- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Volley League: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για wild card σε Κέρκη Μαραθοκάμπου Σάμου, Φλοίσβο και ΟΦΗ

Ο  Κέρκης
Μαραθοκάμπου Σάμου, πρέπει να ανέβει στην Volley League χωρίς wild card, αφού είναι η ομάδα που κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της  Pre League και δικαιούται την άνοδο βάση αποτελεσμάτων, όπως ορίζει και  ο υγιής αθλητισμός.

Αναλυτικά τα γεγονότα μέχρι σήμερα
Τι συμβαίνει με την ΑΕΚ και τον Φοίνικα Σύρου.
Στις 29 Μαρτίου η ΑΕΚ νίκησε τον Φλοίσβο με 3-1 σετ και εξασφάλισε την άνοδο στη Volley League. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν η Ένωση θα καταφέρει να αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ.

Τα χρέη των παλαιότερων διοικήσεων βαραίνουν τον σύλλογο, που κάνει προσπάθεια - έστω και την ύστατη ώρα - προκειμένου να αγωνιστεί στη Volley League. Πριν λίγες ημέρες, η ΑΕΚ είχε στείλει επιστολή στην ΕΣΑΠ, μέσω της οποία κατηγορούσε τη Λίγκα πως παρανόμως εξακολουθούσε να αρνείται την εγγραφή της ομάδας στον Συνεταιρισμό.

Στην επιστολή της η «Ένωση» ξεκαθάριζε πως η μόνη αρμόδια για να κρίνει την διαδικασία αδειοδότησης είναι η ΕΕΑ και παρουσίασε όλες τις ενέργειες που είχε κάνει μέχρι τώρα για την βιωσιμότητα του τμήματος. Παράλληλα στην επιστολή της η ΑΕΚ διαμαρτυρόταν έντονα γιατί με τη συμπεριφορά της, η ΕΣΑΠ, της αφαιρεί το δικαίωμα να υποβάλλει φάκελο στην ΕΕΑ και δημιουργούσε-συντηρούσε συνεχώς στους κύκλους του βόλεϊ, την πεποίθηση ότι η ΑΕΚ δεν θα συμμετάσχει στην Volley League. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ένωσης, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φύγουν παίκτες που είχαν συμφωνήσει με την ομάδα αλλά και χορηγοί.

Η ΕΣΑΠ απάντησε μέσω δικής της επιστολής, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ενώ στην ΑΕΚ δόθηκαν παρατάσεις για τους διακανονισμούς των χρεών. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Λίγκα, η Ένωση δεν παρουσίασε κανένα αποδεικτικό από τους διακανονισμούς. Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση ούτε από την Ένωση ούτε από τη Λίγκα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 11 Σεπτεμβρίου.

Σε δύσκολη κατάσταση είναι και ο Φοίνικας Σύρου. Η προηγούμενη διοίκηση παραιτήθηκε και η ομάδα των Κυκλάδων βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Ο ερασιτέχνης προσπαθεί να βρει λύση αλλά τα περιθώρια για την ομάδα του νησιού στενεύουν επικίνδυνα.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες ο Αγκίρε Ιερεθουέλο και ο Μάρκος Γαλιώτος ήταν οι μόνοι παίκτες που είχαν συμβόλαιο με την ομάδα του Φοίνικα. Ο Κουβανός πασαδόρος ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό και ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.

Αν, πάντως, η ΑΕΚ αλλά και ο Φοίνικας Σύρου δεν μπορέσουν να πάρουν μέρος στη Volley League το πιο πιθανό είναι να δοθούν δύο wild cards σε ομάδες της Pre League. Ο Κέρκης Σάμου, ο Φλοίσβος αλλά και ο ΟΦΗ θέτουν υποψηφιότητα για την κορυφαία κατηγορία. (Πηγή sportal.gr)

SamosSport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: