- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

ΕΠΣ Σάμου: Κανένα παιχνίδι δεν θα ξεκινήσει χωρίς την ύπαρξη απινιδωτή στο γήπεδο

Στις 17 Μαρτίου η ΕΠΣ Σάμου δώρισε τρείς απινιδωτές στον Δήμο Ανατολικής Σάμου με σκοπό να εξοπλιστούν τα γήπεδα Πυθαγορείου, Χώρας και Μυτιληνιών. Oι συσκευές δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα στα γήπεδα.
Για αυτό το λόγο η ΕΠΣ Σάμου με ανάρτησή της στην σελίδα της στο Facebook στέλνει μήνυμα στους αρμοδίους ότι: Σήμερα θα πάει άνθρωπος της ΕΠΣ στον Δήμο και θα ζητήσει την επιστροφή των απινιδωτών.

Αναλυτικά
Σε συνέχεια της ιστορίας των απινιδωτών και που αυτοί δεν έχουν παραδοθεί ακόμα εκεί που πρέπει και αφού στείλαμε έγγραφο στα Σωματεία μας με το οποίο τους κάναμε γνωστό ότι από εδώ και πέρα κανένα παιχνίδι δεν θα αρχίζει χωρίς την διαθεσιμότητα απινιδωτή ( σύμφωνα και με τον Νόμο Αδειοδότησης Αθλητικών Εγκαταστάσεων) και αφού σύμφωνα  με δημόσια δήλωση του Δημάρχου Ανατ. Σάμου ΟΛΑ τα γήπεδα του Δήμου του διαθέτουν απινιδωτή, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι Σωματείο μας αρνήθηκε να υπογράψει την παραλαβή της συσκευής . Για να ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τα πράγματα… και να γνωρίζει ο κόσμος…

Η ΕΠΣ δεν απαίτησε ποτέ καμία υπογραφή κ από κανέναν. Η ΕΠΣ υπερέβαλε δυνατότητες και κατάφερε ν αποκτήσει κ να διαθέσει κάποιες συσκευές που σώζουν ζωές. Η ύπαρξη αυτής της συσκευής είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ (σύμφωνα με τον ΝΟΜΟ) για να αδειοδοτηθεί μια Αθλητική Εγκατάσταση. Στον Δήμο Ανατ. Σάμου δεν υπήρχε κανένας απινιδωτής σε ΚΑΝΕΝΑ γήπεδο. Άδειες λειτουργίας όμως υπήρχαν. Με αυτά τα δεδομένα , νιώσαμε την ανάγκη να προσφέρουμε και εμείς όσο μπορούμε, ότι μπορούμε. Λειτουργώντας θεσμικά, παραδώσαμε τις συσκευές στον Δήμο με την προοπτική και αυτός με την σειρά του να εξοπλίσει τα 3 γήπεδα στα οποία δεν υπήρχαν απινιδωτές ( ενώ σύμφωνα με τον Νόμο, θα έπρεπε να υπάρχουν αφού ήταν αδειοδοτημένες). Εμείς δεν απαιτήσαμε καμία υπογραφή απ τον Δήμο κατά την παράδοση. Δεν απαιτήσαμε τπτ. Μόνο καλό θέλαμε να κάνουμε και τπτ παραπάνω. Ο Δήμος απαίτησε τις υπογραφές απ τα Σωματεία κ δεν ξέρουμε τον λόγο. Εμείς προσφέραμε τις συσκευές και απλά ζητήσαμε να εξοπλιστούν τα γήπεδα του Δήμου , τα οποία ήταν υποχρέωση ( σύμφωνα με τον Νόμο) του Δήμου να τα εξοπλίσει με τις συσκευές αυτές. Άραγε ζήτησε υπογραφές και απ οπου αλλού διέθεσε αντίστοιχες δωρεές συσκευών; Δλδ Λιμεναρχείο, Λύκειο, Δημόσιους χώρους;

Ξέρουμε τι παίζεται, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε μέρος του παιχνιδιού κ μάλιστα όταν αυτό αφορά στην ασφάλεια, στην πρόληψη και την ανθρώπινη ζωή γενικότερα.

Μετά την επιστροφή μας στο νησί , θα επισκεφθούμε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου όπου θα καταθέσουμε αναφορά των γεγονότων κ της κατάστασης.

Και αν εν τέλει ο Δήμος δεν είναι ικανός η δεν θέλει να διαχειριστεί αυτό το θέμα, ας μας επιστρέψει τις συσκευές ΑΜΕΣΑ. Αύριο θα πάει άνθρωπος της ΕΠΣ στον Δήμο και θα ζητήσει να τις παραλάβει.

Και τέλος γνωστοποιούμε , ότι στον Νομό Σάμου και σε διοργάνωση της ΕΠΣ Σάμου , ΚΑΝΕΝΑ παιχνίδι δεν πρόκειται να ξεκινήσει χωρίς την ύπαρξη απινιδωτή στα γήπεδα. Αυτό προβλέπει ο Νόμος , αυτό προβλέπει κ ο Κανονισμός Γηπέδων κ Ασφάλειας των Αγώνων, αυτό προβλέπει και η κοινή λογική. Και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν ρισκάρουμε καμιά ζωή , επειδή κάποιοι είναι κατώτεροι των περιστάσεων .
SamosSport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: