζει να σημειωθεί , ότι από εκείνη την χρονιά πλέον καθιερώνεται το κίτρινο ως το επίσημο και αντιπροσωπευτικό χρώμα της ομάδας και οι νέες εμφανίσεις έχουν κεντημένο το ‘’ Κ ‘’ στο στήθος ως έμβλημα.

Η πρώτη επίσημη συγκέντρωση για τη δημιουργία της ομάδας πραγματοποιήθηκε το έτος 1993 στο « Καφενείο του Θεοφίλη » ( Μαρούσης ) , εκεί όπου στεγάζεται σήμερα ‘’ ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΣΚΕΥΟΥ ‘’ . Στους πρωτεργάτες αυτής της ιδέας συμμετείχαν ο τότε Δάσκαλος του Σχολείου Φούρνων κ. ΑΞΑΡΛΗΣ Κωνσταντίνος και ο Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Π.Α.Ο. κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ( Γυμναστής ) . Η ιδέα έγινε πραγματικότητα το 1996 οπότε και έχουμε την ίδρυση του ‘’ ΚΟΥΡΣΑΡΟΥ ‘’ με κάθε επισημότητα . Το Καταστατικό και η πρώτη Διοίκηση είναι γεγονός , και πλέον η ομάδα μας αναγνωρίζεται επισήμως ως ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΥΡΝΩΝ « Ο ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ » .
ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ " ..... ( 1998 ) !!
"ΟΡΘΙΟΙ : ΓΛΑΡΟΣ Κ, ΑΧΛΑΔΗΣ Μ , ΓΛΑΡΟΣ Μ , ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ Δ , ΤΡΙΚΕΡΙΩΤΗΣ Σ , ΑΧΛΑΔΗΣ ΕΜ , ΧΟΝΔΡΟΥΔΑΚΗΣ Ν
ΚΑΤΩ : ΜΥΤΙΚΑΣ Γ , ΣΚΛΑΒΟΣ Ν , ΚΑΒΟΥΡΑΣ Δ , ΚΟΡΟΜΠΛΗΣ Δ ,ΚΑΡΛΑΣ Γ , ΚΟΝΔΥΛΑΣ Α , ΓΛΑΡΟΣ Φ , ΦΛΥΤΖΑΝΗΣ Ι ."

- Η ομάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της ως επίσημο Σωματείο , την αγωνιστική περίοδο 1997-1998 στη Β’ Κατηγορία του Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Σάμου . Το πρώτο επίσημο καταγεγραμμένο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο Αγ. Κηρύκου Ικαρίας με αντίπαλο τον ‘’ ΑΜΦΙΛΥΣΟ ‘’ . Τυπικά γηπεδούχος ο ‘’ ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ ‘’ , μιας και το Δημοτικό Γήπεδο Φούρνων Κορσεών βρισκόταν υπό κατασκευή . Για την ιστορία αναφέρεται ότι το παιχνίδι έληξε με σκορ 3-1 υπέρ του ‘’ ΚΟΥΡΣΑΡΟΥ ‘’ αλλά οι γείτονες Σαμιώτες κέρδισαν το παιχνίδι στα ‘’ χαρτιά ‘’ , λόγω « προβλήματος » που πρόεκυψε με τα δελτία της ομάδας μας .

ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ " ..... ( 2000 - 2001 ) !!
ΟΡΘΙΟΙ : ΚΟΤΤΑΡΑΣ Γ , ΑΜΟΡΓΙΑΝΟΣ Ν , ΚΑΡΛΑΣ Ν , ΦΛΥΤΖΑΝΗΣ Ε , ΠΑΔΙΑΣ Κ , ΜΑΡΟΥΔΑΣ Ν (C) , ΚΟΝΔΥΛΑΣ Ν , ΓΛΑΡΟΣ Κ
ΚΑΤΩ : ΓΛΑΡΟΣ Μ , ΚΟΝΔΥΛΑΣ Α , ΤΣΑΓΑΛΑΣ ΕΜ , ΚΑΜΙΤΣΗΣ Ι , ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ Σ , ΒΑΡΘΑΛΗΣ Ι , ΓΛΑΡΟΣ Γ .

- Πρώτος προπονητής της ομάδας ήταν ο κ. ΚΟΡΟΜΠΛΗΣ Δημήτριος ( Γυμναστής ) , ο οποίος και διηύθυνε την ομάδα για δυο (2) χρόνια .

- Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη για τον ‘’ ΚΟΥΡΣΑΡΟ ‘’ είναι με σκορ 9-1 , απέναντι στους ‘’ ΣΠΑΘΑΡΑΙΟΥΣ ‘’ .

- Η ομάδα μας έχει αναδείξει δυο (2) φορές Πρώτο Σκόρερ στο Πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας . Τον τίτλο μοιράζονται οι κ. ΓΛΑΡΟΣ Χριστόδουλος του Κωνσταντίνου και ΧΟΝΔΡΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος του Δημητρίου .


 " ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ " ..... ( 2004 ) !!
"ΟΡΘΙΟΙ : ΓΛΑΡΟΣ Κ, ΜΑΡΚΑΚΗΣ Δ ,ΚΟΤΤΑΡΑΣ Γ, ΚΑΡΛΑΣ Ν, ΒΑΡΘΑΛΗΣ Ι, ΚΟΝΔΥΛΑΣ Α (C) , ΚΑΜΙΤΣΗΣ Ι, ΜΥΤΙΚΑΣ Γ, ΧΟΝΔΡΟΥΔΑΚΗΣ Ν , ΓΛΑΡΟΣ Γ
ΚΑΤΩ : ΓΛΑΡΟΣ Μ , ΠΑΔΙΑΣ Κ , ΜΑΡΟΥΔΑΣ Ν , ΓΛΑΡΟΣ Χ , ΦΛΥΤΖΑΝΗΣ Ε , ΦΛΥΤΖΑΝΗΣ Ι , ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ Φ ."

- Αξιοσημείωτη είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος από το Παιδικό Τμήμα του Συλλόγου το έτος 2003 στο Παιδικό Πρωτάθλημα Σάμου .

- Από το έτος 2013 , μετά από μια ευχάριστη έκπληξη που μας επεφύλασσαν τα κορίτσια του νησιού , συμμετέχει στα τμήματα του Συλλόγου και η νεοϊδρυθείσα Γυναικεία ομάδα .

" ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ " ..... ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ  ΟΜΑΔΑ   ( 2016 - 2017 ) !!
"ΟΡΘΙΕΣ : ΑΜΟΡΓΙΑΝΟΥ Ε , ΜΑΡΟΥΔΑ Κ , ΚΟΝΔΥΛΑ Ε , ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΟΥ Φ , ΚΟΝΔΥΛΑ Μ , ΡΟΥΣΣΑΚΗ Α , ΚΟΝΔΥΛΑ Φ , ΒΟΥΛΓΑΡΗ Ν , ΜΑΡΚΑΚΗ Ε
ΚΑΤΩ : ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ Κ , ΚΟΝΔΥΛΑ Α , ΜΑΡΚΑΚΗ Ε , ΜΕΛΑ Φ , ΜΑΡΚΑΚΗ Σ , ΜΕΛΑ Ζ , ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ Σ ."

- Τέλος , τα χρώματα του αγαπημένου μας ‘’ ΚΟΥΡΣΑΡΟΥ ‘’ είναι το Κίτρινο και το Μπλε. Το κίτρινο χρώμα υπερτερεί έναντι του μπλε και αν μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για ποσοστά , θα λέγαμε πως η αναλογία είναι 70% κίτρινο έναντι 30% μπλε [ Κίτρινο χρώμα η φανέλα και οι κάλτσες και Μπλε χρώμα το σορτς ] . Βέβαια πάντα υπάρχει ο συνδυασμός των χρωμάτων , αναλόγως των χρωμάτων της εμφάνισης των αντιπάλων . Τα τελευταία χρόνια μάλιστα , έχει προστεθεί και το Μαύρο χρώμα ως « τρίτη » εμφάνιση . Το μαύρο χρώμα χαρακτηρίζεται ως « Πειρατικό » , κάτι που συνάδει με την ένδοξη ιστορία των « Κουρσάρων » στο νησί των Φούρνων Κορσεών .


" ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ " ..... ( 2016 - 2017 ) !!
ΠΑΝΩ : ΦΛΥΤΖΑΝΗΣ Φ , ΤΣΟΥΡΑΚΗΣ Ν , ΜΗΤΣΑΤΣΟΣ Γ , ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ Γ , ΜΕΛΑΣ Π , ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΕΜ , ΧΑΛΑΡΟΣ Α , ΓΛΑΡΟΣ Α , ΣΚΛΑΒΟΣ Κ , ΓΛΑΡΟΣ Χ
ΟΡΘΙΟΙ : ΚΑΡΥΔΗΣ Δ , ΜΗΛΙΟΣ Κ , ΚΟΤΤΑΡΑΣ Γ , ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ Ι , ΜΑΡΚΑΚΗΣ Δ , ΣΚΛΑΒΟΣ Ε , ΜΥΤΙΚΑΣ Γ , ΑΜΟΡΓΙΑΝΟΣ Γ , ΓΛΑΡΟΣ Ι , ΜΑΡΚΑΚΗΣ Ν
ΚΑΤΩ : ΒΑΡΘΑΛΗΣ Ι , ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ Χ , ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ Α , ΚΟΝΔΥΛΑΣ Ε , ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΕΜ , ΜΥΤΙΚΑΣ Γ , ΟΡΦΑΝΟΣ Δ , ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ Σ .


Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΣΑΡΟΥ
Το SamosSport.gr ευχαριστεί τον   Ιωάννη Γεωργάκη  για τα στοιχεία  και τις φωτογραφίες 

SamosSport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: