- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Ιστορία ΑΨΕΣ Πυθαγόρα Κοντακαιίκων

Ο ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Κοντακαιίκων ιδρύθηκε το 1970 αλλά η λειτουργία του σταμάτησε το 1975 και στη συνέχεια επανασυστάθηκε το 1978. Έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα της ΕΠΣ Σάμου, 4 στην α΄ κατηγορία , 2 στην β΄ και 3 Κύπελλα Σάμου. Έχει συμμετάσχει σε μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική ενώ το 2020 , φτάνει στο απόγειο της δόξας του με τη συμμετοχή στη Γ' Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου Ελλάδας. Σημείο καμπής της ομάδας ήταν ο υποβιβασμός στη Β' τοπική κατηγορία Σάμου το 2008 όπου οι παράγοντες της ομάδας το είδαν σαν μια ευκαιρία για εκ βάθρων αναδιοργάνωση της όπου και εγένετο. Ο Πυθαγόρας στηρίχτηκε από Κοντακιώτες παράγοντες, ως επί το πλείστον παλιούς ποδοσφαιριστές του, κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στην Α' Κατηγορία από τη πρώτη χρόνια. Από τότε διαγραφεί συνεχή πρόοδο και εδραιώθηκε στη συνείδηση του Σαμιακού αθλητισμού ως μια από τις κορυφαίες και ιστορικότητες ομάδες.

Για τους μη γνωρίζοντες ο Πυθαγόρας δεν προέρχεται από κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο ή πόλη της Σάμου αλλά από ένα χωριό 1000 κατοίκων τα Κοντακαιίκα Σάμου και αυτό από μόνο του κάνει ακόμα πιο θαυμαστά τα κατορθώματά της ομάδας, Πόσο μάλλον δε τη συμμετοχή της σε εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου.

Χορηγοί της ομάδας είναι διαχρονικά ο απλός κόσμος και οι Κοντακιώτες καθώς ο σύλλογος ουδέποτε έλαβε κάποια μορφή κρατικής χρηματοδότησης αλλά το πείσμα, το όραμα και η μεθοδικότητα των παραγόντων, που διαχρονικά έχουν θητεύσει στον Πυθαγόρα, όπως και η αγάπη του χωριού στο σύλλογο, έφεραν τα Κοντακαιίκα σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση καθώς η ομάδα δεν αποτελεί πυροτέχνημα και είναι σταθερά μέσα στις κορυφαίες της Σάμου.

Το πείσμα, η μεθοδικότητα, τα αποτελέσματα και η περηφάνια των Κοντακαιίκων ανάγκασαν τους πάντες να ασχοληθούν με αυτή και να μην την αφήσουν απαρατήρητη. Ίσως και για αυτό το λόγο τα Κοντακαιίκα σύντομα θα αποκτήσουν ένα γήπεδο με σύγχρονη μορφή και θα "ξεφύγουν" από το ΧΩΜΑΤΙΝΟ ΓΗΠΕΔΟ που αγωνιζόταν όλα αυτά τα χρόνια.

Όλα τα παραπάνω έχουν περάσει στο DNA των αθλητών της ομάδας και στο τρόπο που αγωνίζονται, είτε αυτοί είναι από το χωριό είτε όχι.

















SamosSport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: