- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Ανδρεάδου: Δε θα υπογράψουμε τη διοικητική παραλαβή του γηπέδου Μαραθοκάμπου

ΔΟΠΠΟΝΑΣ Προς Δήμο  Ανατολικής Σάμου.  (Τεχνικές  Υπηρεσίες).
Θέμα : <<Διοικητική παραλαβή προς χρήση του γηπέδου Μαραθοκάμπου .>>

Σε απάντηση του υπ΄ αριθμ……….. 23/09/2021 εγγράφου σας, του σχετικού με τη διοικητική παραλαβή προς χρήση τμήματος του έργου ” Αναβάθμιση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Σάμου ” και συγκεκριμένα του Γηπέδου Μαραθοκάμπου σας γνωστοποιούμε τα εξής…….
Αν και συμμεριζόμαστε την αγωνία των αθλητικών σωματείων (στα οποία είχαμε γνωστοποιήσει εγκαίρως και επανειλημμένα τις ενέργειές μας και είχαμε εκφράσει έντονα την αγωνία μας και την ανησυχία μας για την πορεία των έργων στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις ) εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος δε θα υπογράψουμε τη διοικητική παραλαβή του Γηπέδου Μαραθοκάμπου από τη στιγμή κατά την οποία υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα τα οποία κι εσείς οι ίδιοι ως αρμόδιοι πολιτικοί μηχανικοί (κ. Αγγέλα Καζάκου Αναπληρώτρια Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ανατολικής Σάμου και κ. Ευγένιος Δελώνης ως επιβλέπων πολιτικός μηχανικός του έργου) επισημαίνετε δίδοντας μάλιστα εντολή όπως συγκεκριμένα αναγράφετε στο ως άνω σχετικό έγγραφό σας, ………

1) Εντός ολίγων ημερών ο παραδίδων Ανάδοχος Σ. ΤΣΑΚΟΥΜΑΓΚΟΣ ΑΤΕ δεσμευτεί να τοποθετήσει έντεχνα , προστατευτική τάπα ειδικών τεμαχίων στριφωνιών του συνθετικού χλοοτάπητα.

2) Εντός δύο μηνών να προβεί στην επεξεργασία του συνθετικού χλοοτάπητα με ειδικό μηχάνημα χτενίσματος.
Μας προτείνετε επίσης ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ, ως φορέας λειτουργίας ( αν και είμαστε αναρμόδιοι ) να ενημερώσει το Δήμο Δυτικής Σάμου, πως άμεσα απαιτούνται για την αδειοδότηση του Γηπέδου Μαραθοκάμπου τα παρακάτω…….

Κατασκευή νέας ασφαλούς περίφραξης του Γηπέδου.

2 . Τοποθέτηση χημικής τουαλέτας για τους φιλάθλους.

Σημειώνουμε επίσης ότι δεν υπάρχουν και οι πάγκοι αναπληρωματικών.

Στο σημείο αυτό έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:
Εδώ και δύο χρόνια εγγράφως σας έχουμε απευθύνει τα ερωτήματά μας σχετικά με την πορεία εξέλιξης των εργασιών των οκτώ -8- αθλητικών εγκαταστάσεων τις οποίες επί Ενιαίου Δήμου Σάμου είχαμε εντάξει στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Β. Αιγαίου προϋπολογισμού 3.250.000 ευρώ και δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε λάβει καμμία απάντηση.

(σχ. έγγραφα 4/12/2020 και 6/07/2021 με αριθμ. πρωτ. 69 και 12 αντίστοιχα)

Προσπαθήσαμε επανειλημμένα να ενημερώσουμε το Δήμο Δυτικής Σάμου εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία μας για το μέλλον των Γηπέδων Μαραθοκάμπου και Κοντακεϊκων αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε, ούτε λάβαμε τη στήριξή την οποία αναμέναμε.

Προσκαλέσαμε ως ΔΟΠΠΟΝΑΣ σε συνάντηση όλους τους αρμοδίους φορείς ( Δημάρχους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, Αντιδήμαρχο Μαραθοκάμπου, Τεχνικές Υπηρεσίες , ανάδοχο εργολάβο, ΕΠΣ, Πρόεδρο Κοινότητας Κοντακεϊκων , υπευθύνους Αθλητισμού Ενιαίου Δήμου Σάμου και υπευθύνους Αθλητισμού Δήμων Ανατ. και Δυτ, Σάμου ) το Σεπτέμβριο του 2021 καθώς και την 1η Οκτωβρίου 2021, σε αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου για να επισημάνουμε σε όλους τα προβλήματα τα οποία είχαμε εντοπίσει, καθώς και την αγωνία μας για την πορεία των έργων αφού δεν είχαν τηρηθεί τα χρονοδιαγράμματα της υλοποίησης αυτών αλλά και γιατί όπως μας είχατε ενημερώσει προφορικά τα έργα σταμάτησαν επειδή οι υπερβάσεις είχαν ξεπεράσει το 40 και 42 τοις εκατό .

Δύο χρόνια μετά μας ενημερώνετε να παραλάβουμε δύο μόνο από τις οκτώ προς αναβάθμιση αθλητικές εγκαταστάσεις και μάλιστα με αρκετά προβλήματα , δίδοντας εκ νέου παρατάσεις για την επιδιόρθωση αυτών , χωρίς να έχουμε λάβει ακόμη ουδεμία έγγραφη απάντησή σας, στα εύλογα ερωτήματά μας.

Μας καλείτε να παραλάβουμε κάτω από την πίεση του χρόνου το Γήπεδο Μαραθοκάμπου καθώς και το ανοιχτό Γήπεδο Σάμου.

Σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε να σημειωθεί ατύχημα σε αθλητή ή φίλαθλο με δική μας υπαιτιότητα υπογράφοντας ελαφρά τη καρδία, την διοικητική παραλαβή προς χρήση καμίας αθλητικής εγκατάστασης με τόσο εμφανή προβλήματα επωμιζόμενοι ευθύνες άλλων.

Ευχόμαστε πολύ σύντομα ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ να καταργηθεί , κάτι το οποίο όφειλαν οι δύο Δήμοι να συναποφασίσουν εδώ και δύο χρόνια , ούτως ώστε να μην αποτελούμε εμπόδιο πλέον σε κάποιους οι οποίοι αν και ενημερωμένοι, ενδιαφέρθηκαν δυστυχώς πολύ αργά να πραγματοποιήσουν τους απαιτούμενους ελέγχους για τη διοικητική παραλαβή προς χρήση του Γηπέδου Μαραθοκάμπου, εν όψει της διεξαγωγής του πρωταθλήματος αλλά και της αδειοδότησης αυτού.

Ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ τη διετία αυτή (2019-2021) ανταποκρίθηκε πλήρως στις υποχρεώσεις του ασκώντας τα σχετικά του δικαιώματα.
Θα προβούμε στη διοικητική παραλαβή του Γηπέδου Μαραθοκάμπου με πολύ μεγάλη χαρά, εάν και εφόσον ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ συνεχίζει να υφίσταται ως Νομικό Πρόσωπο , την ημέρα κατά την οποία θα μας ενημερώσετε εσείς ως αρμόδιοι μηχανικοί εγγράφως ,κατόπιν του απαιτούμενου ελέγχου , πως θα έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα τα οποία μας γνωστοποιήσατε σε πρόσφατο έγγραφό σας (23/09/2021).

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ
Σουλτάνα Ανδρεάδου

SamosSport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: