- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου για την περίοδο 2016-2017

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες από τις βασικές αλλαγές.
Επιτρέπεται στον διαιτητή να αποβάλλει έναν παίκτη, πριν την έναρξη του παιχνιδιού (από την επιθεώρηση του αγωνιστικού χώρου, πριν τον αγώνα, και μετά).
Άμεσο ελεύθερο λάκτισμα (ή πέναλτι) καταλογίζεται αν ένας αναπληρωματικός ή αξιωματούχος αγώνα ή αποβληθείς παίκτης επεμβαίνει στο παιχνίδι.Αν συμβούν αρκετές παραβάσεις την ίδια στιγμή, τιμωρείται η πιο σοβαρή. Σειρά σοβαρότητας:
Πειθαρχικός έλεγχος (Κόκκινη κάρτα περισσότερο σοβαρό από την κίτρινη κάρτα κλπ …)
Άμεσο ελεύθερο λάκτισμα πιο σοβαρό από το έμμεσο
Παράβαση με το σώμα (φάουλ- μαρκάρισμα) πιο σοβαρή από την παράβαση που γίνεται χωρίς σωματική επαφή (παίξιμο της μπάλας με το χέρι)
Τακτική επηρεασμού
Τραυματισθείς παίκτης από φάουλ, που τιμωρείται με κόκκινη ή κίτρινη κάρτα, μπορεί γρήγορα να εκτιμηθεί ο τραυματισμός του και να δεχθεί ιατρική φροντίδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Η μπάλα μπορεί να λακτισθεί προς κάθε κατεύθυνση στο εναρκτήριο λάκτισμα.
Οι βραχίονες όλων των παικτών (περιλαμβανομένων και των τερματοφυλάκων) δεν λαμβάνονται υπόψη όταν κρίνεται θέση offside.
Κάθε παίξιμο της μπάλας με το χέρι δεν είναι κίτρινη κάρτα. Η κίτρινη κάρτα συνδέθηκε με το σταμάτημα/ επηρεασμό μιας υποσχόμενης επίθεσης (όπως άλλες παραβάσεις).
Η απόπειρα βίαιης επαφής είναι κόκκινη κάρτα, ακόμα κι αν δεν υπάρχει επαφή.
Κάποιες παραβάσεις προφανούς ευκαιρίας, μέσα στην περιοχή πέναλτι, τώρα τιμωρούνται με κίτρινη κάρτα. Παραμένει η ποινή της κόκκινης κάρτας όταν υπάρχει παίξιμο της μπάλας με το χέρι, κράτημα, τράβηγμα, σπρώξιμο και ο παραβάτης αμυνόμενος δεν προσπαθεί ή δεν έχει πιθανότητα να παίξει τη μπάλα.
Κάποιες παραβάσεις είναι πάντοτε έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα εάν το πέναλτι καταλήγει γκολ ή όχι
Έμμεσο εάν άλλος παίκτης, με πρόθεση, κτυπήσει το πέναλτι (+ κίτρινη στον παίκτη που το λάκτισε)
Έμμεσο αν η μπάλα λακτισθεί πίσω
Αν προκύψει «αντικανονική» προσποίηση η οποία πάντοτε τιμωρείται με έμμεσο (και κίτρινη στον παραβάτη)
Αν ο τερματοφύλακας εμπλακεί και το πέναλτι χαθεί (δηλαδή επαναλαμβάνεται), ο τερματοφύλακας τώρα θα παίρνει κίτρινη κάρτα.
Αν το από Τέρματος Λάκτισμα εκτελείται και καταλήγει μέσα στο τέρμα του παίκτη που το εκτέλεσε αυτό είναι κόρνερ για τους αντιπάλους.
Επιπρόσθετα στο σημερινό ισχύον σήμα πλεονεκτήματος «με τους δύο βραχίονες», επιτρέπεται το «σήμα με έναν βραχίονα» καθώς είναι σύμφωνο του ότι το τρέξιμο με τους βραχίονες τεντωμένους μπορεί να περιορίσει την ενέργεια του τρεξίματος του διαιτητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: