- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Η Σοφία Παρμαξή στον πάγκο του Α.Ε.Σ Φοίνικα Μυτιληνιών

Aνακοίνωση Φοίνικα Μυτιληνιών
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη συνεργασίας του Συλλόγου μας με την προπονήτρια ποδοσφαίρου Σοφία Παρμαξή. 
Υπήρξε παίκτρια Α' Εθνικής Γυναικών από το 2005 έως το 2010 με την ομάδα του Ηφαίστου Περιστερίου και με την ομάδα της Αίγινας με την οποία και κατέκτησαν την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Από το 2008 έως το 2011 υπήρξε διεθνής παίκτρια με τις Εθνικές ομάδες κορασίδων και νεανίδων (Κ17-Κ19).
Το 2016 αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο και δίπλωμα UEFA C και UEFA B.
Η προπονητική της καριέρα ξεκίνησε το 2013 με τμήμα κοριτσιών Κ10 μέχρι και το 2019 με τμήματα Κ6, Κ12, Κ14 και Κ16 με συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδος για νεανίδες φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά δύο συνεχόμενες σεζόν. Το 2018 βραβεύτηκε με το βραβείο "Fair play της χρονιάς" από τον ΠΣΑΠ. Τον Μάιο του 2019 δέχτηκε το κάλεσμα του ομοσπονδιακού προπονητή Αντώνη Πριονα στον Βόλο μαζί με άλλες 9 προπονήτριες από όλη την Ελλάδα να τον βοηθήσουν και να αξιολογήσουν νεαρές παίκτριες για την προεπιλογή της Εθνικής Κορασίδων. Αργότερα την ίδια χρονιά μετακόμισε στο νησί μας όπου και συνεχίζει την προπονητική της καριέρα στις ακαδημίες του Νέου Πανσαμιακού - Valencia CF Samos και την περσινή χρονιά βρέθηκε στον πάγκο του ΑΟ Πολυκράτη για τις κατηγορίες Κ14 και Κ10.
Καλώς ήρθες Σοφία στην οικογένεια του ΑΕΣ ΦΟΙΝΙΚΑ και να ευχηθούμε όλοι μια δημιουργική και μακροχρόνια συνεργασία.

SamosSport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: