- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Διαμαρτυρία Διαγόρα Ραχών: Για μία ακόμη φορά οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, «μοίρασαν» χρήματα και κατάρτισαν αθλητικό πρόγραμμα, χωρίς να συμπεριλάβουν τα νησιά της Επαρχίας Ικαρίας

Η διαμαρτυρία του Διαγόρα εχει ως εξής:
ΠΡΟΣ Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Γραφείο Περιφερειάρχη.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Σάμου
Γραφείο Περ. Συμβούλου Ικαρίας.
Κύριοι,
Με την επιστολή αυτή επιθυμούμε να μεταφέρουμε την αγανάκτηση και την έντονη διαμαρτυρία των μελών του συμβουλίου, των γονιών και των αθλητών του συλλόγου μας.
Για μία  ακόμη φορά οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, «μοίρασαν» χρήματα και κατάρτισαν αθλητικό πρόγραμμα, χωρίς να  συμπεριλάβουν τα νησιά της Επαρχίας Ικαρίας. Και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε έλλειψαν οι ψεύτικες υποσχέσεις, θέλουμε να καταγγείλουμε στην κοινή γνώμη των νησιών μας ότι μάλλον πρόκειται για εσκεμμένες κινήσεις. Δεν εξηγείται αλλιώς η απαράδεκτη συμπεριφορά της Περιφέρειας, επιλεκτικά απέναντι στους ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους των νησιών του Αιγαίου.
Μετά την σκανδαλώδη απόφαση για χρηματοδότηση έργων ανακατασκευής του εθνικού σταδίου Μυτιλήνης με ένα τεράστιο ποσό, με μοναδικό σκοπό  για την φιλοξενία αγώνων επαγγελματικής Ανώνυμης Εταιρίας (ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ), χωρίς να δώσουν εδώ και πολλές δεκαετίες, έστω ! (ένα) ευρώ για τις υποδομές στα γήπεδα στα νησιά μας, τώρα ανακοίνωσαν αθλητικό πρόγραμμα, με πολλές δραστηριότητες από ιστιοπλοϊκούς αγώνες ανοιχτής θαλάσσης, μέχρι διεθνείς αγώνες Χάντμπολ.
Φυσικά η ανακοίνωση εκδόθηκε χωρίς καν να ζητηθεί η γνώμη μας για το θέμα.   
Άλλωστε αυτό  συμβαίνει πάντα.
Από όλον αυτόν τον προγραμματισμό ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ προκλητικά διοργανώσεις ή χρηματοδοτήσεις αθλητικών έργων στα νησιά μας Ικαρία και Φούρνους.
Πιστεύουμε ότι η συμπεριφορά αυτή είναι εσκεμμένη και  απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την ανάλογη στάση του προηγούμενου Υπουργού Βαρβιτσιώτη, στο αίτημά για δρομολόγηση (του επιδοτούμενου) πλοίου τα Σαββατοκύριακα με σκοπό την εξυπηρέτηση των συλλόγων μας για τις αθλητικές υποχρεώσεις τους.
Σήμερα ΔΕΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ενιαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον Νομό Σάμου (ο μοναδικός σε όλη την Ελλάδα) γιατί 1. Δεν υπάρχει μέσο να μεταφέρει τις ομάδες στα νησιά. 2. Τα 3 από τα 4 γήπεδα ποδοσφαίρου της Επαρχίας μας, είναι ακατάλληλα (γιατί απαιτούνται κάποιες εργασίες) και στερούνται νόμιμης άδειας λειτουργίας,   και φυσικά 3, Οι σύλλογοί μας δεν διαθέτουν πόρους να συντηρήσουν τα τμήματα που λειτουργούν μόνο με το μεράκι και την συμπαράσταση των γονιών των παιδιών που αγαπούν τον αθλητισμό.

                                                           Για το Δ.Σ. του συλλόγου
Ο Πρόεδρος                                                                                     Ο Γραμματέας
Ν. Μανώλης                                                                                         Α. Πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: