- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Γυναικείο Ποδόσφαιρο : Α.Γ. Σ. Διαγόρας Ραχών Ικαρίας – ΟΦΗ 0–4

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στο γήπεδο Ευδήλου ήταν μια μέρα γιορτής, για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί η γυναικεία ομάδα του Α.Γ.Σ. Διαγόρα Ραχών έπαιζε επιτέλους για πρώτη φορά στο νησί μας, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την φυσική της έδρα, τις Ράχες, στο γήπεδο του Ευδήλου, έδρα του Α.Ο. Μεσαριάς, αλλά επιτέλους πάνω στο νησί μας. Δεύτερον γιατί η κλήρωση μας έφερε την Ικαριώτικη ομάδα με αντίπαλο στην έδρα της μια από τις πιο ισχυρές ομάδες του ομίλου, τον Ο.Φ.Η., ομάδα με πλούσια εμπειρία στα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικής, αλλά και μεγάλη ιστορία στο χώρο του ποδοσφαίρου, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.
Αυτοί οι δυο λόγοι συν το γεγονός του ιδανικού καιρού για ποδόσφαιρο, σ’ ένα «καινούργιο» ουσιαστικά γήπεδο, αλλά και το κάλεσμα γι αυτή τη γιορτή ποδοσφαίρου που γινόταν στο νησί μας, που έκανε η ομάδα του Α.Γ.Σ. Διαγόρα, έφερε στο γήπεδο τόσο κόσμο (πάνω από 300 άτομα), πράγμα που εντυπωσίασε όλο το επιτελείο της φιλοξενούμενης ομάδας του Ο.Φ.Η.

Η …γιορτή ξεκίνησε πριν τον αγώνα, με μια τιμητική πλακέτα που έδωσαν στον πρόεδρο, τον προπονητή και το στέλεχος της γυναικείας ομάδας, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου ΟΦΗ Funs Club Ικαρίας, ναι έχουμε και τέτοιο τμήμα από τους Κρητικούς που ζουν στο νησί μας. Βέβαια και η ομάδα του Α.Γ.Σ. Διαγόρα πριν την έναρξη του ματς έδωσε σε όλα τα μέλη της κρητικής ομάδας (Πρόεδρο, προπονητή, στελέχη και αθλήτριες) μια τσάντα με τοπικά προϊόντα της Ικαρίας.


Και ο αγώνας ξεκινά όταν πίσω από τον διαιτητή κ. Κωσταντινίδη και τους επόπτες κ.κ. Καζόγλου (α’), Μετζεμέκη (β’), οι ομάδες μπαίνουν στο γήπεδο σε μια θύελλα χειροκροτημάτων και συνθημάτων από την γεμάτη εξέδρα, πάντα βέβαια σε κόσμια και αθλητικά πλαίσια, κάτι που διατηρήθηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Το σφύριγμα έναρξης του αγώνα, έδειξε εξ αρχής την πραγματική αγωνιστική κατάσταση των ομάδων. Η ομάδα του Ο.Φ.Η. πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, αλά και η ομάδα του Διαγόρα αν και στην αρχή έμεινε πίσω, κλείνοντας τις διόδους στις επιθέσεις των παικτριών της κρητικής ομάδας, σιγά – σιγά άρχισαν τις αντεπιθέσεις. Στο 11’ η ομάδα του Ο.Φ.Η. είχε την πρώτη χαμένη ευκαιρία για γκολ με την Νικηταρά. Στο 13’ σε μια διεκδίκηση της μπάλας είχαμε ελαφρό (ευτυχώς) τραυματισμό της τερματοφύλακα του Διαγόρα Ρούβελα. Στο 18’ δεύτερη χαμένη ευκαιρία από ευνοϊκή θέση για τον Ο.Φ.Η. με την Αραβιάκη. Η πίεση της κρητικής ομάδας συνεχιζόταν και έφερε το πρώτο γκολ στο 35’ με την Κυδωνάκη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα του Διαγόρα σε αντεπίθεση έχασε ευκαιρία από ευνοϊκή θέση και απέκρουσαν οι αμυντικές παίκτριες του Ο.Φ.Η. Η επιθετική δραστηριότητα και οι πανέμορφες πάσες ακριβείας της κρητικής ομάδας συνεχίστηκαν και στο 43’ έφεραν το 2-0, πάλι με την Κυδωνάκη. Με αυτό το σκορ οι ομάδες αποσύρθηκαν για το ημίχρονο.

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα στο 48’ η Αραβιάκη να κάνει το 3-0. Οι παίκτριες του Διαγόρα προσπάθησαν πολλές φορές να πλησιάσουν την περιοχή της ομάδας του Ο.Φ.Η., αλλά η αμυντική διάταξη της κρητικής ομάδας, έκανε την προσπάθεια τους να μην έχει το ποθούμενο αποτέλεσμα. Αντίθετα οι κρητικές παίκτριες στις επιθέσεις τους ήταν σχεδόν πάντα επικίνδυνες, με αποτέλεσμα στο 57’ να κάνουν το 4-0 με γκολ της Κυδωνάκη. Επίσης η ομάδα του Ο.Φ.Η. είχε άλλη μια χαμένη ευκαιρία στο 63’ με την Κατερίνη.

Ο αγώνας έκλεισε με το 4-0 εις βάρος της Ικαριώτικης ομάδας, αλλά αυτό δεν στεναχώρησε τόσο τον προπονητή, τις παίκτριες, αλλά και τους φιλάθλους που με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα επιβράβευσαν τις προσπάθειες και των δυο ομάδων, που αποχωρούσαν για τα αποδυτήρια.

Η διαιτησία του κ. Κωσταντινίδη κρίνεται επιτυχημένη, αφού δεν ήλθε σε δύσκολη θέση να βγάλει ούτε μια κίτρινη ή κόκκινη κάρτα και οι αποφάσεις του δεν αμφισβητούνται.Το συμπέρασμα από την αναμέτρηση είναι ότι είδαμε δυο ομάδες με διαφορετικό δυναμικό, αλλά κι ένα κοινό στόχο να διακριθούν στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας γυναικών. Η ομάδα του Ο.Φ.Η. με μια συγκροτημένη ομάδα παλιών και έμπειρων αθλητριών (ήδη τρεις παίκτριες του είναι στην Εθνική ομάδα), αλλά και νεαρών αθλητριών, έχουν κάτω από τις οδηγίες του προπονητή τους κ. Δ. Χωματά, δημιουργήσει ένα αξιόμαχο συγκρότημα. Η ομάδα του Διαγόρα με νεαρά στη πλειοψηφία τους άτομα, αλλά πάντα πολύ μαχητικά, κάτω από την καθοδήγηση του προπονητή τους Σ. Καρίμαλη, έχουν βάλει στόχο φέτος εκτός από την παραμονή στην κατηγορία, να φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση τον οποιονδήποτε αντίπαλο τους είτε εκτός ή εντός έδρας. Έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους και την υποστήριξη της διοίκησης και του κόσμου που έχει αγκαλιάσει αυτή την ομάδα αλλά και γενικά το γυναικείο ποδόσφαιρο στο νησί, αφού περιμένουν και την άλλη γυναικεία ομάδα του Α.Ο. Μεσαριάς, να μπει σε λίγο καιρό στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.


Η διοίκηση του Α.Γ. Σ. Διαγόρα τελειώνοντας το πολύ καλό πρόγραμμα φιλοξενίας της ομάδας του Ο.Φ.Η. διοργάνωσε χθες το βράδυ τραπέζι για να κάτσουν από κοινού όλοι οι συντελεστές του αγώνα (διοικήσεις, παράγοντες, προπονητές, παίκτριες), με στόχο να γίνει σύσφιξη των πολύ καλών αθλητικών σχέσεων των δυο ομάδων.
Οι συνθέσεις των ομάδων :
Α.Γ.Σ. Διαγόρας Ραχών : (Προπονητής Σ. Καρίμαλης) (1) Ρουβέλα Ε. , (2) Καστανιά Μ. (Αλλαγή στο 40’ με [16] Παπαϊωάννου Δ.), (3) Κατέχη Ε., (4) Χαϊντούτη Ε., (5) Μαλλέ Μ., (6) Συργιάννη Α.Ε., (7) Κουτσού Α. Χ., (8) Κοτσαμπά Χ., (9) Ξενάκη Σ. (Αλλαγή στο 51’ με [17] Tudose Άννα – Μαρία), (10) Καρούτσου Ε.Α. (Αλλαγή στο 26’ με [14] Καρίμαλη Α. που έγινε επίσης αλλαγή στο 74’ με [15] Κράτσα Σ.), (11) Καλλιμούκου Σ.
Αναπληρωματικές : (13) Πούλη Π., (18) Ζαννή Χ.

Ο.Φ.Η. : (Προπονητής Δ. Χωματάς) (1) Αποστολάκη Ε., (3) Σηφάκη Ι., (4) Πίτση Ε., (6) Κουλαλή Μ., (7) Παπακωσταντή Ε., (9) Κακοτσάκη Μ., (10) Κυδωνάκη Β. (Αλλαγή στο 74’ με [6] Κουλαλή Μ.), (11) Νικηταρά Ε., (12) Συμεωνίδη Γ., (13) Κατερίνη Δ. (Αλλαγή στο 79’ με [14] Κουκουλάκη Α.), (18) Αραβιάκη Μ. (Αλλαγή στο 68’ με [2] Πασχαλίδου Π.


Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία
Σωτήρης Πολίτης
Πηγή ikariaki.gr

SamosSport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: