- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

ΕΠΣ Σάμου: Έναρξη διοργανώσεων. Υγειονομικό πρωτόκολλο

Έναρξη διοργανώσεων και COVID 19.

(Αφορά όλες τις Διοργανώσεις , πλην του Πρωταθλήματος των Κ-12 για την οποία θα εκδοθεί πιο εξειδικευμένη Διάταξη).
Εν όψει της έναρξης των διοργανώσεων μας και με στόχο την πλήρη καταγραφή των παρευρισκομένων στους αγώνες, σας γνωστοποιούμε τον αριθμό εισερχομένων αλλά και τον τρόπο εισόδου στις Αθλητικές εγκατάσtεις και στον αγωνιστικό χώρο . Η διαδικασία αυτή πρέπει να τηρηθεί αυστηρά, όπως αυστηρή θα είναι και η επίβλεψη εκ μέρους της ΕΠΣ.
Α. Στον Αγωνιστικό χώρο δικαίωμα εισόδου θα έχουν οι Διαιτητές, ο Παρατηρητής και ο εκτελών χρέη Γιατρού του Αγώνα. Επίσης δικαίωμα εισόδου ανά ομάδα , θα έχουν οι είκοσι ποδοσφαιριστές που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής (και με αθλητική ενδυμασία) , ο Προπονητής, ο τυχόν βοηθός του , ο Γυμναστής ( οι οποίοι απαραιτήτως θα πρέπει να είναι Πιστοποιημένοι), ο Γιατρός και ο Φυσιοθεραπευτής (αν υπάρχουν καί οι οποίοι θα πρέπει να αποδεικνύουν την ιδιότητα τους) καί ένας εκπρόσωπος του Σωματείου που απαραιτήτως θα πρέπει να είναι μέλος του Δ/Σ . Ολοι αυτοί , θα είναι και αυτοί που θα αναγράφονται στο Φ.Α. Υπεύθυνοι δε για την διαδικασία ελέγχου και εφαρμογής των ανωτέρω θα είναι οι Διαιτητές με την βοήθεια των Παρατηρητών.
Β.Δικαίωμα εισόδου στην Αθλητική εγκατάσταση θα έχουν όσοι δηλώνονται απ τις ομάδες στην ΛΙΣΤΑ που θα συντάσσει η ΕΠΣ και η οποία θα παραδίδεται στον Παρατηρητή , στον Διαιτητή του αγώνα , αλλά και στην Γηπεδούχο και αυτοί θα είναι οι ΕΩΣ τέσσερεις (4) εκπρόσωποι από κάθε ομάδα , (που υποχρεωτικά θα είναι μέλη του Δ/Σ των Σωματείων). Η δήλωση των ονομάτων στην ΕΠΣ , θα πρέπει να γίνεται έως τις 13.00 κάθε Πέμπτης. Επίσης στην ΛΙΣΤΑ αυτή , δικαίωμα εγγραφής καί εισόδου θα έχουν και τα μέλη του Δ/Σ της ΕΠΣ Σάμου , οι Ενωσιακοί Προπονητές και όποιος άλλος κρίνει η ΕΠΣ. Η ΛΙΣΤΑ αυτή θα φέρει την υπογραφή του Προέδρου και την σφραγίδα της ΕΠΣ , δεν θα επιτρέπεται καμία προσθαφαίρεση των αρχικώς εγγεγραμένων ονομάτων ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ, μαζί με το Φ.Α.
Δημοσιογράφοι τοπικών ΜΜΕ, θα έχουν ομοίως δικαίωμα εισόδου, αν έχουν την κάρτα πιστοποίησης της ΕΠΣ καί αφού εγγραφούν στην ανωτέρω λίστα έως κάθε Πέμπτη και ώρα 13.00. Πλην των μελών του Δ/Σ της ΕΠΣ και των Προέδρων των Σωματείων , απαγορεύεται η παρουσία όλων των παραπάνω στα αποδυτήρια Διαιτητών και Ομάδων.
Δικαίωμα παρουσίας θα έχει και ο Υπεύθυνος της Αθλητικής εγκατάστασης , όπου αυτός υπάρχει και που πρέπει να είναι Δημοτικός Υπαλληλος, στον οποίο θα παραδίδονται και τα απαιτούμενα έγγραφα εισόδου COVID 19 που προβλέπονται απ το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.
Πέραν των ανωτέρω, ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΣΟΔΟΥ και ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ στις Αθλητικές εγκαταστάσεις κατά την ώρα διεξαγωγής των Αγώνων αλλά και μια ώρα πρίν την έναρξη και μία ώρα μετά την λήξη του.ΥΠΕΥΘΥΝΟ και ΥΠΟΛΟΓΟ για την τήρηση της διαδικασίας θα είναι το γηπεδούχο σωματείο, που θα ελέγχει κάθε εισερχόμενο στην είσοδο της εγκατάστασης βάσει της λίστας. Μετά την είσοδο όλων των εγγεγραμένων , θα κλείνει η είσοδος της εγκατάστασης. Στο γήπεδο Μυτιληνιών η διαδικασία θα εφαρμόζεται μόνο για τον εντός των εξωτερικών κιγκλιδωμάτων χώρο , αλλά και στον χώρο πίσω απ τους πάγκους των ομάδων. Στο δε στάδιο του Πυθαγορείου θα ισχύει κανονικά η διάταξη και θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα απ το γηπεδούχο Σωματείο για όσους κατευθύνονται στο κλειστό γυμναστήριο , ώστε να μην παραμένουν στα κιγκλιδώματα πλησίον του Αγωνιστικού χώρου. Επίσης στα γήπεδα Ευδήλου , Ραχών , Αγ . Κηρύκου, Χώρας και Μαραθοκάμπου , η πρόσβαση θα διακόπτεται έξω απ τα όρια της εγκατάστασης, με ευθύνη της γηπεδούχου.
Αρμόδιοι για τον έλεγχο της πιστής εφαρμογής των ανωτέρω θα είναι οι Παρατηρητές των αγώνων με την βοήθεια των Διαιτητών.
Αν παρατηρηθεί οτιδήποτε πέραν των ανωτέρω, θα πρέπει οπωσδήποτε να καταγράφεται στο Φ.Α. Αν διαπιστωθεί αμέλεια καταγραφής, οι Διαιτητές θα ελέγχονται Πειθαρχικά.
Θα είναι στην κρίση των Διαιτητών η διακοπή η ακόμα και η μη έναρξη των αγώνων , αν κρίνουν ότι η έκταση της παράβασης θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των παρισταμένων. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει ο Διαιτητής να προειδοποιεί.
Επίσης Υποχρεωτικά και με ευθύνη της γηπεδούχου θα υπάρχει αντισηπτικό έξω απ τα αποδυτήρια.
Για όλα τα παραπάνω θα υπάρξει ανάλογη προσθήκη - τροποποίηση των Προκηρύξεων με πρόβλεψη ποινών. Ευχόμαστε η ατομική αλλά και η ομαδική ευθύνη όλων μας, να υπερισχύσει της ανευθυνότητας. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα γίνει και δεν θα χρειαστεί η κατασταλτική εφαρμογή και η επιβολή ποινών.
Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις , ακόμα και στους πάγκους των αναπληρωματικών. Καλό θα είναι να φροντίσουν οι γηπεδούχες ομάδες ώστε να προστεθούν πάγκοι η καρέκλες και για τις δύο ομάδες. Επίσης οι Διαιτητές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς την διαχείριση του χώρου των αποδυτηρίων τους, ( αερισμός, συνωστισμός , αντισηπτικά κλπ). Το ίδιο κ οι ομάδες. Χρήσιμο θα είναι και όσο αυτό είναι εφικτό να μην γίνεται χρήση των αποδυτηρίων, η γίνεται όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Επίσης κρίνεται ως απαραίτητη η χρήση μάσκας , τουλάχιστον σε όσους εισέρχονται γενικώς στα αποδυτήρια. Χρήσιμη θα είναι και η αποφυγή πανηγυρισμών με επαφή παικτών. Ας βρούν οι Αθλητές πιο πρωτότυπους τρόπους να εκφράζουν την χαρά τους.
Παρακαλούμε όλους τους εμπλεκομένους και πρώτα απ όλους τα Σωματεία μας , ώστε να βοηθήσουν για την εφαρμογή των όσων αναφέραμε , τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθούν ως μέτρα τιμωρίας. Είναι μέτρα προληπτικά που στόχο έχουν να προστατέψουν όλους τους εμπλεκομένους , αλλά και τις Διοργανώσεις μας. Όλοι ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ , πειθαρχημένοι και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να πάνε όλα καλά. Να συνεχίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο.
Ευχόμαστε καλή αγωνιστική περίοδο σε όλους. Με ΥΓΕΙΑ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
SamosSport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: