- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΠΟ : Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 30/9/2022

Η έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΟ που αναβλήθηκε από 16/9 και πήγε στις 30/9, έγινε με σκοπό να συμπεριληφθούν τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη, που δεν είχαν προβλεφθεί πριν.

Το βασικό θέμα είναι με το Μητρώο της ΓΓΑ, αφού δεν βρέθηκε λύση στο αίτημα να μην έχουμε αθλητικές κυρώσεις στα μη εγγεγραμμένα σωματεία και επειδή μετά την τετραμερή συνάντηση Αυγενάκη, ΕΠΟ, ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ, θα συνεχιζόταν η διαβούλευση, την οποία ουσιαστικά η ΕΠΟ σταμάτησε, αφού έβλεπε αδιέξοδο. Έτσι η πιθανότητα μετά από συζήτηση να προταθεί και να ψηφιστεί από τις Ενώσεις η αναστολή των τοπικών πρωταθλημάτων είναι αρκετά ισχυρή και όλα είναι πιθανά.

Το δεύτερο θέμα είναι η επιστροφή της τακτικής επιχορήγησης των Ενώσεων στον τακτικό προϋπολογισμό του 2023, που είχε αφαιρεθεί από την τριάδα Φιλιππούση – Δημητρίου –Τζαφέρη. Σίγουρα θορυβήθηκαν και από τον πρόεδρο της Super League και αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, Β. Μαρινάκη που με πρότασή του μειώθηκαν τα ποσοστά από τα τηλεοπτικά που έπαιρνε η ΕΠΟ, από 5% στο 1% με τροπολογία στη Βουλή και με την διαβεβαίωση ότι η Λίγκα θα τα δώσει στις Ενώσεις.

Υπάρχει και τρίτο θέμα ελάσσονος σημασίας και έχει να κάνει με την ΕΠΣ Πειραιά η οποία έβγαλε μια ανακοίνωση που θίγει και την ΕΠΟ και τον αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ. Εδώ υπάρχει σκέψη από την ΕΠΟ να διαγράψει της ΕΠΣΠ, αλλά θα είναι δύσκολο να γίνει αφού πρέπει η πρόταση να ψηφιστεί από το 75% των Ενώσεων και κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο, δεν μπορεί να ψηφίσει μια Ένωση να τιμωρηθούν 72 σωματεία του Πειραιά που θα πάρουν μέρος στα τοπικά του πρωταθλήματα.

Η ΕΠΣ Κέρκυρας που θα είναι στην έκτακτη αυτή Γ.Σ. μελετάει όλα τα ενδεχόμενα, περιμένει τις εξελίξεις και πριν την μετάβαση στην Ξάνθη για την Γ.Σ. θα έχει πάρει τις αποφάσεις της, για τα τρία αυτά πιο σημαντικά θέματα, γιατί υπάρχουν και άλλα, αλλά μικρότερης σημασίας.

SamosSport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: