- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

ΕΠΟ: Προκήρυξη Γ Εθνικής 2020-2021

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ   Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας
περιόδου 2020 – 2021 


Άρθρο 1. Προκήρυξη / Αρμοδιότητα 
Η Προκήρυξη είναι πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης μεταξύ της Ε.Π.Ο., ως διοργανώτριας, και των ομάδων που μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας. Η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε αυτόματα, χωρίς καμία επιφύλαξη, με την κατάθεση στην Ε.Π.Ο.
της Δήλωσης Συμμετοχής της ομάδας. Αποδοχή της προκήρυξης με επιφύλαξη δε γίνεται δεκτή και οδηγεί στην επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών. Η αρμοδιότητα διεξαγωγής των αγώνων του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας ανήκει στην Επιτροπή Διοργανώσεων και στην Υποεπιτροπή της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας ( εφεξής « η Επιτροπή») της Ε.Π.Ο.

 Άρθρο 2. Διατάξεις διεξαγωγής Όλοι οι αγώνες του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας διεξάγονται σύμφωνα με τις διατάξεις: α. των Κανόνων Παιχνιδιού, που ισχύουν διεθνώς και ορίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο της F.I.F.A., β. των Κανονισμών της Ε.Π.Ο., γ. των αποφάσεων της Ε.Ε./ Ε.Π.Ο. που ρυθμίζουν ή θα ρυθμίζουν ειδικά θέματα που δεν προβλέπονται από την παρούσα δ. και συμπληρωματικά των αποφάσεων της Επιτροπής. 

Άρθρο 3. Δήλωση Συμμετοχής / Έναρξη Η επιτροπή θα αποφασίσει για τον αριθμό των ομίλων καθώς και για τον αριθμό των σωματείων του κάθε ομίλου, με βάση τον αριθμό των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή. Τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν την Δήλωση Συμμετοχής στην Ε.Π.Ο., έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 και ώρα 15:00. Στην περίπτωση που ένα σωματείο – πρωταθλητής μίας Ένωσης δεν δηλώσει συμμετοχή στην ανωτέρω ημερομηνία, τότε το δεύτερο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως την Τρίτη 04 Αυγούστου 2020 και ώρα 15:30. Εάν και το δεύτερο σωματείο δεν δηλώσει συμμετοχή στην ανωτέρω ημερομηνία, τότε το τρίτο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 και ώρα 15:00. Δικαίωμα συμμετοχής στο εν λόγω Πρωτάθλημα θα έχουν επίσης, όσα Σωματεία έχουν δικαίωμα προβιβασμού και ανήκουν σε Ε.Π.Σ., στις οποίες, ανήκουν Σωματεία τα οποία συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας την περίοδο 2019 - 2020 και παρέμειναν στην κατηγορία, αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν δήλωσαν συμμετοχή για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 (άρθρο 7 παρ. 4 του ΚΑΠ) Η Δήλωση Συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από όλα τα δικαιολογητικά, όπως αυτά θα αναρτηθούν σε ειδικό έντυπο στο site της Ε.Π.Ο. τα οποία είναι α) παράβολο των πεντακοσίων (500) €, β) βεβαίωση μη οφειλής από την Ε.Π.Ο. και τις Ε.Π.Σ., γ) Συνυποσχετικό Διαιτησίας / Δήλωση υπογεγραμμένη από τον Νόμιμο Εκπρόσωπο του σωματείου/ομάδας περί της ανεπιφύλακτης αποδοχής του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων F.I.F.A., U.E.F.A. και Ε.Π.Ο., νόμιμα επικυρωμένη, δ) δήλωση συναίνεσης για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR), συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από το κάθε μέλος του Δ. Σ. του σωματείου, νόμιμα επικυρωμένη κ.α. Χωρίς την υποβολή των ως άνω δικαιολογητικών καμία Δήλωση Συμμετοχής δεν γίνεται δεκτή. Ως ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος ορίζεται η Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020. 

Άρθρο 4. Επικοινωνία Τα σωματεία στη Δήλωση Συμμετοχής υποχρεωτικά θα πρέπει να αναφέρουν τον αριθμό Φαξ. και τα στοιχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (e-mail). Για κάθε αλλαγή των εν λόγω στοιχείων, υποχρεούνται να ενημερώνουν άμεσα την Ε.Π.Ο. 

Άρθρο 5. Επίλυση Αθλητικών Διαφορών Οι πάσης φύσεως αθλητικές διαφορές, που ανακύπτουν από την εφαρμογή των κανονισμών και της προκήρυξης και αφορούν: α. στα σωματεία που μετέχουν στους αγώνες του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας και β. σε κάθε πρόσωπο που συνδέεται με αυτά με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα, επιλύονται μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά και δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου. Με τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα και την αποδοχή της παρούσας τα σωματεία συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για την επίλυση των διαφορών τα προβλεπόμενα από τους κανονισμούς, όπως ισχύουν κάθε φορά. Η εν λόγω δέσμευση αποκλείει τη δυνατότητα των ομάδων να προσφύγουν, σε κάθε περίπτωση, ενώπιον των τακτικών αστικών δικαστηρίων, εκτός των περιπτώσεων που προβλέπονται στο Καταστατικό της Ε.Π.Ο. Σε περίπτωση παράβασης της παρούσας διάταξης, ακολουθείται η διαδικασία και επιβάλλονται στην παραβάτιδα ομάδα οι ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 35 του ΚΑΠ.

 Άρθρο 6. Γήπεδα / Ημέρα - ώρες έναρξης αγώνων Όλοι οι αγώνες της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας διεξάγονται σε ημέρες και ώρες που ορίζονται από την επιτροπή και υποχρεωτικά, σε γήπεδα που θα διαθέτουν τη νόμιμη άδεια λειτουργίας και ακόμη τις προδιαγραφές του Παραρτήματος Α της προκήρυξης. Δεν θα ισχύσει καμία εξαίρεση. Για την έγκυρη συμμετοχή ενός σωματείου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας πρέπει να δηλώνεται ένα γήπεδο ως κύρια έδρα υποχρεωτικά και ένα δεύτερο γήπεδο ως εναλλακτική έδρα εφόσον αυτό είναι εφικτό (άρθρο 8 παρ. 4 του ΚΑΠ). Σωματείο που δεν διαθέτει γήπεδο με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές δεν θα γίνεται δεκτό στο πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που το γήπεδο-έδρα σωματείου καταστεί ακατάλληλο, προσωρινά ή μόνιμα, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η επιτροπή θα μπορεί να ορίζει τους αγώνες του σε άλλο γήπεδο, το οποίο θα υποδεικνύεται από το σωματείο και θα βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων της Ένωσης στην οποία ανήκει το σωματείο και πληροί τους όρους της διοργάνωσης. Γήπεδο εκτός των ορίων της Ένωσης δεν μπορεί να δηλωθεί ως έδρα από ένα σωματείο, εκτός εάν ρητά του επιτραπεί από την Ε.Π.Ο. να το πράξει. Εάν ένα σωματείο δεν δηλώσει ή δεν μπορεί να δηλώσει άλλη έδρα τότε η επιτροπή θα αποφασίζει για την έδρα διεξαγωγής του αγώνα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η Διοργανώτρια δύναται να αλλάξει την ώρα έναρξης αγώνα ή και το γήπεδο τέλεσης αυτού, υποχρεούμενη να ειδοποιήσει όλους τους ενδιαφερόμενους τουλάχιστον είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την έναρξή του. Τα αιτήματα των ενδιαφερομένων σωματείων για αλλαγή ημέρας ή και ώρας ή και γηπέδου, θα πρέπει να περιέρχονται στην Ομοσπονδία δεκαπέντε (15) ημέρες απαραιτήτως πριν τον αγώνα, πλήρως αιτιολογημένα, προκειμένου η αρμόδια επιτροπή να κρίνει τη βασιμότητα ή μη του αιτήματος, πράγμα το οποίο είναι απαραίτητο για τον σωστό προγραμματισμό και την έγκαιρη ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Τα σωματεία (με μέριμνα και ευθύνη τους) θα φροντίσουν για την γνωστοποίηση του προγράμματος στα κοινοτικά - δημοτικά και εθνικά γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούν, καθώς και στις οικείες αστυνομικές αρχές, ώστε να διεξάγονται κανονικά και με ασφάλεια οι αγώνες. 

Άρθρο 7. Γιατρός αγώνα Η παρουσία γιατρού αγώνα στον αγώνα είναι υποχρεωτική. Ο γιατρός έχει την υποχρέωση να αποδείξει την ιδιότητά του με οποιοδήποτε επίσημο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα Ιατρικού Συλλόγου ή σφραγίδα). Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα του γηπεδούχου Σωματείου, στο οποίο επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 16 του Κ.Α.Π. 

Άρθρο 8. Διαιτητές Στους αγώνες του εν λόγω Πρωταθλήματος δύναται να ορίζεται και τέταρτος (4ος) Διαιτητής όπου η επιτροπή κρίνει απαραίτητο. Σε κάθε περίπτωση ο τέταρτος (4ος) Διαιτητής δύναται να είναι από την οικεία Ένωση του γηπεδούχου σωματείου. Εάν το γηπεδούχο σωματείο δεν εξοφλήσει, πριν την έναρξη του αγώνα, το σύνολο της δαπάνης διαιτησίας, (αποζημίωση και έξοδα μετακίνησης και διαμονής διαιτητή, βοηθών, παρατηρητή διαιτησίας και παρατηρητή αγώνα), ο διαιτητής δεν διεξάγει τον αγώνα. Ο αγώνας αυτός κατακυρώνεται υπέρ του αντιπάλου σωματείου με τέρματα 0 – 3 και το γηπεδούχο σωματείο τιμωρείται με χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ. Μέχρι την εξόφληση της δαπάνης διαιτησίας και της χρηματικής ποινής στην διοργανώτρια, δεν ορίζονται οι αγώνες του σωματείου αυτού και κατακυρώνονται υπέρ του αντιπάλου σωματείου.

 Άρθρο 9. Παρατηρητές Διαιτησίας Στο εν λόγω Πρωτάθλημα, όσον αφορά τους εντός έδρας αγώνες των Νησιώτικων σωματείων, δύνανται να ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. πιστοποιημένοι στην Ε.Π.Ο. Παρατηρητές Διαιτησίας, από την οικεία Ένωση του γηπεδούχου σωματείου. 

Άρθρο 10. Προπονητές Σύμφωνα με τα άρθρα 5, 6 και 11 του Κανονισμού Προπονητών ποδοσφαίρου, όλα τα σωματεία Γ΄ Εθνικής είναι υποχρεωμένα να απασχολούν πρώτο Προπονητή, κάτοχο Διπλώματος σύμφωνα με τον ως άνω Κανονισμό. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση του δελτίου πιστοποίησης το οποίο είναι αναγκαίο για την άσκηση των καθηκόντων του προπονητή, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Ε.Π.Ο. (http://www.epo.gr/Default.aspx?a_id=42944). Οι προπονητές είναι υποχρεωμένοι να φέρουν την ταυτότητα τριετίας σε ισχύ και το δελτίο πιστοποίησης προπονητή που εκδίδει η Ε.Π.Ο. Σε κάθε, τυχόν, αλλαγή προπονητή τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατίθενται στην Ε.Π.Ο. (τμήμα προπονητών), εντός δέκα πέντε (15) ημερών, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις. 

Άρθρο 11. Ποδοσφαιριστές Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών χωρίς τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από τον Κ.Α.Π. Είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε σωματείου και καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες, όπως προβλέπεται από τον Κ.Α.Π. Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες όπως προβλέπεται από τον Κ.Α.Π. Για την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα, δύο (2) ποδοσφαιριστών γεννηθέντων την 01.01.2000 και μετά. Η μη τήρηση της παρούσας πρόβλεψης συνιστά αντικανονική συμμετοχή και χορηγεί το δικαίωμα υποβολής ενστάσεως και τιμωρίας της παραβάτιδος ομάδος με τις ποινές του άρθρου 23 του ΚΑΠ. Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως πέντε (5) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2020 – 2021 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1989. Η συμμετοχή περισσότερων ποδοσφαιριστών άνω του εν λόγω ηλικιακού ορίου συνιστά αντικανονική συμμετοχή. Στους αγώνες του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας επιτρέπεται, σε όλη την διάρκεια του αγώνα, η αντικατάσταση μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών. Όλα τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να εκδώσουν ατομική κάρτα υγείας για κάθε έναν ποδοσφαιριστή τους, την οποία υποχρεούνται να επιδεικνύουν στον Διαιτητή. 

Άρθρο 12. Ομάδες Υποδομών Όλα τα σωματεία υποχρεούνται να συμμετέχουν, με μία τουλάχιστον ομάδα στα πρωταθλήματα υποδομών της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν. Κάθε σωματείο υποχρεούται, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας, να υποβάλει στην Ε.Π.Ο. αντίγραφο της Δήλωσης Συμμετοχής στα ανωτέρω πρωταθλήματα. Εάν οι Ε.Π.Σ. δεν έχουν ξεκινήσει την διαδικασία για την έναρξη των εν λόγω πρωταθλημάτων τους και ως εκ τούτου τα σωματεία δεν έχουν αντίγραφο της δήλωσης συμμετοχής, υποχρεούνται να καταθέσουν αντ’ αυτής υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 Ν. 1599/1986) με την οποία θα βεβαιώνουν ότι, θα συμμετάσχουν στα ανωτέρω πρωταθλήματα, όταν αυτά ξεκινήσουν. Εάν η Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν δεν διοργανώνει αντίστοιχα πρωταθλήματα υποχρεούνται να υποβάλουν σχετική βεβαίωση από την οικεία Ε.Π.Σ. Σε περίπτωση που ένα σωματείο δεν συμμετάσχει σε κανένα από τα πρωταθλήματα υποδομής της Ε.Π.Σ., του επιβάλλεται χρηματική ποινή 2.000,00 ευρώ και χάνει κάθε αγώνα με τέρματα 0 - 3, εφόσον υποβληθεί ένσταση από το αντίπαλο Σωματείο ή υποβληθεί καταγγελία από σωματείο που έχει έννομο συμφέρον.

Άρθρο 13. Έπαθλα πρωταθλήματος Στην πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου θα απονεμηθεί κύπελλο και μετάλλια για τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή της.

 Άρθρο 14. Ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα Τα Ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα ανήκουν στα σωματεία και η διαδικασία παραχώρησή τους από τα σωματεία στον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο δικαιούχο φορέα, περιγράφεται ανάλογα στον Κ.Α.Π. 

Άρθρο 15. Προβιβασμός – Υποβιβασμός Ο αριθμός των ομάδων και ο τρόπος που θα προβιβαστούν οι ομάδες από την Γ΄ εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία στην ανώτερη κατηγορία θα ανακοινωθούν με τη συμπλήρωση του εν λόγω άρθρου μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των Δηλώσεων Συμμετοχής και σε σύμπλευση με τις προβλέψεις της προκήρυξης της ανώτερης κατηγορίας. Ο αριθμός των ομάδων, συνολικός και ανά όμιλο, που θα υποβιβαστούν, στο τέλος της περιόδου, στις οικείες ΕΠΣ, θα αποφασιστεί από την Ε.Ε./ Ε.Π.Ο. μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των Δηλώσεων Συμμετοχής και την ανάλογη εισήγηση της επιτροπής Διοργανώσεων. Προβιβασμός από Ε.Π.Σ. Οι πενήντα τρεις (53) Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) Δευτεραθλήτριες Ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) Ομάδες, προβιβάζονται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2021 – 2022. Σε περίπτωση που μία πρωταθλήτρια Α΄ κατηγορίας τοπικού πρωταθλήματος Ε.Π.Σ. (ή δευτεραθλήτρια προκειμένου περί των τριών ιδρυτριών Ενώσεων), δικαιούμενη να προβιβαστεί δεν δηλώσει συμμετοχή για οποιοδήποτε λόγο στο ως άνω πρωτάθλημα, τότε αντικαθίσταται από την δευτεραθλήτρια ή την τριταθλήτρια εάν πρόκειται περί των ιδρυτριών Ενώσεων. Αν υπάρξουν δικαιούχες ομάδες που δεν δηλώσουν συμμετοχή και δεν υπάρξει η δυνατότητα να αντικατασταθούν με τον εδώ προβλεπόμενο τρόπο, τότε δεν συμπληρώνονται με άλλο τρόπο και το πρωτάθλημα διεξάγεται με λιγότερες ομάδες.

 Άρθρο 16. Ειδικές αναλογίες υποβιβασμού/προβιβασμού. Εφόσον οι προβλέψεις σχετικά με τις ομάδες που προβιβάζονται /υποβιβάζονται ανάμεσα στην ανώτερη κατηγορία και στη Γ΄ Εθνική κατηγορία αλλάξουν από την αγωνιστική περίοδο 2021 - 2022, για λόγους αναδιάρθρωσης του αριθμού των ομάδων της ανώτερης κατηγορίας, ή και της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής τότε θα συμπληρωθεί ανάλογα και η παρούσα προκήρυξη. 

Άρθρο 17. Καταρτισμός Ομίλων Κατά την συγκρότηση των ομίλων του πρωταθλήματος εάν ο αριθμός των ομάδων μιας Ένωσης είναι μεγαλύτερος από τέσσερις αυτές θα κατανεμηθούν, εάν απαιτείται, είτε με δική τους επιθυμία με απόφαση της Επιτροπής, σε περισσότερους του ενός ομίλους. 

Άρθρο 18: Τελικές διατάξεις Η οικονομική εγκύκλιος της Ε.Π.Ο., το Παράρτημα Α και οι όποιες σχετικές αποφάσεις της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας Προκήρυξης την οποία και συμπληρώνουν. Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αυτή, από την οικονομική εγκύκλιο και από τις διατάξεις των κανονισμών της Ε.Π.Ο. ή για οποιοδήποτε θέμα που θα παρουσιαστεί και δεν καλύπτεται από την παρούσα προκήρυξη θα αποφασίζει η Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο πλαίσιο του καταστατικού της και του ορθού και του δίκαιου. 

Για την Ε.Π.Ο. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΔΕΣ 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ 
Τα σωματεία που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας πρέπει, υποχρεωτικώς, να δηλώνουν ως έδρα γήπεδο που διαθέτει εκτός της νόμιμης άδειας λειτουργίας και τα παρακάτω, αναλυτικά, στοιχεία. α. Αγωνιστικό χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο και διαγραμμισμένο με διαστάσεις που προβλέπονται από τους Κανόνες του Παιχνιδιού και τον Κανονισμό Γηπέδων . Να διαθέτει εστίες κανονικών διαστάσεων, τοποθετημένα σημαιάκια στα κόρνερ, σκεπαστούς πάγκους στην τεχνική περιοχή για γηπεδούχο και φιλοξενούμενη ομάδα και πάγκο - θέση για τον γιατρό του αγώνα. β. Πλήρη αποδυτήρια, σε κοντινή απόσταση από τον αγωνιστικό χώρο, ασφαλή για τις δύο διαγωνιζόμενες ομάδες και τους διαιτητές, με επαρκείς καταιονητήρες (ντούζ), τουαλέτες, νιπτήρες σε σύνδεση με την αποχέτευση της περιοχής. Σε κάθε αποδυτήριο να υπάρχουν δύο (2) μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων. Να υπάρχει φαρμακευτικό υλικό σε ειδική συσκευασία (κουτί φαρμακείου) ελεγμένο από γιατρό και εργαλεία πρώτων βοηθειών. Επίσης να διαθέτουν ένα (1) τουλάχιστον, φορείο. Στους διαδρόμους των αποδυτηρίων να έχουν εγκατασταθεί πυροσβεστήρες (φορητοί). Ο διάδρομος που οδηγεί από τα αποδυτήρια στον αγωνιστικό χώρο να είναι ασφαλής και να διαθέτει (εάν απαιτείται) περίφραξη σταθερή και σε ύψος ανάλογη αυτής που προβλέπεται για τον αγωνιστικό χώρο. γ. Οι θύρες εισόδου – εξόδου των διαγωνιζόμενων ομάδων και των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο να είναι ασφαλείς και διαχωρισμένες από εκείνες της πλευράς των θεατών. δ. Εξέδρες θεατών χωρητικότητας πεντακοσίων (500), κατ΄ελάχιστο, καθήμενων θεατών. Στις εξέδρες θα προβλέπεται/ διαχωρισμός, μέσω σταθερού κιγκλιδώματος, των θεατών και διαφορετικές είσοδοι για κάθε τμήμα τους, που θα είναι απολύτως ελεγχόμενες και ασφαλείς. Στο εμπρόσθιο τμήμα τους οι κερκίδες θα διαθέτουν κιγκλίδωμα σε επαρκές για την αποφυγή ατυχημάτων ύψος. Επίσης, θα προβλέπεται η ύπαρξη τουαλετών για τους θεατές (δύο τουλάχιστον για κάθε πλευρά των εξεδρών). Κατάλληλες θεωρούνται και οι χημικές τουαλέτες. Το γήπεδο θα διαθέτει μικροφωνική εγκατάσταση για τις απαραίτητες ανακοινώσεις προς τους θεατές. ε. Στις εξέδρες θα προβλέπονται θέσεις, με ασφάλεια διαχωρισμένες, για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. στ. Χώρο πάρκινγκ με σταθερές και φυλασσόμενες θέσεις για φιλοξενούμενη ομάδα, διαιτητές και παρατηρητή. ζ. Η αθλητική εγκατάσταση θα είναι περιφραγμένη με σταθερή περίφραξη, θα διαθέτει συγκεκριμένες και αριθμημένες εισόδους – εξόδους θεατών και ξεχωριστή είσοδο για τις ομάδες και τους αξιωματούχους αγώνα. Οι είσοδοι για τους φιλάθλους των διαγωνιζόμενων ομάδων θα είναι διαφορετικές για λόγους ασφαλείας. 
Για την Ε.Π.Ο. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ   ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ               ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΔΕΣ

SamosSport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: