- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΑΟ Σάμου: Φοβόμαστε ότι με την πολιτική που ασκείται στα σωματεία τα οδηγείται σε διάλυση

Έγγραφο προς τον ΔΟΠΠΟΝΑΣ έκανε ο ΑΟ Σάμου σχετικά με τον ορισμό υπεύθυνο του σωματείου ο οποίος θα παρευρίσκεται και θα έχει την ευθύνη για ότι συμβεί κατά την διάρκεια των προπονήσεων και αγώνων του σωματείου εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου στο Δημοτικό γήπεδο Βαθέως Σάμου.
Αναλυτικά το έγγραφο


ΠΡΟΣ : Κα ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΟΠΠΟΝΑΣ
KOIN : ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΜΟΥ, ΕΠΣ ΣΑΜΟΥ , ΜΜΕ

Κα Πρόεδρε
Σε εφαρμογή των 174/07/09/2015 & 15/09/2015 δικών σας σχετικών και μετά την χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Συντονιστή αθλητισμού κ. Σβερκίδη ς μας έγινε γνωστή η απόφασή σας (ως Δ.Σ. υποθέτουμε) με την οποία πρέπει εντός της ημέρας (23-10-2015) να σας γνωστοποιήσουμε τον υπεύθυνο του σωματείου μας ο οποίος θα παρευρίσκετε και θα έχει την ευθύνη για ότι συμβεί κατά την διάρκεια των προπονήσεων και αγώνων του σωματείου μας εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου στο Δημοτικό γήπεδο Βαθέως Σάμου. Ειδάλλως σε αντίθετη περίπτωση όπως ανέφερε ο κ. Σβερκίδης στο Πρόεδρο του σωματείου μας, δεν θα μας επιτραπεί η είσοδος την Δευτέρα 26-10-2015 για προπόνηση δηλαδή δεν θα επιτραπεί ξανά η είσοδος στην νεολαία της Σάμου στους νεαρούς αθλητές του συλλόγου μας να αθληθούν. Κατά την διάρκεια δύο συναντήσεών μας , την μία μεταξύ του σωματείου μας και του ΔΟΠΠΟΝΑΣ και την δεύτερη με την παρουσία και των υπόλοιπων σωματείων που χρησιμοποιούν το Δημοτικό γήπεδο, κάναμε γνωστές τις απόψεις μας για την λειτουργία του γηπέδου σύμφωνα με τις οποίες δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα ως σωματείο αν ο Δήμος και κατ’ επέκταση το Νομικό Πρόσωπο που εποπτεύει τις αθλητικές εγκαταστάσεις δηλ. ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ να παρείχε το απαραίτητο σε αθλητικές εγκαταστάσεις προσωπικό και ταυτόχρονα εμείς ως σωματείο εφαρμόζοντας τον Πραγματικό Κανονισμό Λειτουργίας και όχι αυτόν που μας κοινοποιήθηκε , θα ορίζαμε τον υπεύθυνο του σωματείου μας για τις εντός του αγωνιστικού χώρου υποχρεώσεις του. Δεν μπορεί όμως και για οτιδήποτε συμβεί εκτός του αγωνιστικού χώρου όπου είναι αρμοδιότητα των υπαλλήλων του ΔΟΠΠΟΝΑΣ να φέρει την ευθύνη το σωματείο. Κατά την διάρκεια της δεύτερης συνάντησης μας έγινε γνωστό από μέρους σας ότι θα κάνετε όλες εκείνες τις ενέργειες για κάλυψη των αναγκών σε εργατικό προσωπικό, αφού εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα, προχωρώντας μάλιστα άμεσα σε σύνταξη -ψήφιση ΟΕΥ (Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας) για να έχετε την δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού. Αντί λοιπόν να έχουμε ενημέρωση για την πορεία των ενεργειών σας και ένα χρονοδιάγραμμα της εξέλιξής των, επανέρχεστε στην πρώτη σας θέση σύμφωνα με την οποία τα σωματεία πρέπει να ορίσουν υπεύθυνα πρόσωπα τα οποία θα έχουν την ευθύνη για ότι συμβεί στο γήπεδο όταν είναι γνωστό ότι στο γήπεδο κάνουν ταυτόχρονα προπονήσεις δύο και τρία σωματεία την ίδια προπονητική ώρα μεταξύ των οποίων και ο στίβος .

Δηλαδή εάν σε κάποια ρίψη ακοντίου , σφαίρας κλπ. γίνει ατύχημα την ευθύνη θα την έχει ο άνθρωπος του σωματείου, επίσης εάν κάποιο δυνατό λάκτισμα της μπάλας από ποδοσφαιριστή χτυπήσει παιδάκι του στίβου η κάποιον από τους τόσους γονείς, φιλάθλους που περιφέρονται ανεξέλεγκτα μέσα στο χώρο του γηπέδου την ευθύνη την μεταφέρεται στους υπευθύνους που θα ορίσουν τα σωματεία .Οι υποχρεώσεις του ΔΟΠΠΟΝΑΣ ποιες είναι ?

Μας λέτε πως ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ δεν έχει εργαζόμενους και όμως: στον Κανονισμό Λειτουργίας Γηπέδων Ποδοσφαίρου τον οποίο μας έχετε κοινοποιήσει επίσημα υποθέτουμε, και στο άρθρο -8 – αναφέρεται ως εργαζόμενους κάποιους που τους ονομάζεται ως Υπάλληλοι –Επιτροπή ( 1η ονομασία), αυτοί όπως γράφεται ελέγχουν υποτίθεται τα σωματεία κατά τις προπονήσεις και τους έχουν ανατεθεί καθήκοντα φύλαξης . Στην επόμενη παράγραφο τους ίδιους τους αναφέρεται τώρα ως Φύλακες – Επιτροπή (2η ονομασία ) και ότι μετά από έλεγχο των εγκαταστάσεων τον οποίο θα κάνουν πάλι υποτίθεται θα χρεώνουν τα αθλητικά σωματεία για τυχόν φθορές . Στο άρθρο -10- αναφέρεστε πάλι σ’ αυτούς ως το προσωπικό του Γηπέδου – Επιτροπή (3η ονομασία ) το οποίο κατά την διάρκεια απεργιών η αργιών δεν θα εργάζεται και το γήπεδο θα παραμένει κλειστό. Τελικά οι ανωτέρω εργαζόμενοι α)είναι νόμιμοι υπάλληλοι του ΔΟΠΠΟΝΑΣ η του Δήμου Σάμου ? και εάν ναι γιατί δεν καλύπτουν τις ανάγκες του γηπέδου ( π.χ. να παραδίδουν και να παραλαμβάνουν τις εγκαταστάσεις πριν από προπονήσεις και αγώνες όπως αναφέρει ο πραγματικός Κανονισμός Λειτουργίας καθώς επίσης να εποπτεύουν και να έχουν σε τάξη οτιδήποτε εκτός των γραμμών του αγωνιστικού χώρου και έτσι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα ) , β) Εάν όχι γιατί τους αναφέρετε συνεχώς ως εργαζόμενους στο επίσημο έγγραφο του Κανονισμού Λειτουργίας , το οποίο μας εστάλη με e-mail ανυπόγραφο από την διοίκηση του ΔΟΠΠΟΝΑΣ και κυρίως μη εγκεκριμένο από καμία νόμιμη Αρχή όπως π.χ. είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΠΠΟΝΑΣ με ποια απόφαση ψηφίστηκε? Το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου ( υπάρχει απόφαση?) η ή Περιφέρεια Β. Αιγαίου? Είναι πράγματι νόμιμο το έγγραφο Κανονισμού Λειτουργίας που καλύπτει μερικώς τις αθλητικές εγκαταστάσεις τις Σάμου ( μόνο ποδόσφαιρο). Γιατί ο συντάκτης του Κανονισμού Λειτουργίας δεν έλαβε υπ’ όψιν ως όφειλε τον <<Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας Ν.Π.Δ.Δ. και Κοινοτικών χώρων άθλησης της χώρας >> που κοινοποιήθηκε σε όλους τους Δήμους από την Γ.Γ.Α. (ΦΕΚ Ν. 1362/18-10-2001) και ο οποίος στο άρθρο 1 παρ.2 αναφέρει μεταξύ άλλων ότι < <όλες οι οριζόμενες σ’ αυτόν διατάξεις αποτελούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις λειτουργίας των Ν.Π.Δ.Δ. η κοινοτικών χώρων άθλησης>>. Αντί αυτών συντάχθηκε ένας Κανονισμός που μόνο σύγχυση φέρει και αντί να πάρει ως δεδομένα αυτά του Πρότυπου Ν. 1362/2001 και να προσθέσει στοιχεία για κάποιες τοπικές ανάγκες, έχει ως βάση ανύπαρκτους εργαζόμενους , είναι γραμμένος μόνο για το ποδόσφαιρο ( να υποθέσουμε ότι για κάθε άθλημα θα υπάρχει και άλλος?) .

Ο Κανονισμός Λειτουργίας σύμφωνα με τον Πρότυπο είναι ενιαίος και αφορά όλα τα αθλήματα και όλες τις εγκαταστάσεις , ο Νόμος είναι σαφής.

Κα Πρόεδρε στις συναντήσεις μας σας επισημάναμε ότι σαν σωματείο θα βοηθήσουμε να λυθούν προβλήματα πολλών ετών που ταλαιπωρούν το ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα θα βοηθήσουμε σε ότι μπορούμε με τις γνώσεις μας. Εν τούτοις επανερχόμαστε στα ίδια .

 Φοβόμαστε ότι με την πολιτική που ασκείται στα σωματεία τα οδηγείται σε διάλυση και αυτό θα είναι η ταφόπλακα του αθλητισμού διότι είμαστε οι τελευταίοι οι οποίοι μπορούμε να το κάνουμε σωστά.

Ο ρόλος σας ως Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά από τις συναντήσεις μας πιστέψαμε ότι ήταν να απεγκλωβιστεί η Σάμος από το μίζερο παρελθόν της και να κοιτάξει μπροστά, να σχεδιάσει σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις να υλοποιήσει σύγχρονα προγράμματα για να προλάβει τις υπόλοιπες τοπικές κοινωνίες και να μη μείνει για μια ακόμα φορά πίσω από τις εξελίξεις. Για μια ακόμα φορά διαψευστήκαμε.

Τελειώνοντας κα Πρόεδρε επειδή εμείς είμαστε λάτρεις της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και έχουμε αναλάβει ένα κοινωνικό έργο το οποίο δεν το χαρίζουμε σε κανένα θα σας δώσουμε ονόματα υπευθύνων οι οποίοι είναι ο Χρήστος Μαλλές και ο Γιάννης Λιβανής. Θα αναλάβουν την ευθύνη η οποία έχει δημιουργήσει απορία σε όλους τους γονείς, αθλητές και παράγοντες του σωματείου μας με τον τρόπο με τον οποίο εζητήθη.

Με τιμή Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΣΑΧΙΝΟΓΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ            ΠΑΝΤΕΡΛΗΣ ΤΑΚΗΣ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: