- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Μπάσκετ: Προκηρύξεις τοπικών πρωταθλημάτων 2021-2022

Η ΤΕ ΕΟΚ Σάμου έδωσε στη δημοσιότητα τις προκηρύξεις των τοπικών πρωταθλημάτων 2021-2022: Ανδρών, Εφήβων, Παίδων, Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων. 

Σύστημα διεξαγωγής πρωταθλημάτων

Πρωτάθλημα Ανδρών 
Η Α΄ φάση του πρωταθλήματος ανδρών θα πραγματοποιηθεί σε δύο ομίλους. Στον Α’ όμιλο θα συμμετέχουν τα σωματεία της Σάμου και στον Β’ όμιλο τα σωματεία της Ικαρίας. Οι ομάδες κάθε ομίλου αναμετρώνται με σύστημα pool σε δύο γύρους. Στη Β’ φάση οι τέσσερις πρώτες ομάδες σε κάθε όμιλο αναμετρώνται χιαστί πρώτος- τέταρτος (1-4) και δεύτερος – τρίτος (2-3) μεταφέροντας τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης, στις τρεις (3) νίκες.
 Σε περίπτωση που σε έναν όμιλο υπάρχουν λιγότερες από τέσσερις ομάδες οι δύο πρώτες της Α΄ φάσης προκρίνονται απευθείας στη Γ΄ φάση. 
Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στη τελική (Γ’) φάση που θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο με σύστημα Pool 2 γύρων. 
Η πρώτη ομάδα της τελικής φάσης θα ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια για την περίοδο 2021 – 2022. 
Για το πρόγραμμα της τελικής φάσης θα πραγματοποιηθεί νέα κλήρωση. 
Όλοι οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Κ. 
Σε όλους τους αγώνες είναι υποχρεωτική η χρήση δερμάτινης μπάλας MOLTEN No 7. 

Πρωτάθλημα Εφήβων
 Σε περίπτωση που δηλώσουν συμμετοχή πάνω από μία ομάδα από την Ικαρία θα δημιουργηθεί υποχρεωτικά όμιλος Ικαρίας και όμιλος Σάμου. Οι αγώνες στη φάση των ομίλων θα πραγματοποιηθούν με σύστημα pool σε δυο γύρους. 
Με νεότερο έγγραφο και ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής θα ενημερωθείτε για το σύστημα εισόδου των ομάδων στο final four που θα διεξαχθεί στο ΚΔΓ Καρλοβάσου.
Το πρωτάθλημα εφήβων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 13 Φεβρουαρίου 2022. 
Σε όλους τους αγώνες είναι υποχρεωτική η χρήση δερμάτινης μπάλας MOLTEN No 7.

 Πρωτάθλημα Παίδων 
Το πρωτάθλημα παίδων θα πραγματοποιηθεί σε δύο ομίλους, Στον Α’ όμιλο θα συμμετέχουν τα σωματεία της Σάμου και στον Β’ όμιλο τα σωματεία της Ικαρίας. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις (3) φάσεις. Στην Α’ φάση οι ομάδες κάθε ομίλου αναμετρώνται με σύστημα pool σε δύο γύρους. Στη Β’ φάση οι τέσσερις πρώτες ομάδες σε κάθε όμιλο αναμετρώνται χιαστί πρώτος- τέταρτος (1-4) και δεύτερος – τρίτος (2-3) μεταφέροντας τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης, στις τρεις (3) νίκες. Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στο final four (Γ’ φάση) με χιαστί αγώνες, πρώτος- τέταρτος (1-4) και δεύτερος – τρίτος (2-3). Το final four θα διεξαχθεί στο ΚΔΓ Βαθέος. Σε περίπτωση που στο final four προκριθούν τρεις ομάδες από την Ικαρία η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στο ΚΔΓ Αγ. Κηρύκου. Το πρωτάθλημα παίδων πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 20 Μαρτίου 2022. Σε όλους τους αγώνες απαγορεύεται η χρήση της άμυνας ΖΩΝΗΣ ή ZONE PRESS σε όλο το γήπεδο. Σε αντίθετη περίπτωση οι διαιτητές του αγώνα κάνουν μία παρατήρηση στην ομάδα που εφαρμόζει άμυνα ΖΩΝΗ ή ZONE PRESS και αν αυτή δεν συμμορφωθεί τότε χρεώνουν τεχνική ποινή στον πάγκο. 
Σε όλους τους αγώνες είναι υποχρεωτική η χρήση δερμάτινης μπάλας MOLTEN No 7. 

Πρωτάθλημα Γυναικών 
Το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος γυναικών θα αποφασιστεί μετά τις δηλώσεις συμμετοχής και θα σας γνωστοποιηθεί έγκαιρα. 
Σε όλους τους αγώνες είναι υποχρεωτική η χρήση δερμάτινης μπάλας MOLTEN No 6. 

Πρωτάθλημα Νεανίδων 
Το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος νεανίδων θα αποφασιστεί μετά τις δηλώσεις συμμετοχής και θα σας γνωστοποιηθεί έγκαιρα. Το πρωτάθλημα νεανίδων πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 31 Ιανουαρίου 2022. 
Σε όλους τους αγώνες είναι υποχρεωτική η χρήση δερμάτινης μπάλας MOLTEN No 6. 

Πρωτάθλημα Κορασίδων 
Το πρωτάθλημα κορασίδων θα πραγματοποιηθεί σε δύο ομίλους. Στον Α’ όμιλο συμμετέχουν οι ομάδες της Σάμου και στον Β’ όμιλο οι ομάδες της Ικαρίας. Τα παιχνίδια στη φάση των ομίλων διεξάγονται με σύστημα pool σε δύο γύρους. Για την πρόκριση στο final – four: στην περίπτωση που υπάρχουν δύο ομάδες στον Α’ όμιλο και τρεις στον Β’ όμιλο, προκρίνονται στο final four οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο. Οι δύο ομάδες της Ικαρίας και η δεύτερη ομάδα της Σάμου σχηματίζουν όμιλο, αναμετρώνται με σύστημα pool σε δύο γύρους και οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται κατά σειρά ως 3 η και 4 η στο final four που θα διεξαχθεί στο ΚΔΓ Πυθαγορείου. Εκεί αναμετρώνται χιαστί πρώτος – τέταρτος (1-4) και δεύτερος – τρίτος (2-3). 
Σε περίπτωση που στο final four προκριθούν τρεις ομάδες από την Ικαρία η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στο ΚΔΓ Αγ. Κηρύκου. 
Το πρωτάθλημα κορασίδων πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 21 Μαρτίου 2022. 
Σε όλους τους αγώνες απαγορεύεται η χρήση της άμυνας ΖΩΝΗΣ ή ZONE PRESS σε όλο το γήπεδο. Σε αντίθετη περίπτωση οι διαιτητές του αγώνα κάνουν μία παρατήρηση στην ομάδα που εφαρμόζει άμυνα ΖΩΝΗ ή ZONE PRESS και αν αυτή δεν συμμορφωθεί τότε χρεώνουν τεχνική ποινή στον πάγκο.
 Σε όλους τους αγώνες είναι υποχρεωτική η χρήση δερμάτινης μπάλας MOLTEN No 6

SamosSport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: