- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

ΑΟ Σάμου: Από γιορτή, φαρσοκωμωδία

Ανακοίνωση ΑΟ Σάμου για τα όσα έγιναν στον χθεσινό αγώνα με τον Αγ. Αθανάσιο. Το παιγνίδι ήταν για το πρωτάθλημα της β΄ κατηγορίας. Ο ΑΟ Σάμου είναι πρωταθλητής για το 2022-2023.

Ξεκινάμε θέλοντας να ζητήσουμε μια ειλικρινή συγγνώμη για το μερίδιο που μας αναλογεί από όλους τους φιλάθλους, παιδιά και γονείς που γέμισαν το δημοτικό στάδιο Σάμου. Παρόλα αυτά, και χωρίς διάθεση δικαιολογίας για τη συμπεριφορά κάποιων φιλάθλων και παικτών, πρέπει κάποια στιγμή να δούμε κατάματα την αφορμή και την αιτία που ένας αγώνας γιορτή για εμάς, χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, μετατράπηκε σε φαρσοκωμωδία.
Δική μας θέση είναι ότι μοναδική αφορμή και αιτία ήταν οι αποφάσεις του διαιτητή του αγώνα. Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να θεωρήσουμε ότι υπήρχε δόλος, αλλά πραγματικά η ανικανότητα και η ασχετοσύνη του εν λόγω διαιτητή, κατάφερε να εκνευρίσει όλους ανεξαιρέτως τους παίκτες και των δύο ομάδων και να εκτροχιάσει κυριολεκτικά την ατμόσφαιρα σε ένα ολόκληρο γήπεδο.

Πολλοί λένε ότι αναλόγως του επιπέδου του πρωταθλήματος έχουμε και τους αντίστοιχους διαιτητές. Εμείς διαφωνούμε κάθετα. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ οι διαιτητές να είναι σε καλύτερο επίπεδο για 2 βασικούς λόγους. Πρώτον διότι μαθαίνουν τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου σε ανήλικους αθλητές και μικρά παιδιά και δεύτερον διότι σε αντίθεση με όλους εμάς , οι διαιτητές ΔΕΝ το κάνουν αφιλοκερδώς. Οι αθλητές, οι γονείς και οι παράγοντες όχι μόνο δεν αποκομίζουν κάτι αλλά αντιθέτως πληρώνουν ώστε να κάνουν το χόμπι τους. Από κυρίους όμως που βγάζουν ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ, απαιτούμε τουλάχιστον να σέβονται τους ερασιτέχνες αθλητές και να δικαιολογούν την αμοιβή τους, την οποία με πραγματικό αίμα προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε.

Δε ξέρουμε αν φταίει η ελλιπής εκπαίδευσή ή η διαδικασία επιλογής τους και ούτε μας νοιάζει. Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι δε μπορεί κάποιος που δεν έχει κλοτσήσει ποτέ του μπάλα να γίνει -έστω και ερασιτεχνικά- ποδοσφαιριστής με ένα 3ημερο σεμινάριο. Πώς όμως μπορεί να γίνει διαιτητής κάποιος έτσι, παραμένει στη σφαίρα του ανεξήγητου.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, κανένα επεισόδιο δεν έγινε στη κερκίδα ή εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα μετά από 4(!!!) κόκκινες κάρτες στην ομάδα μας πιστεύοντας(!!) ότι με 7 παίκτες διακόπτεται ο αγώνας!!! ¨Όταν μετά από διαβουλεύσεις κατάλαβε το λάθος του, προσπάθησε να δικαιολογήσει την ανεξήγητη απόφασή του προφασιζόμενος επεισόδια εκτός αγωνιστικού χώρου. Το μόνο που συνέβη όμως εκτός αγωνιστικού χώρου ήταν γέλια, αγανάκτηση και εκνευρισμός από ένα κοινό που ήρθε να ευχαριστηθεί έναν αγώνα χωρίς σκοπιμότητες και τελικά βρέθηκε μάρτυρας της ασχετοσύνης του συγκεκριμένου διαιτητή.

Απολογούμαστε προς όλους τους φιλάθλους, τους αθλητές και τους παράγοντες όλων των ομάδων που βρέθηκαν στο γήπεδο. Δυστυχώς εκδιώχθηκαν χωρίς κανένα απολύτως λόγο και χωρίς αιτία. Η παρουσία τους, όπως επίσης και η παρουσία των αντιπάλων παικτών(εκτός από κάποιες εντάσεις που πάντα υπάρχουν εντός αγωνιστικού χώρου), των παραγόντων, των βοηθών διαιτητών και όλων των υπολοίπων ήταν πραγματικά άψογη και υποδειγματική. Δυστυχώς γίναμε όλοι μάρτυρες κακών εικόνων που πεποίθησή μας είναι ότι οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην ανικανότητα ενός και μόνου ανθρώπου.

Το φετινό ταξίδι για την ομάδα μας ήταν πρωτόγνωρο, όμορφο και δημιουργικό. Θα φροντίσουμε ώστε να μην μείνει αυτό ως τελική γεύση και θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας για την απονομή των μεταλλίων και του κυπέλλου πρωταθλήματος που τα παιδιά μας κατέκτησαν δικαιότατα με την προσπάθειά τους όλη τη χρονιά.

Τα παραπάνω θα τα κοινοποιήσουμε κι επισήμως στην ΕΠΣ και επίσης δεσμευόμαστε για περαιτέρω νομικές διαδικασίες για την προστασία του κύρους και της εικόνας του σωματείου μας. Ο συγκεκριμένος κύριος είναι ανεπιθύμητος ακόμα και σε φιλικό αγώνα του σωματείου μας στο μέλλον.

SamosSport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: