- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Φιλιώ Κυριαζή προπονήτρια ΕΠΣ Σάμου: Ίσως η μοναδική Μικτής ομάδας στην Ελλάδα. [vid]

Φιλιώ Κυριαζή... η διεθνής παίκτρια του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ελλάδας, ήταν μία από τις παρουσίες που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της στο τουρνουά της Χίου, όπου συμμετείχε ως μέλος του τεχνικού επιτελείου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάμου, όντας ίσως η μοναδική προπονήτρια Μικτής ομάδας στην Ελλάδα.

Η Φιλιώ Κυριαζή γεννήθηκε τον Αύγουστο το 1996 και από μικρή την κέρδισε το ποδόσφαιρο «Μια ζωή θυμάμαι τον εαυτό μου αν παίζω με αγοράκια» είπε η ίδια στην αποκλειστική συνέντευξη που εξασφάλισε το sportcyclades.gr.

Το 2009 αγωνίστηκε στην παιδική ομάδα του Πολυκράτη Σάμου, από όπου ξεχώρισε από τις πρώτες της εμφανίσεις. Σύντομα το ταλέντο της έλαμψε και η παρουσία της σε ένα τουρνουά του Βόλου της άναψε το πράσινο φως για να επιλεχθεί ως κορυφαίο ταλέντο και στη συνέχεια τον Ιανουάριο του 2011 να μεταγραφεί στην ομάδα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.

Τον Μάιο του ιδίου έτους, η Φιλιώ επιλέχθηκε να αγωνίζεται με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος Κορασίδων όπου λίγο αργότερα έγινε αρχηγός, συνέχισε στην Νεανίδων και σε αυτή των Γυναικών. Έχει κερδίσει πολλούς τίτλους, όπως πρωταθλήματα και κύπελλα, ενώ μία ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα της ήταν η συμμετοχή της στο champions league με την πρωταθλήτρια Ελλάδας, τον ΠΑΟΚ.

Οι διακρίσεις και οι συμμετοχές της στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα της έδωσαν μόρια για τα ΤΕΦΑΑ, όπου φοίτησε με επιτυχία, παίρνοντας τι άλλο; την ειδικότητα του ποδοσφαίρου, κατέχοντας το δίπλωμα UEFA B' .

Στόχος της είναι να προπονήσει μία ανδρική ομάδα, αν και ηλικιακά έχει ακόμα ποδοσφαιρικά χρόνια μπροστά της και το μικρόβιο της στρογγυλής θεάς την τσιγκλάει ακόμα.

Ποιες είναι οι διαφορές στο γυναικείο και το ανδρικό ποδόσφαιρο; Η εμπειρία της στο Τουρνουά των Μικτών; Ποιες είναι οι δυσκολίες;

Δείτε τη συνέντευξη:

Το SamosSport.gr ευχαριστεί  το sportcyclades.gr/ και τον Σπύρο Μάκαρη για την παραχώρηση της Συνέντευξη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: