- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Μια από τα ίδια από την ΕΠΟ για το πρωτάθλημα των μικτών ομάδων!

Στα λόγια έμειναν οι υποσχέσεις των παραγόντων της νέας διοίκησης της ΕΠΟ που προέρχονται από νησιωτικές Ενώσεις ότι θα υπήρχαν αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων-Νέων για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, σε ότι αφορά την παρουσία των πέντε ΕΠΣ από το Αιγαίο.Και αυτό γιατί δεν υπήρξε ουδεμία αλλαγή σε σχέση με ότι γίνεται τα τελευταία χρόνια, με μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τις νησιωτικές ΕΠΣ για να γίνεται, χωρίς κανένα ουσιαστικό αναπτυξιακό ρόλο.

Όπως και πέρσι, αλλά και τα δυο τελευταία χρόνια, οι Ενώσεις από τα νησιά του Αιγαίου (Δωδεκανήσου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κυκλάδων) θα αγωνιστούνε σε τουρνουά που θα γίνει στην Αθήνα, σε έναν γύρο (όλοι προς όλους). Θα αποτελέσουν τον 13ο όμιλο της διοργάνωσης στην Α’ Φάση και οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Ιανουάριο.

Το αίτημα κάποιων Ενώσεων για να διεξαχθεί το τουρνουά σε δυο γύρους, έπεσε στο κενό, αφού φαίνεται ότι υπερίσχυσε η γνώμη της ΕΠΣ Δωδεκανήσου (μέσω του πρόεδρου της και μέλους του ΔΣ της ΕΠΟ Παναγιώτη Διακοφώτη) για να πραγματοποιηθεί το τουρνουά σε έναν γύρο!.

Το μόνο που αλλάζει είναι ότι στην επόμενη φάση προκρίνεται εκτός από την 1η ομάδα του 13ου ομίλου των νησιών και αυτή που θα κατακτήσει την 2η θέση, τόσο σε Παίδες όσο και σε Νέους.

Ακόμη δεν επανέφεραν στην Β’ Φάση τον θεσμό των Περιφερειακών Ομάδων, αλλά θα συνεχίζει η πρωταθλήτρια ομάδα από κάθε ΕΠΣ. Έτσι δεν δίνεται η δυνατότητα σε κάποια παιδιά από ΕΠΣ που θα αποκλειστούν από την Α’ Φάση να διακριθούν στη συνέχεια της διοργάνωσης, κάτι που θα γίνονταν εάν συγκροτούνταν Περιφερειακές Ομάδες (πχ Αιγαίου, Κρήτης κλπ), όπως συνέβαινε πριν από δυο χρόνια.

Βάσει της προκήρυξης της ΕΠΟ στην κατηγορία Νέων συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 1/1/2002 έως 31/12/2003 και στην κατηγορία Παίδων συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 1/1/2004 έως 31/12/2005. Σε ότι αφορά την διοργάνωση του 13ου ομίλου (νησιά Αιγαίου) τα έξοδα του τουρνουά θα καλυφθούν από την ΕΠΟ.
Πηγή: Αλήθεια Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: