- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Κολυμβητήριο Καρλοβάσου λειτουργικά έξοδα 400 ευρώ ημερησίως

(Της Σταματίας Ράπτη )
Έτοιμη ήταν αργά το απόγευμα η πισίνα του κολυμβητήριου Καρλοβάσου, το οποίο αναμένεται σύντομα να παραδοθεί στους αθλητές της Δυτικής πλευράς του νησιού μας και αφού φυσικά τοποθετηθούν και τα υπόλοιπα συστήματα που προβλέπει η νομοθεσία.

Το κτίριο είναι σε αρίστη κατάσταση, καθώς και τα αποδυτήρια για τους αθλητές, ενώ και οι υπόλοιποι χώροι εμφανίζονται δίχως κανένα πρόβλημα.
Προφανώς το κόστος της πισίνας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να προχωρήσει κανείς στο επόμενο βήμα. Για να απαντηθεί αυτή η ερώτηση απαιτούνται οι γνώσεις ενός έμπειρου και αξιόπιστου επαγγελματία. Σύμφωνα λοιπόν με επαγγελματία της περιοχής, στον οποίο αποτανθήκαμε το κόστος της πισίνας είναι περίπου 400 ευρώ ημερησίως, μόνο για την χλωρίωση και την απολύμανση των υδάτων.

Ο χώρος προπόνησης είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και χρειάζεται εξειδικευμένη φροντίδα, λόγω της ύπαρξης του στοιχείου του νερού.
Από την άλλη το κολυμβητήριο προσφέρει αναψυχή, Ευεξία, Ανάπτυξη δεξιοτήτων με ευχάριστο τρόπο αρχίζοντας από τη βρεφική ηλικία που έχει γίνει της μόδας, Εκμάθηση κολύμβησης, Αγωνιστική κολύμβηση, Τεχνική κολύμβηση, Καταδύσεις, Υδατοσφαίριση, Συγχρονισμένη κολύμβηση και Κολύμβηση υγείας και αποκατάστασης, όπου υπάρχει και μεγάλη αύξηση.

Το ενεργειακό κόστος λειτουργίας των εγκαταστάσεων αποτελεί έναν από τους κρισιμότερους παράγοντες βιωσιμότητας και ειδικά για το κολυμβητήριο Καρλοβάσου έχουν εγκατασταθεί σύγχρονα συστήματα, τα οποία όμως δεν γνωρίζουμε αν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν την χειμερινή περίοδο, όπου τα λειτουργικά του έξοδα εκτοξεύονται στα ύψη .

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, και παρά την οικονομική κρίση παρατηρούμε αύξηση στη συμμετοχή αθλουμένων στα αθλητικά κέντρα.

Το κολύμπι προσφέρει φυσικά και ψυχικά οφέλη στον οργανισμό μας και ταυτόχρονα αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, ιδανική για κάθε ηλικία, που χαρίζει ευεξία και τονώνει το αναπνευστικό και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Ταυτόχρονα μας βοηθάει να διαχειριστούμε το βάρος μας και να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση.

Με την κολύμβηση, το σώμα υποστηρίζεται από το νερό και έτσι δεν καταπονούνται υπερβολικά οι μύες και οι αρθρώσεις.

Ασκούνται όλες οι μυϊκές ομάδες, όπως οι ώμοι, η πλάτη, οι κοιλιακοί, τα πόδια και οι γλουτοί, ενώ λόγω της αντίστασης του νερού στην κίνηση, αυξάνεται και η δύναμη του σώματος.

Επίσης, οι ειδικοί κατατάσσουν την κολύμβηση στους τρόπους άσκησης που προτείνονται ανεπιφύλακτα σε άτομα που υποφέρουν από μυϊκούς πόνους στη μέση, τη σπονδυλική στήλη, τα γόνατα και τους γοφούς οπότε λοιπόν από το επόμενο διάστημα ο καθένας από εμάς θα μπορεί να αθλείται με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά.





πηγή stofostisdimosiotitas.blogspot.gr
samossport.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: