- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Συνέντευξη με τον νεοεκλεγέν πρόεδρο του Αγ. Αθανασίου Υδρούσσας κ.Γιάννη Πέτρου

κ. Πέτρου καταρχάς σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το SamosSport.gr για την πρώτη σας συνέντευξη ως πρόεδρος  του Αθλητικού συλλόγου  Αγ. Αθανασίου Υδρούσσας.

Εγώ σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δίνετε μέσα από την στήλη σας να μιλήσω για τον σύλλογο μας  και να μοιραστώ μαζί σας  σκέψεις  και  απόψεις μου  γύρω από το ποδόσφαιρο.

Ξεκινώντας τη κουβέντα θα θέλαμε να μας συστηθείτε για να σας γνωρίσουμε καλύτερα

 Κατάγομαι από την Υδρούσσα  της Σάμου , είμαι  πατέρας τριών παιδιών και γιατρός, νεφρολόγος στην μονάδα  τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου του νησιού . Τα τελευταία επτά χρόνια ζω στο Καρλόβασι.

Η ενασχόλησή σας με το ποδόσφαιρο από που προέρχεται;

 Το ποδόσφαιρο σε όλες τις περιόδους  της ζωής μου έπαιξε και παίζει σημαντικό ρόλο. Αρχικά στις γειτονιές του Πειραιά , ανάμεσα από σταθμευμένα αυτοκίνητα, στην συνέχεια στο χωριό όπου κάθε Κυριακή οργανώναμε  φιλικούς αγώνες με τα γειτονικά  χωριά (Κονταίϊκα,  Κοντακαίικα, Λέκκα) μέχρι  που το 1988 έβγαλα το πρώτο και μοναδικό δελτίο ποδοσφαίρου της  ζωής μου στην ομάδα του χωριού ( τότε Κερκετεύς, τώρα Άγιος Αθανάσιος).                                                                                                                                      Έπειτα σαν μαθητής και φοιτητής ιατρικής  , το ποδόσφαιρο ( η μπάλα) με κράτησε υγιή , με βοήθησε να ανταπεξέλθω  σε στιγμές μοναξιάς και άγχους  και φυσικά να γνωρίσω πολλούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους. Όπου και να με πήγαινε η ζωή το ποδόσφαιρο με συνόδευε. Κρέμασα τα παπούτσια το 2019 , στον  Άγιο  Αθανάσιο φυσικά , γεμάτος όμορφες  και δυνατές εμπειρίες  ζωής.

 

Με την ανάληψη των καθηκόντων σας έγινε αλλαγή προπονητή στην ομάδα σας ήταν προσωπική σας επιλογή;

 Οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου λαμβάνονται  κατόπιν ψηφοφορίας . Έχω την τύχη φέτος στο συμβούλιο να πλαισιώνομαι  από πολύ αξιόλογα άτομα , με ώριμη σκέψη  και αντίληψη  και φυσικά με αγνή αγάπη για τον σύλλογο.                                                                                                   Η σχέση του συλλόγου με τον κύριο  Παπαγεωργίου ήταν άψογη. Βοήθησε  την ομάδα να στηθεί, να ανέβει κατηγορία και τελικά να παραμείνει σε αυτήν. Επίσης  μας  έδειξε το δρόμο και βοήθησε στην οργάνωση  της ακαδημία μας, που σημειωτέο  είναι αναγνωρισμένη  από τον ΟΠΑΠ.  Νιώθαμε ότι η σχέση αυτή είχε κάνει τον κύκλο της και  θεωρήσαμε καλό να «χωρίσουμε» έχοντας μόνο θετικές αναμνήσεις από αυτή την συνεργασία. Εκπροσωπούμε ένα μικρό σύλλογο , ένα μικρό χωριό, που όλα αυτά τα χρόνια παλεύει να σταθεί  ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες της  Σάμου, οπότε, το να βρίσκουμε τρόπους να κρατήσουμε ψηλά τον πήχη  μερικές φορές είναι δύσκολο με τα μέσα που διαθέτουμε. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια  που έχει γίνει μέχρι τώρα, ελπίζοντας σε μία καλή πορεία της ομάδας μας στην μεγάλη κατηγορία του νησιού με τον κύριο Λασπιά, βασισμένοι  στην εμπειρία  και την αγάπη του  για το ποδόσφαιρο  του.

Μεταγραφές για την νέα αγωνιστική περίοδο θα κάνετε;

 Μεταγραφές  θα γίνουν σίγουρα, ωστόσο επιθυμούμε να παραμείνουν  οι παίχτες από την περσινή χρονιά.  Είχα την ευκαιρία να τους γνωρίσω προσωπικά  και να προπονηθώ μερικές φορές μαζί τους ( έχω ακόμα ποδοσφαιρικά παπούτσια). Πραγματικά   όλοι τους ,με τις δυσκολίες που μία μικρή ομάδα έχει, έδειξαν  χαρακτήρα και  ότι μπορούν να πετύχουν ακόμα περισσότερα.                                                                                                                                Οι υπεύθυνοι του αθλητικού τμήματος θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε οι ομάδα να έχει τα απαραίτητα και φυσικά να ενισχυθεί.

Εκτός  από τους αγωνιστικούς στόχους, τι άλλες δράσεις προγραμματίζετε;

 Ο σύλλογος διαθέτει ένα μικρό αλλά δυνατό χορευτικό τμήμα που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει το παρόν σε πολλές εκδηλώσεις με επιτυχία.  Σκοπεύουμε να το ενισχύσουμε όσο το δυνατό περισσότερο με έμψυχο αλλά και άψυχο υλικό ( πχ παραδοσιακές φορεσιές). Προμηθευτήκαμε  τον κατάλληλο εξοπλισμό  για  να ψηφιοποιήσουμε φωτογραφίες και έγγραφα ώστε να φτιάξουμε ένα αρχείο που να συγκεντρώνει τα σημαντικά γεγονότα της ιστορίας του χωρίου μας. Επιθυμία μας είναι  να οργανώσουμε μια μικρή βιβλιοθήκη στο χωριό.  Το καλοκαίρι  φιλοδοξούμε ,όπως και πέρυσι, να προβάλουμε σε πλατεία του χωριού παιδικές ταινίες .  Γενικότερα, υπάρχουν πολλές ιδέες στο τραπέζι που βήμα ­βήμα και με την υποστήριξη του κόσμου  μας θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε.            Φυσικά ετοιμαζόμαστε  και για το πανηγύρι  στις 14 Αυγούστου.

Ποιο  είναι το όραμα σας για τον Αγ. Αθανάσιο και γενικότερα για το Σαμιακό ποδόσφαιρο;

 Για το Άγιο Αθανάσιο εύχομαι φέτος  να κάνει μια αξιόλογη πορεία , να είναι όλοι οι αθλητές μας υγιείς και  σαν σύλλογος   να υποστηρίζεται πάντα από ανθρώπους που αγαπούν τον υγιή αθλητισμό και  να παράγει πολιτισμό μέσα και έξω από τα γήπεδα. Όσον αφορά το Σαμιακό ποδόσφαιρο, το όνειρό μου ήταν πάντα να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, θα υποστηρίζεται από όλους τους  συλλόγους και θα μας κάνει να πάρουμε το αεροπλάνο να την παρακολουθήσουμε στις μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Τους τελευταίους δύο μήνες , πριν αναλάβω σαν πρόεδρος,  βγήκα στους δρόμους και ήρθα σε επαφή  με πολλούς  ανθρώπους του ποδοσφαίρου προσπαθώντας να καταλάβω τι συμβαίνει και πως πρέπει κάποιος να κινηθεί στον χώρο αυτόν. Είχα την τιμή να μιλήσω με έμπειρους προπονητές, παλιούς και νέους  παίχτες και κάποιους από τους πρόεδρους και γενικούς  αρχηγούς ομάδων.  Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει βήματα μπροστά, με μία καλά οργανωμένη ΕΠΣ και  με πολλές και αξιόλογες ακαδημίες ποδοσφαίρου. Όμως με λύπη μου διαπίστωσα ότι   το βασικό συστατικό που διακρίνει τον ερασιτεχνισμό, λείπει.                       Η έννοια  «παίζω για την φανέλα της ομάδας» είναι άγνωστη στους νέους ποδοσφαιριστές  ενώ οι παλαιότεροι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να εξηγήσουν πως  το ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο πρέπει να μας διασκεδάζει, πρέπει να μας βοηθάει να ξεχνάμε τα πολλά προβλήματα της εποχής μας , πρέπει να μας ενώνει  κάθε Κυριακή!!

Θα θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα στους παράγοντες και τους ποδοσφαιριστές των άλλων σωματίων της Σάμου;

 Εύχομαι σε κάθε σύλλογο και κάθε παράγοντα καλή δύναμη για την νέα χρονιά , με υγεία μέσα και έξω από τα γήπεδα. Θα χαρούμε πολύ να μας χτυπήσουν την πόρτα άνθρωποι  που αγαπούν το  αγνό ποδόσφαιρο.

Κε Πέτρου  ευχαριστούμε για τη συνέντευξη που μας παραχωρήσατε  και  ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ομάδα σας και σε εσάς προσωπικά, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει.

SamosSport,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: