- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Γ ΄Εθνική: Το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα για το βορειοανατολικό Αιγαίο;

Τους επόμενους μήνες πρόκειται να γίνει αναδιάρθρωση στις κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άρχιζαν να πέφτουν προτάσεις στο τραπέζι για την καλύτερη οργάνωση ώστε να μπορούν όλες οι ομάδες να έχουν την δυνατότητα να παίρνουν μέρος στα εθνικά πρωταθλήματα.

Καλό θα είναι οι αρμόδιοι να πάρουν προτάσεις και από τις νησιώτικες ομάδες, πριν την κατάρτιση των ομίλων της Γ’ Εθνικής, για να μπορούν και αυτές να συμμετάσχουν. Πιο συγκεκριμένα μετά την κατάργηση της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας από την ΕΠΣ Σάμου δεν ανέβηκε καμία ομάδα σε εθνικά πρωταθλήματα, όπως και τα τρία τελευταία χρόνια οι πρωταθλητές των άλλων δυο νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου, Χίο και Λέσβος δεν δήλωσαν συμμετοχή .

Καλό θα είναι η δημιουργία ενός ομίλου από τις ΕΠΣ, Σάμου, Χίου, Λέσβου και Κυκλάδων για να έχουν και οι ομάδες από τα νησιά μας δικαίωμα στο όνειρο να αγωνιστούν, διαφορετικά δεν θα μπορεί να υπάρχει εκπροσώπηση στη γ΄ εθνική από τις παραπάνω ΕΠΣ, ( εκτός του Αιολικού), λόγω των δυσβάστακτων οικονομικών απαιτήσεων της κατηγορίας .

Οι πρωταθλητές του βορειοανατολικού Αιγαίου που δεν δήλωσαν συμμετοχή τα τελευταία τρία χρόνια είναι :

2017-2018
ΑΨΕΣ Πυθαγόρας (ΕΠΣ Σάμου)
ΑΠΟ Κανάρης Νενήτων (ΕΠΣ Χίου)
ΑΕΛ Καλλονή (ΕΠΣ Λέσβου)

2018-2019
ΑΕ Βαθ/Πανς/κού (ΕΠΣ Σάμου
ΑΠΟ Κανάρης (Νενήτων (ΕΠΣ Χίου)
Αίγειρος (ΕΠΣ Λέσβου)

2019-2020
Όλυμπος Αγιάσου (ΕΠΣ Λέσβου)
ΑΠΟ Κανάρης Νενήτων (ΕΠΣ Χίου)
ΑΕ Βαθ/Πανς/κού (ΕΠΣ Σάμου)


(Για το SamosSport.gr Νίκος Οικονόμου )

Δεν υπάρχουν σχόλια: