- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Απάντηση της Περιφέρειας για την χρηματοδότηση των σωματείων

ΠΡΟΣ: SamosSport.gr
Με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα παρακάτω:

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ξεκίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν αθλητικά σωματεία της μας τα οποία συμμετείχαν στα Εθνικά Πρωταθλήματα, μια διαδικασία που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2021. Για γραφειοκρατικούς λόγους δεν κατέστη εφικτό να προλάβουμε την άνωθεν ημερομηνία όπως συνέβη και στον α' και στον β' βαθμό αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα. Ωστόσο με εντολή του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ενημερώνοντας τον για το θέμα που προέκυψε, αποστείλαμε αίτημα χορήγησης παράτασης για την εφαρμογή του άρθρου 66 του Ν. 4335/2020, προκειμένου να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε τα σωματεία της Περιφέρειας μας.

Από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά λίγες ημέρες αργότερα ότι αρμόδιο για να δώσει παράταση είναι το Υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο απευθυνθήκαμε αμέσως και λάβαμε την διαβεβαίωση ότι η παράταση θα δοθεί καθώς το θέμα απασχολεί πολλά σωματεία σε όλες τις Περιφέρειες και στους Δήμους.

Ωστόσο προ ημερών με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η παράταση που δόθηκε μέχρι 30/06/2022 αφορούσε μόνο τους Δήμους και όχι τις Περιφέρειες.

Για το λόγο αυτό αποστείλαμε ήδη προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα νέο αίτημα προκειμένου να διορθωθεί η παράλειψης αυτή του Υπουργείου και να συμπεριληφθούν και οι Περιφέρειες στην παράταση χρηματοδότησης.

Ένα αίτημα που θα υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε όπως και οι Δήμοι την παράταση χρηματοδότησης.

Η Περιφερειακή Αρχή και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης από την πρώτη στιγμή έχουν δείξει εμπράκτως την στήριξη τους στα αθλητικά σωματεία και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν, αναγνωρίζοντας τον αγώνα και την προσπάθεια των παραγόντων και των αθλητών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταναστευτικής Κρίσης και Αθλητισμού
Δημήτριος Κουρσουμπάς

SamosSport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: