- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Συνέντευξη κ. Άννης Ανδρεάδου προέδρου του ΔΟΠΠΟΝΑΣ στον Γιώργο Αβραμίδη (μέρος 2ο )

Την 1η Οκτωβρίου προσκαλώ εγγράφως στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Ανατολικής Σάμου ,τους δύο Δημάρχους , τις Τεχνικές Υπηρεσίες, τον κ. Τσακουμάγκο ,την ΕΠΣ, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κοντακεΐκων , τον κ. Σβερκίδη και τον κ. Παυλή, ο οποίος δεν παραβρέθηκε, ως υπεύθυνος αθλητισμού για να τους εκθέσω εκ νέου τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο γήπεδο Κοντακεΐκων.

Και τι έγινε στη συνάντηση κ. Άννη;
Τι να γίνει κ. Γιώργο; Αυτό που μας πρότειναν ήταν να μην τοποθετηθεί ο συνθετικός τάπητας στο γήπεδο Μαραθοκάμπου αλλά στο γήπεδο Κοντακεΐκων.
Και ποιος το πρότεινε αυτό κ. Άννη;
Επειδή με ρωτάτε κ. Γιώργο και όπως ξέρετε πάντα μιλώ με ονόματα, το πρότεινε ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Μητσός.
Φυσικά αντέδρασα έντονα στην πρόταση του , πρόταση η οποία δεν είχε καμία λογική βάση.

Ποιοι άλλοι μίλησαν κ. Άννη;
Μίλησε ο Πρόεδρος των Κοντακεΐκων κ. Μανώλης Σαράντου, εκφράζοντας την αγωνία του για το εν λόγω γήπεδο, ο κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου, γεωπόνος και μέλος της ΕΠΣ και μάλιστα με επιχειρήματα , ο κ. Σβερκίδης, μέλος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ αλλά και της ΕΠΣ λέγοντας ότι πρέπει να συνεχιστούν οι εργασίες στο γήπεδο Κοντακεΐκων .

Μίλησαν κι οι άλλοι παρευρισκόμενοι, τα σπουδαιότερα σας αναφέρω.
Μίλησε ο κ. Διακοσταμάτης κι αφού ευχαρίστησε τους υπεύθυνους του Δήμου Ανατολικής Σάμου που ανέλαβαν τη συνέχιση των έργων καθώς και τις Τεχνικές Υπηρεσίες αυτό που πρότεινε ήταν να τοποθετηθεί στο γήπεδο Κοντακεΐκων ένας χλοοτάπητας και να πάνε να παίζουν εκεί.

Αντέδρασα έντονα στην πρότασή του , λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι να γίνει αυτό γιατί έτσι θέτουμε σε κίνδυνο τους αθλητές μας.

Λαμβάνοντας το λόγο ρώτησα τον κ. Τσακουμάγκο τι ποσόν απαιτείται για την ολοκλήρωση των εργασιών μόνο στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και οι κερκίδες να γίνουν αργότερα.

Σε ένα πρόχειρο υπολογισμό του, μου απάντησε περίπου 150.000 ευρώ.

Ωραία !!!! Δεν είναι τόσο πολλά τα χρήματα είπα για να μην μπορεί να γίνει αυτό που προτείνω.

Και τότε πήρα την απάντηση και πάλι απ' τον κ. Μητσό, ό
τι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί άρχισαν εργασίες στο γήπεδο Παλαιοκάστρου.

Για όνομα του Θεού είπα εξοργισμένη, μα το Παλαιόκαστρο δεν έχει ομάδα, εμείς ως ΔΟΠΠΟΝΑΣ είχαμε εντάξη και αυτό το γήπεδο στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα Β. Αιγαίου, αλλά να γίνει με τη σωστή χρονική σειρά, όχι γήπεδο τώρα στο Παλαιόκαστρο.

Γιατί; για να πηγαίνουν να παίζουν μπάλα εκεί οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες;
διαμαρτυρήθηκα έντονα.
 Τότε σηκώθηκε όρθιος ο κ. Στάντζος και λέει...... τι μας λέτε τώρα, έχουμε δώσει αγώνες για το θέμα αυτό, να γραφτεί στα πρακτικά , δηλαδή αυτό που είπα εγώ να γραφτεί στα πρακτικά.

Και τότε απάντησα . Να γραφτεί για να επιβεβαιωθώ για μια ακόμη φορά. 
 Μετά από λίγο σηκώθηκαν όλοι και σε πηγαδάκια μιλούσαν αναμεταξύ τους.
Ο κ. Θανάσης Αποστόλου, προϊστάμενος των Τεχνικών υπηρεσιών, εμφανώς εκνευρισμένος φώναζε, θα κάνουμε αυτό που εμείς θα αποφασίσουμε.

Ευκαιρία βρήκε και η κοπέλα που κρατούσε τα πρακτικά κι έφυγε. έτσι τελείωσε η συνεδρίαση κ. Γιώργο.

Και τα πρακτικά δεν τα πήρατε κ Άννη;

Και βέβαια τα πήρα, πήρα την τσάντα μου και βγαίνοντας βιαστικά από την αίθουσα συνάντησα την κοπέλα να βγαίνει από το γραφείο που βρίσκεται η γραμματέας του Δημάρχου και τη ρώτησα.

Γιατί φύγατε χωρίς να υπογράψουμε τα πρακτικά, γιατί σχολάω στις 2.00 μου απάντησε.
Τότε δεν θα πρέπει να είχατε αναλάβει της είπα .

Μπαίνοντας στο γραφείο βρίσκω την κ. Μακή Τριτσινιώτη και της ζήτησα τα πρακτικά.
Κ. Άννη δεν ξέρω που τα έβαλε αλλά δεν είναι ούτε καθαρογραμμένα μου είπε, σε παρακαλώ πρέπει να τα βρεις και δεν πειράζει που δεν είναι καθαρογραμμένα, δεν θα τα βαθμολογήσω.

Πράγματι η κ. Τριτσινιώτη βρήκε τα πρακτικά , κατεβήκαμε μαζί στο ισόγειο , μου τα φωτοτύπησε η ίδια και μου τα έδωσε.

Αργότερα τηλεφώνησα στον πρόεδρο της ομάδας Κοντακεΐκων στο κ. Γιώργο Σαράντου και τον ενημέρωσα.  Μου είπε ότι θα ζητήσει συνάντηση με το Δήμαρχο δυτικής Σάμου κ. Αλέκο Λυμπέρη , με την ΕΠΣ Σάμου , κι αν μπορούσα να είμαι κι εγώ παρούσα.

Βεβαίως , όποτε θέλεις του είπα με μεγάλη μου χαρά, του είπα επίσης όταν καταθέσει το αίτημα αυτό στο Δήμο να πάρει και αριθμό πρωτοκόλλου, αριθμό πρωτοκόλλου πήρε ο κ. Γιώργος Σαράντου αλλά ποτέ δεν πήρε απάντηση στο αίτημά του, ποτέ δεν τον κάλεσαν .

Τηλεφώνησα επίσης και στον πρόεδρο των Κοντακεΐκων, κ.Μανώλη Σαράντου, του εξέφρασα την αγωνία μου και του είπα πήγαινε να βρεις το Δήμαρχο ,πρέπει κάτι να γίνει , πρέπει να τελειώσει το γήπεδο αλλιώς θα μείνει κουφάρι .

Μεγάλος ο αγώνας σας κ. Άννη.
Μεγάλος κ. Γιώργο αλλά δυστυχώς τρέχω μόνη μου κι αβοήθητη.
Περίμενα να στηρίξουν με θέρμη το αίτημά μου όλοι στο Δήμο Δυτικής Σάμου κι όμως κ. Γιώργο δεν βρήκα υποστηρικτές.

Δυστυχώς και λυπάμαι που σας το λέω, τότε γιατί χωρίσαμε το Δήμο σε δύο Δήμους; Γιατί;

κ. Άννη έχετε μιλήσει με το Δήμαρχο τον κ. Λυμπέρη, με άλλους συμβούλους;

Βεβαίως κ. Γιώργο, πολλές φορές.
Μάλιστα έχω πάει και στο Γραφείο του Δημάρχου και επίσης τον παρακάλεσα να ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Σάμου για το θέμα αυτό, ύστερα από την εισήγηση που είχε αιτηθεί να κάνει ο κ. Αρτέμης Πανούσος για το φράγμα του Καρβούνη.
Ο Δήμαρχος δέχτηκε κι όταν τελείωσε ο κ. Πανούσος, ήταν με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση αυτή, ενημέρωσα όλους τους δημοτικούς συμβούλους με επιχειρήματα για την αναγκαιότητα της συνέχισης των εργασιών στο γήπεδο Κοντακεΐκων.

πηγή samospress8.blogspot.com/

SamosSport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: