- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Συνέντευξη με τον προπονητή του ΑΨΕΣ Πυθαγόρα κ.Σταμάτη Κουλούρη

Η εκπομπή του SamosSport στο 2000fm 99,8 φιλοξένησε τηλεφωνικά τον προπονητή του ΑΨΕΣ Πυθαγόρα κ. Σταμάτη Κουλούρη, ο οποίος έκανε τον απολογισμό της φετινής χρονιάς για την ομάδα του, που έπαιζε στο πρωτάθλημα της γ’ εθνικής κατηγορίας.

Οικ.: κ. Κουλούρη το πρωτάθλημα τελείωσε , τι έχετε αποκομίσει από την φετινή χρονιά που ήταν μισή, εσείς σαν προπονητής, η ομάδα και η διοίκηση;
Κ: Αποκομίσαμε αυτά που περιμέναμε από την πρώτη στιγμή δηλώνοντας συμμετοχή, ξέραμε που πηγαίναμε, δεν γνωρίζαμε καθαρά τι θα βρούμε μπροστά μας γιατί δεν έχουμε την ανάλογη εμπειρία, ούτε εγώ ούτε τα περισσότερα παιδιά, ούτε η διοίκηση συμμετέχοντας σε αυτήν την κατηγορία. Ξέραμε ότι τα μεγέθη των αντιπάλων μας θα είναι μεγαλύτερα . Οργανωτικά έπρεπε να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι, και στα ταξίδια μας και εντός και εκτός έδρας. Ξέραμε ότι θα πάμε και θα διεκδικήσουμε μέχρι τον βαθμό που μπορούσαμε και την σωτηρία μας, και από κει και πέρα γυρίσαμε με πολλές εμπειρίες, με 6 παιχνίδια εντός και 5 εκτός τα οποία μας έκαναν σοφότερους. Είμαστε ευχαριστημένοι πάρα πολύ από το επίπεδο που αγωνιστήκαμε, τις ομάδες που είδαμε, τους παίκτες που αντιμετωπίσαμε, τους παράγοντες και τις διοικήσεις που συναναστραφήκαμε στα παιχνίδια και γενικότερα συναντήσαμε υψηλότερο επίπεδο από εμάς. Με 2 βαθμούς μία ομάδα συνήθως έχει πολλούς τριγμούς και προβλήματα μέσα στα αποδυτήρια, εμείς νομίζω διατηρήσαμε ένα πολύ καλό κλίμα μέχρι και τον τελευταίο μας αγώνα, διασκεδάσαμε και μέσα στα παιχνίδια και είχαμε καλές σχέσεις μεταξύ μας.

Οικ.: Αν ξεκινούσε το πρωτάθλημα από την αρχή, τί θα άλλαζε στην ομάδα του
Πυθαγόρα, ο Σταμάτης Κουλούρης;

Κ: Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας τον Αύγουστο, και θα έλεγα ότι ξέραμε που πηγαίναμε, εγώ ήμουν προϊδεασμένος στο ότι έπρεπε να ανεβάσω λίγο το επίπεδο της φυσικής κατάστασης των παιδιών, εν μέρει τα καταφέραμε. Κάναμε κάποιους αγώνες για να αποκτήσουμε ρυθμό, αλλά στους πρώτους 3 αγώνες, ήρθε η διακοπή και μείναμε στην μέση στην πορεία που ξεκινούσαμε, οπότε θα έλεγα ότι αρχίσαμε σχετικά καλά, θα ανέβαζα και άλλο το επίπεδο, η πίεση θα ήταν ακόμη περισσότερη για να είμαστε πιο έτοιμοι. Επίσης οι ποδοσφαιριστές θα ήξεραν που πηγαίνουμε, οπότε θα ήταν πιο έτοιμοι να αντέξουν τις συνθήκες της πίεσης που θα είχαμε στην περίοδο προετοιμασίας και θα ήταν πιο έτοιμα τα σώματα τους. Τώρα μετά από μια χρονιά που προσπαθήσαμε και είδαμε τι γίνεται, προσέξαμε λίγο να μην έχουμε τραυματισμούς, και ενώ άρχισε να ανεβαίνει το επίπεδο, ήρθε η διακοπή που μας άφησε πολύ πίσω. Όλα τα παιδιά εδώ είναι ερασιτέχνες, είναι παιδιά τα οποία έχουνε δουλειές, είναι φοιτητές ή έχουν διάφορες ασχολίες, οπότε γυρίσαμε μετά από πολύ μεγάλο διάστημα σε όχι καλή κατάσταση. Σε μικρό διάστημα έπρεπε να επανέλθουμε στα επίπεδα του Οκτωβρίου. Αυτό ήταν πολύ δύσκολο γιατί ο χρόνος μας πίεζε , επίσης είχαμε ν΄αντιμετωπίσουμε ομάδες και παίκτες οι οποίοι είναι η δουλειά τους αυτή, παρόλο που είναι ερασιτέχνες.

Οικ.: Κάνουμε μια υποθετική ερώτηση, αν μια ομάδα από την Σάμο, κερδίσει τα μπαράζ και βγει στην γ΄ εθνική , τι συμβουλή θα τους δίνατε, για να μπορέσει να σταθεί στην κατηγορία;

Κ: Θα έλεγα ότι είναι καθαρά θέμα επιλογής και θέμα δυνατοτήτων. Μια ομάδα που θα πάει πάνω θα δει πρώτα από όλα τι δυνατότητες έχει οικονομικά, που είναι η κάλυψη των μετακινήσεων, των βασικών αναγκών των παικτών, των πιθανών τραυματισμών, η γενικότερη προσφορά της διοίκησης προς τους παίκτες, προς τον προπονητή, μετά μπορεί να επιλέξει αν θα πάρει κάποιους παίκτες, αν θα δώσει ή όχι αμοιβές . Είναι ένα ρίσκο που πολλοί θα πουν ότι χρειάζονται παίκτες εκτός νησιού, εμείς κάναμε την επιλογή και πήγαμε με ντόπια παιδιά που παίζουν σε τοπικές ομάδες, το ευχαριστηθήκαμε. Νομίζω δεν θα έκανα άλλη επιλογή, και εγώ και η διοίκηση. Ότι θα μείνεις στην κατηγορία δεν το εξασφαλίζει κανείς, και άλλες ομάδες έπεσαν εκτός από εμάς και την Μικρασιατική που έχουμε μηδέν μπάτζετ. Άλλα σωματεία έχουν παίκτες και προπονητές όπου αμείβονται, έχουν παίκτες με μεταγραφές από άλλα μέρη και άλλους νομούς και αρκετές από αυτές κινδύνεψαν στον δικό μας και σε άλλους ομίλους. Θα έλεγα ότι θα πρέπει να επενδύσουμε στον τόπο μας, στις δυνάμεις τις δικές μας, σίγουρα μπορούμε να κάνουμε πράγματα καλύτερα, σίγουρα κάναμε λάθη άλλα νομίζω ότι το ευχαριστηθήκαμε , κάναμε ένα πάντρεμα ποδοσφαιριστών από πολλές περιοχές του νησιού, που θέλανε να έρθουνε, κρατήσαμε ένα κορμό της ομάδας που ήδη υπήρχε και κάναμε μία πορεία αξιοπρεπέστατη αυτό μπορούν να το πουν και οι αντίπαλοι μας, όχι εμείς μόνο, το αποτέλεσμα από κει και πέρα θα μπορούσε να είναι καλύτερο θα μπορούσε να είναι χειρότερο δεν στο εξασφαλίζει κανείς.

Οικ.: Πιστεύετε ότι αν γινόταν κανονικά σε 2 γύρους, η ομάδα θα πήγαινε καλύτερα;

Κ: Θεωρώ πως ναι μπορούμε να πούμε ότι με διπλάσιους αγώνες θα δείχναμε περισσότερα πράγματα. Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος τον Απρίλιο παίξαμε με τέσσερις ομάδες εντός έδρας, που ο στόχος τους ήταν η άνοδος, και με δύο που έπεσαν μαζί μας κατηγορία . Μπορείς να πεις ότι θα μπορούσαμε σε 2 γύρους να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από τα παιχνίδια, βαθμολογικά όμως η εικόνα δεν είναι ψεύτικη, το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, δεν παίζαμε με πρωταθλητές ή κυπελλούχους ενώσεων, παίζαμε με ομάδες εκ των οποίων οι 8 είναι χρόνια στην κατηγορία ή ανεβοκατεβαίνουν, είτε έχουν στόχους να ανέβουν υψηλότερα, εμείς προσπαθήσαμε να μειώσουμε την διαφορά.

Οικ.: Πολλές ομάδες ενισχύθηκαν με τις μεταγραφές του Μαρτίου είδαμε ότι όλες οι ομάδες εκτός από τον Πυθαγόρα ενέταξαν στο δυναμικό τους 8 και 9 ποδοσφαιριστές, παράδειγμα η Μικρασιατική με 9 παίκτες και πήραν μόλις μία ισοπαλία .

Κ: Ήταν διαφορετικές ομάδες, αν κάποιος ήταν ψηλά και ήθελε να διεκδικήσει την άνοδο , έκανε 2 με 3 μεταγραφές, αν κάποιος ήθελε να σωθεί μπορούσε να επενδύσει. Στην Αθήνα είναι πιο εύκολα τα πράγματα από ότι στα νησιά.

Ελ.: Η εμπειρία που αποκόμισε η ομάδα από την Γ' Εθνική, θα σταθεί αρωγός για την επόμενη αγωνιστική περίοδο σε τοπικό επίπεδο;

Κ: Θα έλεγα θα φανεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο, δεν θέλω να προβλέπω πολύ μακριά, αλλά νομίζω ναι, η προσωπική μου γνώμη είναι πως θα φανεί η διαφορά των παιδιών μετά από 2 με 3 μήνες, όταν αρχίσουν τα τοπικά πρωταθλήματα αν είμαστε στο τοπικό πρωτάθλημα και δεν γίνει κάποια αλλαγή της κατηγορίας που θα παίζουμε. Νομίζω θα φανεί στους υπόλοιπους, τα παιδιά θα είναι βελτιωμένα και στο κομμάτι της νοοτροπίας, του μυαλού, στο πως θα διαχειρίζονται τα ματς, στο πως θα αντιμετωπίζουν τους αντιπάλους.

Eλ.: Έχουμε κάποια ανακοίνωση-ενημέρωση για το αν θα συνεχίσετε να είστε προπονητής της ομάδας;

Κ: Θα συνεχίσω, στον Πυθαγόρα, μέχρι στιγμής αυτό σχεδιάζουμε, για αυτό δουλεύουμε, εκτός αν συμβεί κάτι τελείως απρόοπτο.

Οικ.: κ. Κουλούρη θέλω να σας ευχαριστήσω, μήπως θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο;

Κ: Εγώ ευχαριστώ και εσάς και όλο τον κόσμο που μας έβλεπε όλο αυτό το διάστημα, νομίζω ότι όσο γίνετε ευχαριστήθηκε την εικόνα της ομάδας που είδε. Εμείς παλέψαμε όσο μπορούσαμε, θα θέλαμε να είχαμε γεμάτο το γήπεδο με κόσμο, είτε θα μας είχε αποκομίσει περισσότερους πόντους είτε όχι.

Οικ.: Ο Πυθαγόρας έκανε μία διαφήμιση στον νομό, αυτό που πρέπει να καταλάβουν και οι αρμόδιοι, οι δήμοι, η περιφέρεια, ότι οι ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, ο αθλητισμός γενικότερα, είναι μια διαφήμιση, διαφημίζουμε τον τόπο μας, και πρέπει να βάλουν και αυτοί τον δικό τους λιθαράκι σε αυτήν την προσπάθεια που κάνουν οι ομάδες, τα μέσα ενημέρωσης, και όλοι όσοι στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια για να φτάσει μια ομάδα για να διαφημίσει αυτόν τον τόπο. Όλοι λέγανε πάμε Σάμο, να σκεφτούν ότι 10 από τις 11 ομάδες αν γινόταν σε 2 γύρους θα έλεγαν, πάμε Σάμο.

Κ: Έχεις δίκιο, ειδικά η Γ' Εθνική κατηγορία έχει πολλή μεγάλη προβολή, εμείς το διαπιστώσαμε σε όλα τα ματς που παίξαμε, από το ενδιαφέρον από δημοσιογράφους και από σάιτ, είτε τοπικά είτε πανελλήνιας εμβέλειας. Όλοι μας έλεγαν ,ευτυχώς που η Σάμος συμμετείχε και μας έδιναν συγχαρητήρια, θα έλεγα ότι θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ο Πρωταθλητής να συμμετέχει. Η Σάμος ήταν πάρα πολλά χρόνια εκτός εθνικών κατηγοριών, και νομίζω αυτό φάνηκε και στα πόδια τα δικά μας και στην εμπειρία των παιδιών.

Οικ.: Κατά διάρκεια του πρωταθλήματος , δεν ξέρω που έβρισκαν το τηλέφωνο μου και με έπαιρναν να ρωτήσουν αν θα μεταδώσουμε το παιχνίδι. Θα ήθελα να το μεταφέρω στους αρμόδιους αυτό που ζήσαμε φέτος με τον Πυθαγόρα, και πέρσι με τον Κέρκη στο βόλεϊ, όπως και στο φούτσαλ στα παιχνίδια εντός. Κάποιοι δεν ήξεραν που είναι η Σάμος, καιρός ήταν να την μάθουν έστω και μέσα από τον αθλητισμό, ας τα ακούσουν οι αρμόδιοι, γιατί και οι πρόεδροι που βάζουν το χέρι στην τσέπη για να πάνε μια ομάδα στην παραπάνω κατηγορία είναι ήρωες. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε τον αθλητισμό, γιατί υπάρχουν και παίκτες ταλέντα, για παράδειγμα τον Μάρκου στο βόλεϊ που έφυγε το παιδί και πήγε στην Αθήνα και παίζει στον Παναθηναϊκό, είναι μια τεράστια επιτυχία. Υπάρχουν ταλέντα και στο βόλεϊ, και στο μπάσκετ, και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν παιδιά που μπορούν να αγωνιστούν και προς τα πάνω, ευτυχώς έχουμε ακαδημίες.
( απομαγνητοφώνηση συνέντευξης Δημ. Ζαβουδάκης )
SamosSport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: