- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Το Τζάμπολ Αγάπης στη Σάμο 10-11 Ιουλίου 2024

Το «Τζάμπολ Αγάπης» ιδρύθηκε από τον προπονητή Ιωάννη Τσουμπρή με την έμπνευση του γιου του Μιχάλη ο οποίος βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα διδασκαλίας του μπάσκετ για τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής, το οποίο ξεκίνησε το 2016.

Η Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ), το Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος, ο Σύλλογος "Μελίσσα" , το Λιμεναρχείου Σάμου και το "Τζάμπολ Αγάπης" διοργανώνουν μια κοινή περιβαλλοντική και αθλητική δράση. Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και η ενίσχυση του αθλητικού πνεύματος μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η δράση περιλαμβάνει δραστηριότητες, όπως καθαρισμό παραλίας καθώς και παρουσίαση του Τζάμπολ Αγάπης στο κοινό της Σάμου με τη συμμετοχή τόσο του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος όσο και των ομάδων καλαθοσφαίρισης της Σάμου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν την αγάπη τους για τον αθλητισμό με τη φροντίδα για το περιβάλλον, ενισχύοντας έτσι την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη.

- ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥ «ΤΖΑΜΠΟΛ ΑΓΑΠΗΣ» ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ ΜΠΑΣΚΕΤ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ. ΤΟ «ΤΖΑΜΠΟΛ ΑΓΑΠΗΣ» ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ. Η "ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ" ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2016. ΕΧΕΙ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΟ, ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ, ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΣΤΟΥΣ ΜΟΛΑΟΥΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑ. ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΟΜΑΔΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

Αυτού του είδους οι δράσεις συμβάλλουν σημαντικά στην ενημέρωση και την κινητοποίηση του κοινού σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα προάγουν την υγεία και την ευεξία μέσω της άσκησης και της συμμετοχής σε ομαδικές δραστηριότητες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :
10/07
10:00 Συμβολικός καθαρισμός με συμμετοχή Μελίσσα , Τζάμπολ Αγάπης Λιμεναρχείο της παραλίας έμπροσθεν του Λιμεναρχείου.

10:30 Επιβίβαση και ξενάγηση σε σκάφος του λιμενικού

11:15 ξενάγηση στο λιμεναρχείο και σύντομη ομιλία από τον κ Ιωάννη Τσουμπρη ( δημιουργός του Τζάμπολ Αγάπης )

11/07
10:00 Αθλητική δράση συνεκπαίδευσης με τους ωφελούμενους του συλλόγου Μέλισσα και παιδιών της τοπικής καλαθοσφαίρισης στο μικρό κλειστό γυμναστήριο ( φανάρια ) υπό την καθοδήγηση του Τζάμπολ Αγάπης και του γραφείου αθλητισμού του ΛΣ ΥΝΑΝΠ

SamosSport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: