- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Ανεβαίνουν 2οι ή και 3οι από τις Ενώσεις!

Η μία μετά την άλλη οι ομάδες που κέρδισαν το πρωτάθλημα στο τοπικό και μαζί το δικαίωμα της συμμετοχής στη Γ’ Εθνική, αδυνατούν να βρουν λύση και να αγωνιστούν, με αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός αυτών που προτιμούν ξανά το τοπικό, αντί τον «κυκεώνα» της τρίτης στην τάξη εθνικής κατηγορίας.
Η ΕΠΟ, μπροστά στο κάζο να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με λιγότερες ομάδες απ’ ότι προβλέπεται φέτος, μετά την αναδιάρθρωση και την αύξηση των ομίλων από τέσσερις σε οκτώ, αποφάσισε να καλύψει το διαγραφόμενο κενό με τους δευτεραθλητές ή και τριταθλητές των Ενώσεων.
Έτσι θα εφαρμοστεί άμεσα το άρθρο του ΚΑΠ που προβλέπει την αντικατάσταση των πρωταθλητών των ΕΠΣ στη Γ’ Εθνική, από τη δευτεραθλήτρια ή τριταθλήτρια ομάδα, σε περίπτωση που η ομάδα που κατέκτησε την άνοδο δεν δηλώσει συμμετοχή. Η ΕΠΟ ενημέρωσε με έγγραφό της τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων όλης της χώρας για το τι πρέπει να κάνουν σε αυτή την περίπτωση.
Μάλιστα, όπως σημειώνεται, για τις δευτεραθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ, θα υπάρξει διήμερη παράταση στη δήλωση συμμετοχής έως τις 16 Αυγούστου. Ξεκαθαρίζεται ωστόσο πως αν δεν υπάρξει δήλωση συμμετοχής ως τότε, τότε το κενό δεν θα καλυφθεί και μοιραία το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με λιγότερες ομάδες. Παράλληλα από την ΕΠΟ διευκρινίζεται πως η διάταξη αφορά μόνο το κενό της πρωταθλήτριας ομάδας μιας ΕΠΣ, εάν αυτή δηλώσει αδυναμία και όχι τα κενά ομάδων που αγωνίζονταν στη Γ’ Εθνική ή υποβιβάστηκαν από τη Football League (όπως η ΑΕΛΚ) και τη νέα σεζόν δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν.

(Πηγή www.mikriliga.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: