- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Μπάσκετ: Απίστευτο και όμως αληθινό, όρισαν αγώνες σε γήπεδο που βρίσκεται υπό ανακατασκευή

Αναμένοντας την έκβαση των τελικών του πρωταθλήματος παίδων ΑΣΣ Αναγέννηση – ΑΣ Πράμνος και τον πρώτο τελικό που ήταν προγραμματισμένος για την 01-07-2020 , πληροφορηθήκαμε ότι με έγγραφο η ΤΕ ΕΟΚ Σάμου αποφάσισε να αλλάξει μια ημέρα πριν τους τελικούς, την έδρα και την ημερομηνία τέλεσής τους,
ορίζοντας το πρώτο παιχνίδι των τελικών αντί της Ικαρίας που ήταν προγραμματισμένο, στη Σάμο . Ο λόγος είναι ότι το γήπεδο της Ικαρίας μετά την λήξη της καραντίνας βρίσκεται υπό ανακατασκευή από τον Δήμο. Στο έγγραφο επίσης αναφέρει πως σε περίπτωση που το γήπεδο δεν είναι έτοιμο μέχρι την ημερομηνία που έχει ορίσει η τοπική επιτροπή, ο Πράμνος θα πρέπει να παίξει και δεύτερο παιχνίδι στη Σάμο σαν γηπεδούχος.

Η εκ νέου ορισμοί τελικών:
Α’ τελικός
ΑΣΣ Αναγέννηση – ΑΣ Πράμνος Κυριακή 05/07/20 12:30 ΚΔΓ Βαθέως.

Β’ τελικός
ΑΣ Πράμνος - ΑΣΣ Αναγέννηση Τετάρτη 08/07/20 13:00 ΚΔΓ Αγ. Κηρύκου.

Σε περίπτωση που μας προσκομίσετε γραπτή βεβαίωση του Δήμου Ικαρίας για την ακαταλληλότητα του γηπέδου ο Β’ Τελικός θα διεξαχθεί σε γήπεδο της Σάμου.


Σε επικοινωνία που είχαμε με τον προπονητή του Πράμνου Στέργιο Μυτιληνού μας δήλωσε: 
Αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε γιατί η ΤΕ ΕΟΚ Σάμου πήρε αυτές τις αποφάσεις ; Ειδικά όταν μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που πρωταγωνιστούν παιδιά 12-15 ετών !!!!
Όταν γνωρίζει πως η μια ομάδα είναι απροπόνητη εδώ και 4 μήνες !!! Ποιος είναι αυτός που αποφασίζει ότι πρέπει να κατεβεί μια ομάδα να αγωνιστεί χωρίς προπόνηση; Αν σε κάποιο παιδί συμβεί κάτι ποιος θα είναι υπεύθυνος ; Η διοργανώτρια αρχή ή ο προπονητής που τον αναγκάζουν να κατεβάσει τα παιδιά για αγώνες ; Μήπως φταίει ο Πράμνος για τις συνθήκες του Κορωναιού ; Μήπως φταίει εκείνος που ο Δήμος κάνει εργασίες στο γήπεδο; Τα έξοδα της ομάδας για να έρθουν στη Σάμο δύο φορές ποιός θα τα καλύψει ; Τι εξυπηρετούν και ποιόν όλα αυτά ,όταν άλλες ΤΕ ΕΟΚ έχουν δώσει την λύση ( χωρίς να υπάρχει θέμα γηπέδων ) με κλήρωση μεταξύ των ομάδων; Τι θα κερδίσει το Σαμιακό μπάσκετ από αυτούς τους αγώνες ;

Κύριοι επειδή έχουμε να κάνουμε με παιδιά πρέπει να γνωρίζετε πως δεν μετράει πάντα το πρωτάθλημα ή μία νίκη . Το σημαντικό είναι να τηρείται το Fair Play που εδώ κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν υφίσταται!!!!

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΑ έπρεπε να δοθεί στις ομάδες διάστημα τεσσάρων (4) εβδομάδων προετοιμασίας των αθλητών, πράγμα το οποίο δεν δόθηκε από την διοργανώτρια αρχή (ορισμός αγώνων 23-6-2020) σε παράβαση των οδηγιών της ΓΓΑ.
Αναλυτικά η οδηγία
Από 06.06.2020 επιτρέπεται σε όλα τα αθλήματα, ατομικά ή ομαδικά, η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων χωρίς την παρουσία θεατών, με τους όρους που αναφέρονται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο της αντίστοιχης Ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής, που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και εφόσον έχει προηγηθεί προετοιμασία των αθλητών διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων (4) εβδομάδων.   Τα συμπεράσματα δικά σας.

SamosSport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: