- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Συνέντευξη με τον προπονητή του Πολυκράτη Γιάννη Αρχοντούλη

 κ. Αρχοντούλη σας καλωσορίζω στο SamosSport
Δυο λόγια για εσάς;

Καλημέρα σας και ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.
Γεννήθηκα στη Σάμο και ασχολήθηκα από πολύ μικρός με τον αθλητισμό.
Ήμουν χρόνια αθλητής στίβου, καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου αλλά μετά το ΤΕΦΑΑ Αθηνών επικεντρώθηκα στο άθλημα που πραγματικά αγαπώ.

Σαν προπονητής ξεκίνησα από τον μεγάλο Πανσαμιακό (παιδικό και αντρικό)συνέχισα για μισή χρονιά στη νεοσύστατη Ένωση και την άλλη χρονιά έφυγα για Ικαρία μένοντας ένα χρόνο στη Μεσαριά που ήταν πραγματικό "σχολείο " για μένα. Συνέχισα στην Ανατολή μένοντας τέσσερα χρόνια, Φοίνικας, Ξάνθος Πάτμου τη χρονιά που διορίστηκα στην Α/θμια Εκπ/ση(2008-09),Α.Ε Καρλοβάσου Δ εθνική(09-10) Α.Σ Ταξιάρχης και τα τελευταία χρόνια είμαι προπονητής στον ΑΟ Πολυκράτη.


1)Είστε χρόνια στα γήπεδα πως κρίνετε το ποδόσφαιρο του νομού μας και σε τι επίπεδο βρίσκεται ;
Δε θέλω να μηδενίσω την κατάσταση γιατί είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος αλλά δυστυχώς έχουμε μείνει πολύ πίσω και σε υποδομές, και σε εγκαταστάσεις και σε όραμα. Το ταλέντο υπάρχει παντού το θέμα είναι πως θα αξιοποιηθεί και με πιο τρόπο. Δυο χρονιές δεν έχει γίνει το πρωτάθλημα, υπάρχει πρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις των γηπέδων, με τις μετακινήσεις για Ικαρία και Φούρνους, με την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων (πέρσι δώσαμε στατιστικά ένα παιχνίδι ανά 3 εβδομάδες αφού ξεκινήσαμε Αύγουστο την προετοιμασία και το πρωτάθλημα τελείωσε Απρίλιο). Πως θα είναι ανταγωνιστικές οι ομάδες και πως θα κρατάμε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές σε φορμάρισμα χωρίς παιχνίδια? Πάντα υπάρχει μια κρυφή ελπίδα ότι ίσως αλλάξουν κάποια πράγματα . Έχει ανέβει το επίπεδο σε αρκετές ομάδες, κάποιες άλλες δουλεύουν οργανωμένα με τις ακαδημίες τους , ανέβηκε επιτέλους το επίπεδο στους διαιτητές του νομού μας και ίσως να χρειάζονται κάποιες λεπτομέρειες στα χρονοδιαγράμματα, να βγει επιτέλους ένα καλεντάρι και ίσως η τρέλα και η αγάπη κάποιων παρασύρει και τους υπόλοιπους.

 2)Η νέα διοίκηση στον Πολυκράτη πόσο θα βοηθήσει το σύλλογο σας;
Είναι νωρίς ακόμα αλλά αν αγαπούν τον αθλητισμό, είναι κοντά στους αθλητές και τους προπονητές ,φροντίζουν να λύνονται τα όποια προβλήματα και θέλουν να συνεργαστούν πάντα για το καλό του συλλόγου μας δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα και σίγουρα θα βοηθήσουν. Ένας μεγάλος σύλλογος χρειάζεται και ισχυρή διοίκηση .

 3)Οι ομάδα σας εν όψη του πρωταθλήματος έκανε μεταγραφές ;
Η ομάδα του Πολυκράτη ενισχύθηκε με επτά ποδοσφαιριστές: Παπαχρήστου Άγγελος από Α.Ε Λέρου ,Τσεσμελής Ιωάννης από Ένωση, Πετράκης Βασίλης από ΑΣ Λύκούργο(μεγάλη επιστροφή του Βασίλη που τίμησε τον σύλλογο για πολλά χρόνια), Αξιώτης Νίκος από ΑΣ Λυκούργο, Γεροντής Νίκος από Ανατολή, Χρήστου Κώστας από ΑΣ Λαίλαπα,  Χρήστου Κώστας από Φοίνικα . Επίσης η ομάδα παραχώρησε 'εξι ποδοσφαιριστές: Τσούκας Σάκης στον ΑΣ Βέργης Σερρών, Θύμιος Γιώργος στην Ένωση, Φτενογιάννης Ιωάννης στον Κεραυνό Πλατάνου(Ιανουάριο), Χλέκος Βασίλης (ελεύθερος-ΑΟ Σάμου), Λύκος Ιωάννης (ελεύθερος- ΑΟ Σάμου) , Χαρισόπουλος Δημήτρης (ελεύθερος).

 4) Ποιοι είναι οι στόχοι σας στο νέο πρωτάθλημα;
Ο στόχος είναι μόνο να αθλούμαστε, να είμαστε αγωνιστικοί και δυνατοί, με σωστές συμπεριφορές και ήθος και να εκπροσωπούμε επάξια έναν ιστορικό σύλλογο όπως είναι ο Πολυκράτης κρατώντας το σωματείο σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Αυτό προσπαθώ να κάνω όλα τα χρόνια που είμαι προπονητής.

 5)Ο Πολυκράτης τα τελευταία χρόνια υστερεί στις ακαδημίες σας προβληματίζει ;
Είναι πολύ μικρή η περιοχή του Πυθαγορείου για να χωρέσει τρεις ακαδημίες του Πολυκράτη, του Λαίλαπα και του Φοίνικα συν τους αθλητές που αγωνίζονται στον ΑΟ Σάμου από την περιοχή, συν τους αθλητές των άλλων αθλημάτων. Χρειάζεται συνεργασία μεταξύ των παραγόντων, των προπονητών και βέβαια σ αυτά που κάνουμε πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να προσφέρουμε υπηρεσίες.

6)Αν έχετε ένα ατίθασο ποδοσφαιριστή πως του φέρεστε;
Ήμουν κι εγώ ατίθασος άρα ίσως θα τον καταλάβω εν μέρει. Διαφωνώ με την άμεση ποινή και σαν προπονητής και σαν εκπαιδευτικός. Θα αφιερώσω όσο χρόνο χρειαστεί για να του εξηγήσω τη φιλοσοφία και τη δική μου και της ομάδας. Αν καταλάβει καλώς. Αν δεν καταλάβει δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θα υπάρχουν ομάδες και προπονητές που θα αισθανθεί σίγουρα καλύτερα και θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Γενικά πάντως με όσους ποδοσφαιριστές είχα διαφωνία εκτός γηπέδων παραμένουμε φίλοι.

 7)Πως αξιολογεί ένας προπονητής τους παίκτες του; Πως καταρτίζει την 11αδα;
Η καθημερινή προπόνηση , η διάθεση , η συμπεριφορά, η αγωνιστικότητα , το ήθος, η αποτελεσματικότητα , το αγωνιστικό feed back όλα παίζουν ρόλο. Πρέπει να υπάρχει ένας βασικός κορμός αλλά κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Η αγωνιστική εβδομάδα και οι ιδιαιτερότητες του κάθε παιχνιδιού θα δείξουν και την ενδεκάδα όχι μόνο η προπόνηση της Παρασκευής. Δεν έχω αποκλείσει ποτέ ποδοσφαιριστή χωρίς να του εξηγήσω ,δεν έχω σηκώσει ποτέ ποδοσφαιριστή για προθέρμανση χωρίς να τον βάλω, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τραυματία. Σέβομαι απόλυτα τους ποδοσφαιριστές μου γ αυτό έχω και ανάλογες απαιτήσεις.

 8)Ο προπονητής κάνει τους παίκτες ή οι παίκτες τον προπονητή; 
Χρειάζεται συνεχής ανατροφοδότηση σεβασμός και συνεργασία . Ο στόχος είναι να βοηθήσεις με όσες γνώσεις έχεις τους ποδοσφαιριστές ατομικά και ομαδικά, να βελτιωθούν αγωνιστικά, σε θέματα ψυχολογίας και πάντα να αφήνεις κάτι παρακαταθήκη. Είμαι χαρούμενος που έχω κάνει απίστευτες φιλίες μέσα στο χώρο του ποδοσφαίρου που κρατάνε πολλά χρόνια .Τα χρόνια του Πανσαμιακού, της Ανατολής , του Ξάνθου Πάτμου που με τίμησαν δυο φορές και έχω γίνει μέλος της ομάδας σε διάφορα τουρνουά, τη χρονιά της Μεσαριάς, τη χρονιά του Ταξιάρχη που είχαμε γίνει μία μεγάλη παρέα και πλέον ο Πολυκράτης που έχω πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά. Είναι δύσκολες οι εποχές και βάζουμε περισσότερη αγάπη όπου μπορούμε στην καθημερινότητα μας.

 9) Θέλετε να συμπληρώσετε κάτι άλλο:
Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει
Τον ακούραστο πατέρα μου , τον Παπαγεώργη κυρίως γιατί με έκανε Πανσαμιακό και έπαιξα 10 χρόνια εκ των οποίων τα τρία εθνική ερασιτεχνική κατηγορία. Παράγοντες που είχαμε άψογη συνεργασία όπως ο Κιουλανής Γιάννης (Μεσαριά), Γεροντής Ευάγγελος(Ανατολή), Παναγιώτου Ζήσης (Ταξιάρχης), με όλα τα παιδιά από την Πάτμο είτε παράγοντες είτε ποδοσφαιριστές ,τον Ευάγγελο Χατζηελευθεριάδη τον γιατρό μας εδώ στον Πολυκράτη , τον Βαγγέλη Καρρά που όσες διαφωνίες και να έχουμε είμαστε φιλαράκια και αγαπάμε εξίσου το σύλλογο και τον φετινό συνεργάτη μου Τσιτιρίδη Λάζαρο που είναι ακούραστος ,γνώστης του αντικειμένου και σίγουρα θα βοηθήσει και εμένα και την ομάδα, επίσης να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκα και συνεχίζω να συνεργάζομαι . Τέλος να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους με υγεία.
Nα ευχαριστήσουμε τον προπονητή  του ΑΟ Πολυκράτη Γιάννη Αρχοντούλη εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε .




Δεν υπάρχουν σχόλια: