- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Συγχαρητήρια αλλά δυστυχώς στη Σάμο , ο αθλητισμός για τον Δήμο αποτελεί εφιάλτη

Τεράστια η επιτυχία των αθλητών Κάρσα Τριανταφυλλιώ και Μούτσου Παναγιώτη της Α.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου το οποίο διεξήχθη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας. Η επιτυχία αποκτά ιδιαίτερη σημασία όταν αναλογισθεί κάποιος τις ανύπαρκτες αθλητικές υλικοτεχνικές υποδομές και τις συνθήκες με τις οποίες διαμορφώθηκαν οι δυνατότητες στους αθλητές να κάνουν αυτές τις επιδόσεις . Άκουσα τον αθλητή Μούτσο Παναγιώτη σε συνέντευξή στον κ. Γαρυφάλλου του ΡΑΔΙΟ ΣΑΜΟΣ ότι τις προπονήσεις τις κάνει στο Δημοτικό γήπεδο Βαθέως και απόρησα αφού οι εγκαταστάσεις του άλματος εις μήκος είναι κατεστραμμένες. Έκανε έκκληση στο κόσμο ο Παναγιώτης να πάει να δεί που προπονείται και να τον βοηθήσει. Για τους γνωρίζοντες είναι άθλος. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την Κάρσα.
Αυτά και άλλα άκουσε ο προπονητής του σωματείου ‘’ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ’’ κ. Κατσίκας Φώτης ο οποίος γνώρισε τους αθλητές μας κατά την διάρκεια των Πανελληνίων αγώνων και αποφάσισε να μας βοηθήσει με 100 ευρώ . Η «βοήθεια» του έγκειται ακριβώς να γίνουν αυτά τα οποία είναι ανίκανοι να κάνουν οι υπεύθυνοι στην Σάμο. Η «βοήθειά» είναι να μπορέσουν να γίνουν οι υποδομές υλικές και άϋλες για την αξιοποίηση αυτών των ταλέντων που γεννά αυτός ο τόπος. Η «βοήθειά» του είναι να γίνουν αυτοί οι αθλητές είδωλα και πρότυπα για τις υπόλοιπες γενιές νέων που έρχονται και να τους μιμηθούν, ανεβάζοντας το επίπεδο του αθλητισμού στη Σάμο. Πως όμως θα αυξηθούν τα 100 ευρώ «βοήθειας» αφού ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ για τον Δήμο αποτελεί εφιάλτη καθώς η σύγχυση και η άγνοια των ανθρώπων που τον διοικούν είναι ολοφάνερη. Πως όταν αυτοί που υποτίθεται ότι επιλέχθηκαν από τον Δήμαρχο λόγο των «προσόντων τους» να υπηρετήσουν τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ της Σάμου, ένα τόσο ευαίσθητο τομέα της ζωής του πολίτη ,δεν είχαν την στοιχειώδη ευαισθησία παρ’ότι έχουν περάσει τόσες μέρες από τις επιτυχίες των αθλητών να δημοσιεύσουν ένα Δελτίο τύπου , μία δημοσίευση ευχαριστήριας επιστολής προς τους αθλητές για τις επιτυχίες τους εκ μέρους του Δήμου. ΤΙΠΟΤΑ. Πέστε μας κύριοι ποιος είναι ο λόγος που εκπροσωπείται τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ στη ΣΑΜΟ? Τουλάχιστον αφαιρέστε τα δύο τελευταία γράμματα από τον αρμόδιο φορέα που εκπροσωπείτε.
ΟΛΟΙ οι Δήμοι στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τα σωματεία τους έχουν με απόφαση των Δημοτικών τους Συμβουλίων επιχορηγήσει τα αθλητικά τους σωματεία . Ο Δήμος Σύρου πρόσφατα επιχορήγησε τα αθλητικά του σωματεία με 75.000,00 ευρώ. Το προβλέπει το άρθρο 202 παρ. 1 του Ν.3463/2006. Στη Σάμο ΤΙΠΟΤΑ.
Πιστεύω πως είμαστε πολύ άτυχοι στη Σάμο γιατί διαχρονικά έως το 2009 ο Αθλητισμός στη χώρα μας επιχορηγείτο από το Υπουργείο Πολιτισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Μετά το 2009 όμως οι Δήμοι πλέον γίνονται ο κυρίαρχος παίκτης, τα πάντα εξαρτώνται από το αν ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ είναι στις προτεραιότητες τις εκάστοτε Δημοτικής Αρχής και φυσικά αν οι άνθρωποι που Διοικούν τον Δημοτικό Αθλητικό Φορέα έχουν την γνώση και την θέληση να υλοποιήσουν ένα στοιχειώδες αθλητικό πρόγραμμα. Όπως καταλαβαίνουμε στη Σάμο δεν έχουμε τίποτα από τα ανωτέρω. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
Τελειώνοντας θέλω να συγχαρώ προσωπικά όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν ενεργά την προσπάθεια των διακριθέντων αθλητών και κυρίως στις οικογένειές τους , τους προπονητές τους και τον σύλλογό τους. Οι επιτυχίες των αθλητών οι οποίοι προέρχονται από τα σπλάχνα του Σαμιακού Αθλητισμού και ειδικότερα από την ‘’Α.Σ. Αναγέννηση Σάμου’’ μας κάνουν όλους υπερήφανους , καθώς εμπνέουν την νέα γενιά στον δικό της καθημερινό αγώνα , για την κατάκτηση νέων στόχων
ΠΑΝΤΕΡΛΗΣ ΤΑΚΗΣ     Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Α.Ο. ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: