- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Βόλεϊ: Final Four Παγκορασίδων (Φωτο)

Ένα ακόμη τρόπαιο πρόσθεσαν τα κορίτσια του τμήματος Βόλεϊ της Αναγέννησης στην συλλογή τους την Κυριακή 27-06-2018 , αυτό των παγκορασίδων 2017-2018 . Η καλοδουλεμένη ομάδα του coach Ιωσήφ Φαράτση επικράτησε στον τελικό της αξιόμαχης ομάδας του Πολυκράτη με 3-0 σετ ( 25-23 , 25-23 , 25-10 ). Οι δύο ομάδες κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό νικώντας αντίστοιχα, η Αναγέννηση την Ρίβα 3-0 σετ ( 25-11 , 25-09 , 25-08 ) και ο Πολυκράτης τον Ιωνικό επίσης 3-0 ( 25-21 , 25-16 , 25-20 ) .
Στους τελικούς της Κυριακής παρακολουθήσαμε έναν καταπληκτικό μικρό τελικό με νικητή την τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα της Ρίβα η οποία έκανε την έκπληξη ( είχε τερματίσει 4η στην κανονική διάρκεια ) επί του Ιωνικού με 3-2 σετ ( 25-21 , 21-25 , 17-25 , 25-21 , 9-15 ) . Ένα παιχνίδι που διήρκησε δύο ώρες και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και τον τελευταίο του πόντο .

Στον μεγάλο τελικό αν και το φαβορί ήταν η Αναγέννηση, αφού προερχόταν αήττητη από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος , ο Πολυκράτης φάνηκε ποιο διαβασμένος , μπήκε δυνατά πίεσε στο σερβίς και το μπλοκ , “σημάδεψε” βασικά επιθετικά ατού της Αναγέννησης κουράζοντας τα, και κατάφερε να προηγηθεί με μικρή διαφορά καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου σετ . Όμως προς το τέλος του η Αναγέννηση βρήκε λύσεις , διορθώθηκε κυρίως στο σέρβις και κατάφερε να κατακτήσει σχεδόν ανέλπιστα το σετ με 25-23 . Το δεύτερο σετ κυμάνθηκε στους ίδιους ρυθμούς με την μόνη διαφορά πως τα κορίτσια της Αναγέννησης είχαν βρει τις ισορροπίες τους σε άμυνα- επίθεση κερδίζοντας και αυτό το σετ δύσκολα με 25-23 . Το τρίτο σετ ήταν ένας μονόλογος για την Αναγέννηση που είχε πια βρει ρυθμό και τα ψυχικά αποθέματα των παικτριών του Πολυκράτη είχαν στερέψει . Η νίκη με 25-10 σε αυτό το σετ βρήκε στη λήξη του τις παίκτριες της Αναγέννησης ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου .

Με αυτό το παιχνίδι ολοκληρώθηκαν για φέτος όλα τα πρωταθλήματα βόλεϊ του νομού μας. Στα αρνητικά της διοργάνωσης η μικρή προσέλευση κοινού στους αγώνες που αν και παγκορασίδων ήταν αρκετά υψηλού επιπέδου .Στα θετικά η καλή δουλειά που γίνεται από όλους τους συλλόγους παρουσιάζοντας μας ένα εξαιρετικό θέαμα αυτό το διήμερο . Συγχαρητήρια στους προπονητές Ιωσήφ Φαράτση , Δημήτριο Νικολαΐδη , Οδυσσέα Σπανό και Μανώλη Μαθιό για την επιμονή και υπομονή τους στην δημιουργία αυτών των υπέροχων αγωνιστικών ομάδων. Κλείνοντας να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στους πραγματικούς πρωταγωνιστές , τα παιδιά , για την προσπάθεια τους , να ευχηθούμε σε όσα έχουν εξετάσεις αυτή την περίοδο καλή επιτυχία , να είναι υγιείς για να μας προσφέρουν τα επόμενα χρόνια αυτό το θέαμα και ακόμη καλύτερο.
Φωτογραφίες ΕΔΩ

SamosSport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: