- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΕΠΣ Σάμου ενημέρωσε τα μέλη της για το μητρώο αθλητικών σωματείων και τα προβλήματα που υπάρχουν

Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου στο Βαθύ, η ΕΠΣ Σάμου ενημέρωσε τα μέλη της για το μητρώο αθλητικών σωματείων και τα προβλήματα που υπάρχουν . Παρόντα ήταν 12 από τα 16 σωματεία: Αγ. Αθανάσιος, ΑΕ Βαθ. Πανσ/κού, ΑΕ Καρλόβασι, ΑΨΕΣ Πυθαγόρας, ΑΨΕΣΚ Αρίσταρχος, ΑΟ Σάμου, ΑΟ Πολυκράτης, ΑΟ Μεσαριάς, ΑΣ Κέρκης, ΑΣ Κεραυνός Πλατάνου, ΑΣ Λαίλαπας, Νέος Πανσαμιακός και ΑΕΣ Φοίνικας . Απόντα ήταν: ΑΓΣ Διαγόρας, ΑΣ Κουρσάρος και ΠΑΣ Ίκαρος .

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν και για την συνάντηση των εκπροσώπων της UEFA, FIFA και ΕΠΟ με τον ΓΓΑ κ. Αυγενάκη με μοναδικό θέμα το μητρώο αθλητικών Σωματείων αλλά, λύση από αυτή την συνάντηση δεν βρέθηκε και όλα είναι ρευστά για το αν θα πραγματοποιηθούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023. Η συζήτηση θα συνεχιστεί την προσεχή εβδομάδα σε επίπεδο στελεχών του υφυπουργείου και της ΕΠΟ.

Ο γενικός γραμματέας της ΑΕ Βαθ. Πανσ/κού κ. Νταλαμανής, ενημέρωσε για τους κινδύνους που υπάρχουν με την αναδρομική δήλωση προπονητή, σε περίπτωση ελέγχου από ΙΚΑ και εφορία , ενώ τον λόγο πήρε και ο πρόεδρος του παραπάνω σωματείου κ. Βογιατζής ο οποίος είπε το 1967 η Χούντα κατάργησε την ομάδα του και της απαγόρευσε να συμμετέχει στο πρωτάθλημα και αυτό επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά μετά από 55 χρόνια, τώρα με τον νόμο Αυγενάκη.

Το προεδρείο της ΕΠΣ Σάμου ενημέρωσε τα σωματεία ότι τις επόμενες μέρες θα τους ζητήσει να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα και αν αυτά είναι πάνω από 14 τότε το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί σε δυο κατηγορίες α΄και β΄ ,σύμφωνα με την περσινή προκήρυξη , διαφορετικά μια κατηγορία α΄, όλα αυτά αν βρεθεί λύση με το μητρώο.

Έγινε ενημέρωση για το πρόβλημα που υπάρχει με τους διαιτητές, μεγάλη έλλειψη, έχουν απομείνει δέκα οκτώ (18) , δέκα πέντε (15) στη Σάμο και τρεις (3)στην Ικαρία.

Επίσης θα υπάρχει θέμα και με τα γήπεδα, σε περίπτωση που κλείσουν για έργα το Στάδιο Καρλοβάσου και το γήπεδο Μυτιληνιών . Το μόνο ευχάριστο είναι ότι η περιφέρεια βορείου Αιγαίου επιδοτεί με 7.500 ευρώ τις μετακινήσεις των ομάδων ποδοσφαίρου από και προς Ικαρία. Αν τα δώσουν γιατί και την προηγούμενη χρονιά είχε ανακοινωθεί αλλά ποτέ δεν δόθηκαν.

SamosSport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: