- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΑΕ Καρλόβασι - ΠΑΣ Ίκαρος 55-56 (vid αγώνα - δηλώσεις)

Μπάσκετ: Νταμπλούχος 2016-2017 ο ΠΑΣ Ίκαρος
Δηλώσεις: Προέδρου Ικάρου Νικολάου Τσαρνά
Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους αθλητές του ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ για την πανάξια κατάκτηση του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Ανδρών 16-17 της Τ.Ε. ΕΟΚ ΣΑΜΟΥ μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό που διεξήχθη σήμερα το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο του Καρλοβάσου.
Γνωρίζοντας πολύ καλά τους κόπους και τον αγώνα σας να φέρετε τον ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ στη θέση αυτή, το πρωτάθλημα αυτό αποτελεί αναμφισβήτητα μια μεγάλη δικαίωση.
Πολλά μπράβο σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας, τους παίχτες, το προπονητικό επιτελείο και τους φίλους της ομάδας για τη μεγάλη αυτή επιτυχία.
Τόσα χρόνια έχετε αποδείξει ότι τον πρώτο λόγο στο Σαμιακό μπάσκετ τον έχει ο ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η παράδοση και να μεταδώσετε τις μπασκετικές σας γνώσεις αλλά κυρίως την επιτυχημένη συνταγή που σας χαρακτηρίζει ως ομάδα – οικογένεια στους νεότερους παίχτες της ομάδας μας.
Η νίκη για εσάς είναι στάση ζωής και όχι αποτέλεσμα αγώνα.


Συνέντευξη: Μανώλη Ξενάκη- Άξια στην κορυφή.
Πριν δύο χρόνια περίπου ξεκίνησε με όνειρα στο τιμόνι του Ικάρου , ώσπου όλα σταμάτησαν απότομα στο ξαφνικό χτύπημα της μοίρας. Πάλεψε για μεγάλο χρονικό διάστημα, έδωσε μεγάλες και δύσκολες μάχες αλλά τελικά βγήκε νικητής. Όπως όλοι καταλαβαίνετε αναφέρομαι στον προπονητή της ομάδας μπάσκετ του Ικάρου Μανώλη Ξενάκη που την φετινή περίοδο ολοκλήρωσε αυτό που λόγω ανωτέρας βίας είχε αφήσει στην μέση.
Με αφορμή την άκρως επιτυχημένη χρονιά τον φιλοξενούμε στο SporikariaPlus σε μια μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη:


1)Πως αισθάνεσαι με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και εδικά με τον συγκλονιστικό τρόπο που επιτεύχθηκε;
H επίτευξη ενός στόχου, με τον τόσο χρόνο που χρειάστηκε για να γίνει και την τόση προσπάθεια που έβαλαν όλα τα παιδιά, είναι πάντα ένα πράγμα που δίνει απίστευτη χαρά σε όσους είναι μέρος της. Πόσο μάλλον όταν είχαμε όλα αυτά σκαμπανεβάσματα που συνέβησαν κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος με αποχωρήσεις παιχτών και τραυματισμούς. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα από μόνο του και όταν αυτό γίνεται μες την έδρα του αντιπάλου με 1 πόντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο το κάνει σχεδόν απίστευτο.

2)Πόσο σημαντικό είναι για τον σύλλογο αλλά και την Ικαρία η κατάκτηση και των δύο τίτλων;
Το μπάσκετ γενικότερα ήταν πάντα από τα τμήματα που εκπροσωπούσαν τον σύλλογο επάξια στον νομό. Η χαρά που δίνουμε σε όλους τους φίλους είναι και αυτή κάτι που μας γεμίζει με χαρά και μας ανοίγει την όρεξη για παραπάνω.

3)Τα νέα παιδιά της ομάδας πιστεύεις πως θα διαδεχθούν άξια τους μεγαλύτερους παίκτες που σιγά σιγά αποχωρούν;Είναι τέτοιος ο ενθουσιασμός των μικρότερων σε ηλικία παιχτών και τόσο σημαντικός ο συμβουλευτικός ρόλος που έχουν αναλάβει η παλαιότεροι που με τέτοια τρόπαια κάνουν το μπόλιασμα των νέων σχεδόν ιδανικό. Βεβαία όλα αποδεικνύονται μέσα στο γήπεδο όποτε μένει να δούμε το αποτέλεσμα μιας τόσο αρμονικής κοινής πορείας νέων και παλιών.

4)Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας στα μπαράζ που ακολουθούν;
Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά που υπάρχει στους σχεδιασμούς όλης της μπασκετικής χρονιάς από νομό σε νομό που κάνει την προσπάθεια της ομάδας μας από την Ικαρία να είναι η μονή καθαρά ερασιτεχνική ομάδα. Όλοι ανεξαιρέτως για να ασχοληθούν με το μπάσκετ τόσες ώρες την εβδομάδα αφήνουν πίσω δουλειές, σχολείο, οικογένεια, παιδιά με καμία οικονομική απολαβή. Όπως τα περισσότερα χρόνια στα μπαράζ πάμε για το καλύτερο δυνατόν. Ξέροντας τις δυνάμεις μας ευελπιστούμε για το καλύτερο άλλα περιμένουμε (από τους αντιπάλους) και ελπίζουμε (από εμάς) δυνατές μονομαχίες.

5)Τον περασμένο χρόνο πέρασες μια πολύ δύσκολη περίοδο στην ζωή σου. Πιστεύεις ότι η φετινή με τις χαρές που σου έδωσε είναι σαν αποζημίωση αν μπορούμε να το πούμε έτσι;
Κοίτα, την πρωτιά της αποζημίωσης την έχει η γέννηση του γιου μου που έγινε όταν εγώ άρχισα να συνέρχομαι από το ατύχημα. Είναι τέτοια η χαρά που πήρα από την κατάκτηση του νταμπλ που κάνει αυτά τα 2 χρόνια που ταλαιπωρούμαι να μοιάζουν ασήμαντα σε σχέση με ότι καταφέραμε.

Δηλώσεις: Γιάννη Λαμπρόπουλου.

Με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, που εκτός από βασικός πρωταγωνιστής στην αντρική ομάδα είναι και προπονητής στις κορασίδες και στην γυναικεία ομάδα μας έκανε την παρακάτω δήλωση:
Αρχικά θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα και να τους ευχαριστήσω που εξ'αρχής με ένταξαν με θερμό τρόπο στην δεμένη τους οικογένεια και μου χάρισαν ιδιαίτερες στιγμές... πρόκειται για μια "παρέα" που την χαρακτηρίζει η ψυχή, η θέληση και η αγάπη τους για την ομάδα κ τον σύλλογο κ παρά τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας αφιέρωναν χρόνο ώστε η ομάδα να φτάσει στον στόχο της... να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο πρόεδρο Νικόλαο Τσαρνά, στο συμβούλιο, στο επιτελείο κ τους φίλους της ομάδας που την αγαπούν και την στηρίζουν... θα κλείσω εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μου στον coach Μανώλη Ξενάκη γιατί η κατάκτηση του κυπέλλου και του πρωταθλήματος είναι αποτέλεσμα και δικής του προσπάθειας κ μεγάλης υπομονής που μας κράτησε ενωμένους... πολλά μπράβο λοιπόν σε όλους όσους έβαλαν το λιθαράκι τους από την αρχή ως το τέλος και οδήγησαν την ομάδα στην επιτυχία...

Δηλώσεις: Γιώργου Τσουρή.
Ένας από τους στυλοβάτες της ομάδας για πολλά χρόνια και βασικός συντελεστής της φετινής επιτυχίας είναι ο Γιώργος Τσουρής που δήλωσε στο sporikaria.blogspot.gr τα παρακάτω:
Ότι και να πω για αυτή την ομάδα δεν περιγράφετε σε 10 σειρές από λέξεις.......αυτή η ομάδα είναι χρόνια τώρα γεννημένη νικήτρια....όλοι έχουν βάλει ένα λιθαράκι......για να βλέπετε επιτυχίες σαν τη σημερινή...όσο για σήμερα είναι ο κόπος από το Σεπτέμβριο που ξεκινήσαμε και είχαμε βάλει αυτό το στόχο.....θέλω να ευχαριστήσω πολύ το πρόεδρο,όλο το συμβούλιο,το τεχνικό team και ειδικά το προπονητή μας Μανώλη Ξενάκη που παρόλα τα προβλήματα ήταν ψύχραιμος και πάντα δίπλα μας για να πετύχουμε το σημερινό....και βέβαια τους συμπαίκτες μου από το πιο μεγάλο μέχρι τον πιο μικρό.....keep walking Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ.

Δηλώσεις: Νεκτάριου Πούλου
Ο Νεκτάριος Πούλος άλλος ένας ελπιδοφόρος νεαρός παίχτης του Ίκαρου, που φέτος για πρώτη φορά πήρε ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής και απόδειξε ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο εργαλείο για τους προπονητές του, αφού έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στην σειρά των τελικών με το Καρλόβασι, δήλωσε στο SporikariaPlus:
Θέλω και εγώ με την σειρά μου να ευχαριστήσω τον προπονητή μου τους συμπαίχτες μου και την διοίκηση του συλλόγου για αυτό το όμορφο ταξίδι που ζήσαμε φέτος.
Για έμενα προσωπικά αυτές οι στιγμές θα μείνουν βαθιά χαραγμένες μέσα μου και ευελπιστώ να ζήσω και στο μέλλον παρόμοιες.

Δηλώσεις: Σωκράτη Κουλουμπή
Ο Σωκράτης Κουλουμπής, ένα από τα νέα παιδιά του Ικάρου με μεγάλο ταλέντο, ήθος και ελπιδοφόρο μέλλον δήλωσε στο SporikariaPlus:
Καταρχάς θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Kαρλοβάσου για την δυναμική παρουσία που έκαναν άλλα και για το μπασκετικό σύνολο που παρουσίασαν στους τελικούς του πρωταθλήματος. Πρόκειται για μια ικανή ομάδα αρκετά δουλεμένη.
Όσο για την ομάδα μου δεν ξέρω από που να αρχίσω.Από την αρχή όλοι στάθηκαν διπλά μας,χορηγοί ανταποκρίθηκαν σε κάθε μας κάλεσμα και η διοίκηση ήταν πάντα στο πλευρό μας.Η χρονιά ξεκίνησε αρχή γενόμενης με το καλοκαιρινό κάμπ της ομάδας κάτι το οποίο για εμάς είναι η βάση και ο θεμέλιος λίθος του συλλόγου,δηλαδή να ωθήσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό. Ξεκινώντας τις αθλητικές μας υποχρεώσεις κατακτήσαμε πανάξια το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς(Κύπελλο Βαλής).Όμως όπως κάθε χρονιά έτσι και αυτή είχε τις δικές της δυσκολίες και τις δικές της ιδιαιτερότητες.Η συνέχεια ήταν αρκετά δύσκολη για όλους αφού υπήρξαν τραυματισμοί,εντάσεις και αποχωρήσει. Παρόλα αυτά η ομάδα στάθηκε στο ύψος της και ολοκλήρωσε την χρονιά με τον καλύτερο τρόπο.
Τι να πρωτοπείς για αυτούς τους φοβερούς συμπαίχτες και αυτόν τον εξαιρετικό προπονητή. Παρέα,φιλία,ψυχή και πάθος ήταν τα κύρια συστατικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και κατ'επέκταση και στο ντάμπλ. Θεωρώ πως η τεράστια θέληση μας ήταν ικανή να κάμψει κάθε αντίσταση όπως και έγινε. Η ομάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια και ο καθένας από εμάς γνώριζε τον ρόλο του μέσα στο σύνολο,από τις παλιές καραβάνες που απόδειξαν ότι μπορούν ακόμη μέχρι τους νέους παίχτες οι οποίοι είναι ικανοί να σηκώσουν την ομάδα στις πλάτες τους μιας και το πλήρωμα του χρόνου δεν ξεχνάει κανέναν άλλα και τον προπονητή που στάθηκε σαν αρωγός εντός και εκτός γηπέδου. Η χρονιά ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία και θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας. Όσο για τα μπαράζ της γ εθνικής η ομάδα θα πάει όπως σε κάθε αγώνα προσηλωμένη για να διεκδικήσει αυτό που τις αναλογεί.
Κλείνοντας θέλω να παροτρύνω τον σύλλογο να συνεχίσει το εξαιρετικό έργο μέσα στην κοινωνία της Ικαρίας και μέσα από αυτό να είναι σίγουρος πως οι επιτυχίες θα έρχονται από μόνες τους.Σας ευχαριστώ όλους...
(Πηγή δηλώσεων sporikaria.blogspot.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: