- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Τένις: Τουρνουά Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων : Επιτυχημένη η πρώτη συμμετοχή του Αθλέων (Φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη συμμετοχή συλλόγου από την Σάμο ,του Αθλέων στο Τουρνουά Αντισφαίρισης Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στην κατηγορία Junior αγωνιστικών τμημάτων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στην Λέσβο το διάστημα 26-29 Ιουνίου 2019.

Εννέα αθλητές ταξίδεψαν μέχρι τη γειτονική Μυτιλήνη δηλώνοντας πως και η Σάμος θα είναι πλέον παρόν. Αν και στην φάση των ομίλων ,για τα παιδιά του Αθλέων , κυριάρχησε το άγχος αλλά και η απειρία αγώνων σε ένα τέτοιο επίπεδο , στα νοκ άουτ παιχνίδια του κυρίως ταμπλό , βρήκαν τα πατήματα τους, αγωνίστηκαν εξαιρετικά και προκρίθηκαν όλοι στην φάση των 16 . Στα προημιτελικά μετά από συναρπαστικούς αγώνες προκριθήκαν οι τέσσερις ( Βασιλείου Τριαντάφυλλος , Δημόπουλος Ρένος , Μαυρίκης Σταμάτης , Μαρμαράς Ηλίας ) και στα ημιτελικά βρέθηκαν δύο ,οι Μαυρίκης Σταμάτης και Δημόπουλος Ρένος . 

Εκεί έχοντας πίστη στον εαυτό τους αλλά και στις δυνατότητες τους έκαναν το 2 στα 2. Ναι ο τελικός ήταν Σαμιώτικη υπόθεση .
Για την ιστορία νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο Δημόπουλος Ρένος επικρατώντας του δικού μας Μαυρίκη Σταμάτη με σκορ 6-3 .
Μετά το τέλος του τελικού την απονομή πραγματοποίησε ο Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής Αιγαίου ο κ. Τσακίρης Δημήτρης ο οποίος δήλωσε :
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που τόσα παιδιά συμμετείχαν στους αγώνες και ειλικρινά χαρήκαμε πάρα πολύ που γνωρίσαμε για πρώτη φορά παιδιά από την Σάμο.
Όλοι μας έχουμε προβλήματα αφού τα νησιά μας είναι απομονωμένα και τέτοιοι αγώνες μας φέρουν πιο κοντά.
Ελπίζω και εύχομαι να ξαναβρεθούμε σε μια μελλοντική συνάντηση εδώ ή και σε κάποιο άλλο νησί , το οποίο βέβαια πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον τέσσερα (4) γήπεδα, γιατί γνωρίζουμε πως η πραγματοποίηση ενός τουρνουά χρειάζεται τέσσερα ή ίσως και παραπάνω γήπεδα.
Εύχομαι πως και στη Σάμο κάποια στιγμή να καταφέρουν να έχουν τα παιδιά τα δικά τους γήπεδα. Γιατί το αξίζετε αφού βλέπω πως υπάρχουν μεγάλα ταλέντα μέσα και όπως μου είπε ο κ. Γιώργος ακολουθούν από πίσω παιδιά μικρότερων ηλικιών.
Εύχομαι το τένις να φτάσει πολύ ψηλά στη Σάμο. Εκ μέρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου να συγχαρώ τους πρωταθλητές που κέρδισαν και ελπίζω να συναντηθούμε σύντομα σε Τουρνουά Πανελλαδικού ενδιαφέροντος. 


Ο πρωταθλητής του τουρνουά Δημόπουλος Ρένος δήλωσε : Θα ήθελα να αφιερώσω την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον προπονητή μου κ. Μαρινάκη Άρη που δυστυχώς λόγο εργασιακών υποχρεώσεων δεν βρίσκεται παρόν αυτή τη στιγμή. Έχουμε δουλέψει πολύ, σε άθλιες εγκαταστάσεις υπό άθλιες συνθήκες , παρόλα αυτά έχουμε δουλέψει σκληρά και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος . Σας ευχαριστούμε πολύ όλους για την φιλοξενία , καθώς αν και η πρώτη μας φορά εδώ αισθανθήκαμε άνετα , σαν το σπίτι μας. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και καλή συνέχεια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν ευχόμενος να τα πούμε σύντομα ξανά εντός αλλά και εκτός γηπέδων .

Μετά το τέλος των απονομών μιλήσαμε με τους υπεύθυνους του συλλόγου τους κ. Τριπόδη Κωσταντίνο και κ. Τζουραμάνη Γιώργο οι οποίοι μας δήλωσαν :
Τριπόδης : Αισθάνομαι βαθύτατα χαρούμενος αλλά και δικαιωμένος γι΄αυτή την επιτυχία του Ρένου . Πέρυσι το καλοκαίρι αποφασίσαμε με τον Γιώργο να στεγάσουμε αυτή την προσπάθεια ανάπτυξης της αντισφαίρισης στο νησί μας ένα άθλημα που νοσεί γενικά όχι μόνο στη Σάμο αλλά σε όλο το νομό μας . Τα παιδιά μαζί με τον προπονητή τους τον κ. Άρη Μαρινάκη στην κυριολεξία πάλευαν μόνοι τους επί 2-3 χρόνια. Φέτος όμως κινήσαμε τις διαδικασίες με την πολύτιμη βοήθεια του ορθοδοντικού κ. Μανώλη Μαυρίκη ( έφορου του τένις ) εγγραφτήκαμε ως σύλλογος στην ΕΦΟΑ , ανήκοντας πλέον στην Θ΄Ένωση .
Σκοπό μας είναι να φέρουμε όσο περισσότερα παιδιά γίνεται κοντά στο άθλημα , με περισσότερες επιτυχίες ακόμη και σε τουρνουά πανελλήνιου ενδιαφέροντας . Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος ανεξαιρέτως τα αποτελέσματα τους γιατί για εμάς πάνω από όλα μετράει το ταξίδι και όχι ο προορισμός .

Τζουραμάνης : Αν και ο φίλος Κώστας με έχει πλήρως καλύψει στο μεγαλύτερο κομμάτι θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και να αναφέρω τα ονόματα όλων των παιδιών που βρέθηκαν εδώ μαζί μας καθώς αποτελούν για εμένα μέρος της ιστορίας όχι μόνο του συλλόγου αλλά και της Σάμου καθώς είναι οι πρώτοι αθλητές αντισφαίρισης που συμμετείχαν σε αγώνες εκτός συνόρων του νησιού. Θα ξεκινήσω με τις κοπέλες οι οποίες αντιμετώπισαν πολύ δυνατούς αντιπάλους και είναι οι Καπλαντζή Ιωάννα και Χατζηκωνσταντή Εβελίνα.

Στα αγόρια εκτός των δυο πρώτων Δημόπουλος Ρένος και Μαυρίκης Σταμάτης, συμμετείχαν οι Βασιλείου Τριαντάφυλλος και Μαρμαράς Ηλίας οι οποίοι σαν ζευγάρι βρέθηκαν στον τελικό του διπλού όμως δε τα κατάφεραν καθώς ηττήθηκαν με 6-3. Πολύ καλή παρουσία ,αν και με λίγους μήνες μόνο προπόνησης , έδειξαν οι Παπάργυρος Λευτέρης , Βέβας Γιώργος και Λυμπέρης Δημήτρης .
Αν και η σημερινή μέρα πρέπει να είναι μέρα αισιοδοξίας για την αντισφαίριση στη Σάμο δε μπορώ να μην τονίσω τα προβλήματα και τις μεγάλες δυσκολίες που συναντάμε σαν σύλλογος για την ανάπτυξη του αθλήματος . Η παντελής ‘έλλειψη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ αθλητικών εγκαταστάσεων όπως αυτών που αγωνιστήκαμε στη Λέσβο είναι ένα μεγάλο αγκάθι για εμάς αλλά και για όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν αγωνιστικά ή μη με το άθλημα. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί άμεσα από την νέα δημοτική αρχή για το καλό όλων όσων ασχολούνται με το τένις και μη στη Σάμο.
Μάθαμε πως στις 22 Σεπτεμβρίου όπως έχει γίνει και άλλες φορές εδώ στα γήπεδα που αγωνιστήκαμε θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην τοπική κοινωνία αφού θα συμμετάσχουν 84 αθλητές απ όλη την Ευρώπη με συνοδούς προπονητές κτλ με ότι αυτό συνεπάγεται. Εμείς γιατί όχι ; Το νησί μας έχει ανάγκη την ανάπτυξη.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους αλλά κυρίως δε μπορούμε να ξεχάσουμε τους δυο προέδρους του λιμενικού ταμείου κ. Ελισαίο Μαυρατζώτη και κ. Καραγιάννη Δημήτριο οι οποίοι μας βοήθησαν ,ο καθένας με τον δικό του τρόπο στο να έχουμε από φέτος τον δικό μας χώρο προπόνησης που τόσο ανάγκη είχαν τόσα χρόνια τα παιδιά μας . 


























SamosSport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: