- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Βακάλης: Το ποδόσφαιρο οδηγήθηκε στην άκρατη και πλήρη εμπορευματοποίηση

Οι μόνοι που μπορούν να σώσουν το ποδόσφαιρο πλέον είναι οι ίδιοι οι πελάτες του. Οι ανά τον κόσμο Σύλλογοι φιλάθλων των μεγάλων ομάδων . Δημοσιοποίησε σε μέσο κοινωνικής  δικτύωσης , στον προσωπικό του λογαριασμό ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου κ. Νίκος Βακάλης,

Αναλυτικά
Από την στιγμή που το ποδόσφαιρο οδηγήθηκε στην άκρατη κ πλήρη εμπορευματοποίηση, χωρίς περιορισμούς, χωρίς σχέδιο , χωρίς συναίσθηση.. κ μη λαμβάνοντας υπ όψη κ άλλες παραμέτρους όπως η κοινωνικότητα του, φυσικό ήταν κάποια στιγμή να συμβούν , αυτά που μόλις τώρα αρχίζουν να συμβαίνουν.

Εδώ κ αρκετά χρόνια η διαχείριση του είχε ένα κ μόνο προσανατολισμό. Κέρδη, κέρδη, κέρδη..... Και στον βωμό του κέρδους μπήκαν στην εξίσωση κ χωρίς μακροπρόθεσμο σχεδιασμό κ ουσιαστικά χωρίς κανόνες κ περιορισμούς το στοίχημα, οι πολυεθνικές, οι Κινέζοι, οι διάφορες Morgan ... κλπ. Στην εξίσωση αυτή μπήκαν κ οι γοητευμένες απ την ροή κ το μέγεθος των τζίρων Συνομοσπονδίες, αρνούμενες να δουν αυτό που φαινόνταν ξεκάθαρα ότι έρχεται.

Απόδειξη κ τα όσα σκάνδαλα αφορούσαν Fifa, Uefa , Πλατινί, Μπλάτερ κλπ. Η ίδια ατμόσφαιρα κ στα Ολυμπιακό Κίνημα ( ΔΟΕ). Καλό είναι να υπάρχει κέρδος . Δεν είναι καλή η ασυδοσία, ο καιροσκοπισμός κ κ ασύδοτη κερδοσκοπία.

Η εξέλιξη δεν νομίζω να είναι θετική . Οι μόνοι που μπορούν να σώσουν το ποδόσφαιρο πλέον είναι οι ίδιοι οι πελάτες του. Οι ανά τον κόσμο Σύλλογοι φιλάθλων των μεγάλων ομάδων . Κ κατά δεύτερο λόγο οι Διεθνείς Συνομοσπονδίες. Οι οποίες θα πρέπει να μην υποκύψουν αρχικά κ να αλλάξουν τελείως προσανατολισμό κ φιλοσοφία. Υπάρχει πλέον κορεσμός. Υπάρχει δραματική αύξηση του χάσματος μεταξύ πλουσίων συλλόγων κ φτωχών . Κάτι που οδηγεί σε δραματική αλλαγή της επίδρασης κ της σημασίας που είχε έως τώρα το ποδόσφαιρο στην κοινωνία.

SamosSport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: