- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΑΕ Καρλόβασι : Ανακοίνωση για το γηπεδικό

Tο Σωματείο μας βρίσκεται από τον Μάιο του 2017 σε μία ιδιότυπη γηπεδική ομηρία, η οποία δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Τον Αύγουστο του 2018, μετά από δεκαέξι μήνες μακριά από τη φυσική μας έδρα (το Στάδιο Καρλοβασίου), μας παραχωρήθηκε ένας “ανακαινισμένος” αγωνιστικός χώρος, όπου μαζί με το σε κάποια σημεία άρρωστο από τη φύτρα του γρασίδι, ευδοκιμούσαν τριφύλλι και άλλα αγριόχορτα.
Αδιάψευστος μάρτυρας αυτής της κατάστασης, είναι το φωτογραφικό υλικό που διαθέτουμε. Πέραν όμως από την πανσπερμία των φυτών και των ζιζανίων, ο αγωνιστικός χώρος, κάτω από το καταπράσινο, έκρυβε λακκούβες-παγίδες γιατί κατά τις εργασίες που έγιναν ποτέ δεν καλύφθηκαν κι ελάχιστες φορές ο ίδιος, τότε και μετά, κυλινδρίστηκε.

Παρά τα εξόφθαλμα προβλήματά του, εμείς τον παραλάβαμε γιατί έπρεπε κάποτε η εξορία μας να τελειώσει και να έχουμε επιτέλους, μετά από πολύ καιρό έναν χώρο για να προπονούνται και να αγωνίζονται οι Άνδρες και οι Υποδομές μας και να διδάσκονται το ποδόσφαιρο οι Ακαδημίες μας. Μάλιστα, ευχαριστήσαμε δημόσια τον ΔΟΠΠΟΝΑΣ και αποδεχτήκαμε τους όρους που είχε θέσει για τη λειτουργία του γηπέδου και τη χρήση του χλοοτάπητα. Βέβαια, κάποιες διευκρινίσεις που ζητήσαμε να μας δοθούν, ώστε οι όροι χρήσης να γίνουν πιο ξεκάθαροι και κατανοητοί από τους πάντες, ποτέ δεν μας δόθηκαν. Γνώστες από καιρό του τρόπου σκέψης των σχετικών και των άσχετων με το ποδόσφαιρο μελών του Δ.Σ. του ΔΟΠΠΟΝΑΣ, φροντίσαμε και έγκαιρα μισθώσαμε, με ακριβό για τον προϋπολογισμό μας τίμημα, το παρακείμενο στο Στάδιο γήπεδο ποδοσφαίρου 8χ8 για να προπονούνται καθημερινά οι 136 συνολικά αθλητές μας. Κι ευτυχώς που το πράξαμε γιατί, μετά τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα μας (2 Δεκεμβρίου 2018), η χρήση του αγωνιστικού χώρου του Σταδίου μας απαγορεύτηκε λόγω εργασιών βελτίωσής του και συνεχών βροχοπτώσεων. Εμείς σεβαστήκαμε την απόφαση αυτή και για 55 ημέρες δεν πατήσαμε τον χλοοτάπητα.

Την εβδομάδα που πέρασε αποφασίστηκε από την ΕΠΣ Σάμου να χρησιμοποιήσουμε το γήπεδο και ορίστηκε, ως όφειλε, εκεί η διεξαγωγή του κρίσιμου βαθμολογικά αγώνα μας με την Ένωση Βαθύλου-Πανσαμιακού. Ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ όμως αποφάσισε, ως μην όφειλε, διαφορετικά. Διαβίβασε στην ΕΠΣ ένα καταχρηστικό και μάλιστα ανυπόγραφο, συνεπώς παράτυπο έγγραφο, στο οποίο ο ίδιος έκρινε το γήπεδο ακατάλληλο, κατά παράβαση όλων των Κανονισμών που διέπουν τους κανόνες διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου. Η ΕΠΣ, αντιμετωπίζοντας την πιθανότητα να βρουν οι αγωνιζόμενες ομάδες το γήπεδο κλειδωμένο, ενέδωσε κι επικαλούμενη τις “εξαιρετικές περιπτώσεις” που αναφέρει το Άρθρο 22 παρ. 7 (β) του ΚΑΠ και το Άρθρο 7 (2) της Προκήρυξής της, παραβλέποντας όσα ορίζονται στο Άρθρο 8 παρ. 4 του ΚΑΠ, ο οποίος ορίζει ότι για την αλλαγή γηπέδου λόγω ακαταλληλότητας ή ανάκλησης αδείας το γεγονός διαπιστώνεται από την ίδια τη διοργανώτρια, άλλαξε την κύρια έδρα μας με την εναλλακτική (γήπεδο Κοντακαιΐκων), την οποία εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε, αλλά ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ με το έτσι θέλω μας όρισε (έχουμε κρατήσει αντίγραφο της αιτήσής μας, με την οποία ζητούσαμε ως εναλλακτική έδρα το Στάδιο της Σάμου).

Για όσους δεν γνωρίζουν να προσθέσουμε ότι:
*Στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) της ΕΠΟ (Άρθρα 9 και 10) αναφέρεται σαφώς, πως ο μόνος αρμόδιος να κρίνει την ακαταλληλότητα του γηπέδου είναι ο Διαιτητής του αγώνα και μόνον όταν συντρέχουν “εξαιρετικές περιπτώσεις”, όπως αναφέραμε παραπάνω, η διοργανώτρια, μετά όμως από τη δική της διαπίστωση (Άρθρο 8 παρ. 4) και δεν επιτρέπεται η παρέμβαση του Κράτους στο όποιο επίπεδό του.

*Πουθενά στον Κανονισμό Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων, στον οποίο συχνά-πυκνά μας παραπέμπει ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ, δεν γίνεται μνεία για τη χρήση ή όχι του χλοοτάπητα του Σταδίου. Σε άλλα θέματα επικεντρώνεται και σαφώς καθορίζει πως για τη χρήση των αθλητικών χώρων, που θα είναι σύμφωνη με το πρόγραμμα των πρωταθλημάτων της τοπικής αθλητικής ομοσπονδίας, γίνεται αίτηση στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Αυτό σημαίνει πως το γήπεδο παραχωρείται κι εφόσον ακολουθεί το πρόγραμμα και τους κανονισμούς της διοργανώτριας αρχής, ουδείς από τους έξω μπορεί να επέμβει.

Κατά παράβαση λοιπόν όλων των σχετικών Κανονισμών, υποχρεωθήκαμε στις 27 Ιανουαρίου 2019 να δώσουμε έναν εξαιρετικά σημαντικό αγώνα σε γήπεδο που δεν έχουμε επιλέξει εμείς και είναι τελείως ξένο στις συνήθειες των ποδοσφαιριστών μας (χώμα αντί χόρτου), με αποτέλεσμα να ηττηθούμε και το χειρότερο όλων να τραυματιστούν δύο ποδοσφαιριστές μας, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα πολύ σοβαρά! Γεγονός, που πέρα από την ηθική μας υποχρέωση να φροντίζουμε για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών μας, θα επιβαρύνει ασύμμετρα τον ισχνό οικονομικό προϋπολογισμό μας. Αν ο σκοπός του ΔΟΠΠΟΝΑΣ ήταν να προστατέψει τους αθλητές από τον ‘’ακατάλληλο’’ αγωνιστικό χώρο του Σταδίου Καρλοβασίου, τότε εκ του αποτελέσματος δεν το κατάφερε. Σημειωτέον ότι στο ‘’κατάλληλο’’ γήπεδο των Κοντακεΐκων εντός των τελευταίων 8 ημερών τρεις αθλητές υπέστησαν τραυματισμούς, οι δύο εκ των οποίων ήταν πολύ σοβαροί.

Και όπως δείχνουν τα πράγματα δεν τελειώσαμε! Η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ αποφάσισε και μας το ανακοίνωσε ότι δεν θα ξαναμπούμε στο γήπεδο εφόσον έχει βρέξει ή βρέχει, γιατί , όπως ισχυρίστηκε, “όταν βρέχει δεν διεξάγονται πουθενά ποδοσφαιρικοί αγώνες”. Η ποδοσφαιρική μας γνώση σηκώνει τα χέρια ψηλά κι εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην ΕΠΣ, που πρέπει να πάρει θέση και ως διοργανώτρια αρχή να βάλει τα πράγματα σε μία τάξη, εφαρμόζοντας απλά και κατά γράμμα τον ΚΑΠ και τις Προκηρύξεις της.

Δηλώνουμε προς όλους ότι θα αντιτεθούμε σφοδρά σε οποιαδήποτε εκ νέου απόπειρα απομάκρυνσής μας από τη φυσική μας έδρα και η άποψή μας είναι ότι οι αθλητικοί χώροι υπάρχουν και λειτουργούν για την άθληση των πολιτών και όχι για να αποτελούν τιμάρια ή βιτρίνες του Δήμου-διοίκησης. Για τους λόγους αυτούς καλούμε όλους τους συνδημότες μας να κρίνουν από τα γεγονότα και περί του δικαίου ή του άδικου να αποφανθούν. Όταν δε έλθει η ώρα της τελικής κρίσης, καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό, να αποφασίσουν με βάση το τι έχει γίνει για τον αθλητισμό στο νησί μας κατά το πρόσφατο παρελθόν και όχι με το τι θα γίνει σε ένα ωραιοποιημένο μέλλον.

Από μέρους μας, θα συνεχίσουμε τον ωραίο και ανιδιοτελή αγώνα μας για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη Σάμο, χρησιμοποιώντας κάθε ηθικό, αγωνιστικό και άλλο μέσο που έχουμε στην διάθεσή μας. Τελικώς όλοι θα κριθούμε από τη δουλειά μας.

Καρλόβασι,28 Ιανουαρίου 2019
Σύσσωμο
το ΔΣ  της Α.Ε.ΚΑΡΛΟΒΑΣI

SamosSport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: