- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Σε δύο ομίλους πιθανόν η διεξαγωγή των αγώνων της Α΄κατηγορίας ΕΠΣ Σάμου

(Αναδημοσίευση από www.RadioCafe.gr)
Συγκέντρωση μεταξύ μελών του ΔΣ της ΕΠΣ Σάμου και εκπροσώπων ομάδων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη βράδυ (18/11) στα γραφεία της ΕΠΣ Σάμου, έτσι ώστε να συζητηθεί το πολύ σοβαρό πρόβλημα του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας μετά την αποχώρηση της ομάδας του Διαγόρα, εφόσον υπήρχαν οι όμιλοι της Ικαρίας και Σάμου όπως πέρσι.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου κ. Νίκος Βακάλης είπε ότι «γνωρίζοντας ότι οι εποχές είναι πολύ δύσκολες όσο αφορά στα οικονομικά, οι ομάδες θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής πηγαίνοντας στην Ικαρία. Ξέρω υπάρχουν αντιδράσεις αλλά κι εμείς σαν ΕΠΣ Σάμου έχουμε κάνει τις ενέργειές μας».

Ο κ. Νίκος Βακάλης είπε ότι η πρόταση της ΕΠΣ Σάμου είναι να γίνουν δύο όμιλοι. Όσο αφορά τις 9 ομάδες της Α΄Κατηγορίας ένας όμιλος να αποτελείται από 5 Ομάδες (2 Ικαρίας + 3 Σάμου) και ο άλλος όμιλος να αποτελείται από 4 ομάδες (1 Ικαρίας + 3 Σάμου). Οι ομάδες της Σάμου θα μπορούν να μεταβαίνουν στην Ικαρία είτε την Παρασκευή το απόγευμα και επιστροφή το Σάββατο βράδυ από Εύδηλο (1 διανυκτέρευση), είτε την Κυριακή το πρωϊ με επιστροφή την επόμενη ημέρα από Εύδηλο (1 διανυκτέρευση). Ανέφερε ακόμα ότι για την οικονομική ελάφρυνση των ομάδων αναμένει απάντηση από την Hellenic Seawaysγια μειωμένο εισιτήριο στο 50%, ενώ από το Δήμαρχο Ικαρίας έχει λάβει διαβεβαίωση ότι οι ομάδες της Σάμου θα μπορούν να χρησιμοποιούν το λεωφορείο του Δήμου για τις μετακινήσεις τους. 


 Τέλος υπήρξαν και οικονομικές προσφορές από επιχειρηματίες της Ικαρίας για
μειωμένες τιμές στη διατροφή αλλά και διαμονή. Στο πλαίσιο των οικονομικών ελαφρύνσεων των ομάδων ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου είπε ότι τουλάχιστον τα έξοδα μίας διαιτησίας στην έδρα Σαμιώτικης ομάδας θα είναι δωρεάν.

Στις ομάδες δόθηκε χρονική διάρκεια 10 ημερών για ν’ απαντήσουν αν θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα ή όχι έπειτα και από την προκήρυξη που θα εκδοθεί, ενώ όσο αφορά το πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας εκεί δε φαίνεται μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Επίσης όποια ομάδα επιθυμεί τη συμμετοχή της στον όμιλο των πέντε ομάδων, μπορεί να το κάνει με υπεύθυνη δήλωση. Αν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός των πέντε ομάδων τότε θα πραγματοποιηθεί κλήρωση.

Όσο αφορά τις άδειες των αγωνιστικών χώρων, όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι να εκδοθούν και οι άδειες για τα γήπεδα των Κοντακαιϊκων και του Κέρκη.
Αλέξης Κομνηνός

Δεν υπάρχουν σχόλια: