- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Ο Βασίλης (΄΄Βάσια΄΄ ) Χατζηπαναγής ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής ήρθε στη Σάμο (Φωτο)

Προσκεκλημένος του Α. Ο Σάμου το διήμερο 24-25 Νοεμβρίου 2017 ήταν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Χατζηπαναγής . Ο καλύτερος Έλληνας παίχτης ήρθε στη Σάμο και μαζί με τον συνεργάτη του Νίκο Φράγκο έδειξαν τα μυστικά της μπάλας με απλές κινήσεις, σε πάνω από 140 παιδιά από όλα τα σωματεία του νησιού το πρωί του Σαββάτου (25 /11).
Στη συνέχεια δόθηκαν διπλώματα συμμετοχής σε όλα τα παιδιά με την υπογραφή του Χατζηπαναγή.
Το πρωινό έκλεισε με αναμνηστικές φωτογραφίες από μικρούς και μεγάλους με τους Χατζηπαναγής και Φράγκο . 

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμή του στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Αιολίς.
Τιμητικές πλακέτες του προσέφεραν ο προπονητής του ΑΟ Σάμου Χρήστος Μαλλές , ο αντιδήμαρχος Σάμου Χρήστος Σεβαστάκης, , ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ Σάμου κ. Μανώλης Φλωρούς. Η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ Άννη Ανδρεάδου τίμησε τον συνεργάτη του κ. Νίκο Φράγκο.
Επίσης ο Α.Ο. Σάμου τίμησε τον πατήρ Γ. Αρχοντούλη και τον επίτιμο πρόεδρο του ΑΟ Πολυκράτη Βαγγέλη Χατζηελευθεριάδη. Τις τιμητικές πλακέτες έδωσε ο Βασίλης Χατζηπαναγής
Αναμνηστικά δώρα έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Χρίστος Σεβαστάκης.Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ κ. Νίκος Βακάλης .

Βαγγέλης Χατζηελευθεριάδης: «Η Σάμος με τίμησε και περισσότερο όμως η διοργάνωση που έγινε με την παρουσία του πρώτου ποδοσφαιριστή τα τελευταία 50 χρόνια, κύριου Χατζηπαναγή. Είπατε και διαβάσατε για τα πρωταθλήματα, τα γήπεδα και γενικά τα θέματα που μας απασχολούν το τελευταίο διάστημα. Εμείς απλώς κάνουμε διοίκηση, τα κύπελλα και τα πρωταθλήματα τα παίρνουν οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές. Επομένως, όλο αυτό το ‘’ευχαριστώ’’ αξίζει στους προαναφερθέντες, αλλά ποδοσφαιριστής και προπονητής ήταν και ο κύριος Μαλλές.»

Χρήστος Σεβαστάκης: «Είμαστε σχεδόν στην ίδια ηλικία και σας έχουμε απολαύσει πάρα πολλές φορές αν και είμαι Ολυμπιακός προσωπικά. Δεν έχανα ποτέ αγώνα και Θεσσαλονίκη είχαμε έρθει πολλές φορές. Ήσασταν τότε το ίνδαλμα μας σε όλες τις ηλικίες και τυχεροί είναι οι νέοι που σήμερα, αν και δεν σας ήξεραν, σας γνώρισαν και μοιραστήκατε μαζί τους ορισμένα από τα μυστικά σας. Δικαίως στο λόγο σας ονόμασαν ‘’Μάγο της μπάλας’’. Επίσης, από τον κύριο Δήμαρχο έχετε τα χαιρετίσματα του με τον οποίο νομίζω έχετε ήδη έρθει σε επικοινωνία. Σας υποσχόμαστε ότι θα διοργανώσουμε ένα τουρνουά με την επωνυμία ‘’Βασίλης Χατζηπαναγής’’ ».

Μανώλης Φλωρούς:
«Σας καλωσορίζουμε και εμείς με την σειρά μας στο όμορφο νησί μας. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που σας έχουμε σήμερα κοντά μας και ευκαιρία για όλους και κυρίως για τους νέους να σας γνωρίσουν από κοντά. Εμείς σας ξέρουμε, σας έχουμε θαυμάσει όμως δεν σας είχαμε δει από τόσο κοντά όσο σας έχουμε απόψε κοντά μας.»

Άννη Ανδρεάνδου: «Αγαπητοί παρευρισκόμενοι, με ιδιαίτερη τιμή θέλω ως πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ να συγχαρώ τον αθλητικό όμιλο Σάμου, τους διοργανωτές της υπέροχης και πρωτότυπης εκδήλωσης γιατί με την ευκαιρία αυτή έχουμε την τιμή και την χαρά να βρίσκεται κοντά μας ο ‘’Γίγαντας’’ του αθλητισμού, ο κύριος Βασίλης Χατζηπαναγής μαζί βεβαίως με τον συμπαίκτη του, τον κύριο Φράγκο, επίσης καταξιωμένος στον αθλητικό χώρο. Σας καλωροζίσουμε! ».

Ν.Φράγκος : Το 2004 έγινε επίσημα ψηφοφορία από την ΕΠΟ ,με επίσημη εντολή, να βγάλουν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ο Βασίλης Χατζηπαναγής ,βγήκε πρώτος με πολλή μεγάλη διαφορά , , σε όλη την Ελλάδα, με τον Δομάζο δεύτερο με διαφορά περίπου 3.000 ψήφους. Και σε επόμενες ψηφοφορίες έβγαινε πρώτος ανάμεσα και σε ξένους ποδοσφαιριστές.
Ο κ Φράγκος αναφέρθηκε στην ιστορίας ζωής του Βασίλη Χατζηπαναγή , τις προσκλήσεις από ομάδες και την απόφαση του να μείνει δίπλα στην οικογένεια του και να αγωνίζεται με τον Ηρακλή.« Το 1989 που έπαιξε στην Μεικτή Κόσμου, του έγινε πρόταση να πάει στη Νέα Υόρκη, κάτι που δεν έγινε τότε δεκτό. Άλλες μεγάλες ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον, επίσημα, ήταν η Άρσεναλ, η Λυών , η Στουτγάρδη και η Λάτσιο.»
Το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο κ.Φράγκος ήταν πως όλα μπορούν να συνδυαστούν και σπουδές και αθλητισμός και όχι να ακολουθείται η νέα μόδα που σε βάζουν να επιλέξεις ,σπουδές ή μπάλα. Συνδυάζονται όλα.
«Όλη αυτή η προσπάθεια επιμόρφωσης , θα έπρεπε να γίνεται υπό την αιγίδα της ΕΠΟ» κατέληξε ο κ. Φράγκος.

Ο Χατζηπαναγής απάντησε στις ερωτήσεις μας
Ερωτηση: Τι άποψη έχετε για τα παιδιά από το Camp, πως τα είδατε;
Απάντηση: Β.Χ. Με μια μέρα δεν μπορείς να το δεις αυτό. Πρέπει να έρχεσαι συνεχώς για να δεις τα ταλέντα.
Ερωτηση: Ασχολείστε με τις ακαδημίες τα τελευταία χρόνια , υπάρχουν ταλέντα και γιατί χάνονται στην πορεία;

Απάντηση: Β.Χ. Τα Camp που κάνουμε από το 2009 , σε όλες τις περιοχές τις Ελλάδας, υπάρχουν πάρα πολλά ταλέντα , αλλά οι ελληνικές ομάδες δεν χρησιμοποιούν του Έλληνες παίχτες και θεωρούν καλής αξίας τους ξένους.
Χαίρομαι πολύ όταν βάζουν Έλληνες παίχτες. Αλλά είναι λίγες περιπτώσεις.
Γιατί κάνουν λοιπόν όλες αυτές τις ακαδημίες και δεν τους χρησιμοποιούν;
Δεν θα έχουμε Εθνική ομάδα με αυτή την τακτική.

Με τα σημερινά δεδομένα, χωρίς να θέλω να απογοητεύσω τα παιδιά δεν θα ερχόμουν Ελλάδα να παίξω.
Με την αξία που έχω θα ήταν καλύτερα να παίξω σε ένα ξένο πρωτάθλημα.
Όταν ερχόντουσαν οι προτάσεις για μετεγγραφές και δεν υλοποιούνταν αισθανόμουν στενοχωρημένος γιατί ήθελα να φύγω στο εξωτερικό και το είχα πει σε πολλές συνεντεύξεις αυτό.
Πίστευα στις δυνατότητες μου και ήξερα ότι θα μπορούσα να παίξω πολύ καλά σε ένα ξένο πρωτάθλημα.
Όταν ένας παίχτης δεν παίζει στην εθνική είναι πάντα ένα μείον γιατί η Εθνική είναι ο καθρέφτης ενός ποδοσφαιριστή.

Χρήστος Μαλλές: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φίλο Νίκο Φράγκο και Βασίλη Χατζηπαναγή που δέχτηκαν και απάντησαν θετικά στο αίτημα μου να έρθουν δηλαδή της ομάδας να έρθουν εδώ. Αισθάνομαι ότι ψηλώσαμε τουλάχιστον μισό μέτρο. Επίσης, να ευχαριστήσω από βάθος καρδιάς όλο τον κόσμο που βρίσκεται σήμερα εδώ, τα παιδιά, τους γονείς, τον πάτερ Γεώργιο, τον κύριο Χατζηελευθεριάδη. Η αγάπη είναι αμοιβαία. Και, επίσης, σημαντικό για εμάς είναι όλος ο κόσμος που βοήθησε να γίνει αυτή η εκδήλωση, οι χορηγοί μας οι οποίοι είναι καταπληκτικοί και είπαν αμέσως το ‘’ναι’’ σε αυτό που κάναμε. Ενδεχομένως την επόμενη φορά να το οργανώσουμε καλύτερα. Πίστευα από την αρχή ότι θα το κάνουμε, πολλοί δεν το πίστευαν, εγώ το πίστευα ακράδαντα και έπεισα το συμβούλιο ότι αυτό πρέπει να γίνει γιατί είναι καλό για όλους. Διδαχτήκαμε από αυτό και εύχομαι φίλε Βασίλη και Νίκο του χρόνου που θα έρθετε να είμαστε πιο έτοιμοι, να σας φιλοξενήσουμε, να ευχαριστηθείτε το όμορφο νησί μας για περισσότερες μέρες. Ευχαριστώ πολύ όλους! Επίσης να ευχαριστήσω τα μέσα, τον κύριο Αλέξη Κομνηνό και τον Νίκο Οικονόμου που μας έδωσαν βήμα να βγούμε, μας διαφήμισαν, ενημέρωσαν τον κόσμο τι ήρθαμε να κάνουμε που και αυτό ίσως να αργήσαμε, έπρεπε να το κάνουμε πολύ πιο νωρίτερα αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους και καλή δύναμη σε αυτό που λέγεται ποδόσφαιρο με περισσότερους συμμετέχοντες γονείς στο γήπεδο γιατί τα παιδιά είναι εκεί και οι γονείς κάπου αλλού. Ευχαριστώ πολύ! »
(Νίκος Οικονόμου)
Φωτογραφίες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: