- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Nαυτικός Όμιλος Σάμου : Συμμετοχή σε σεμινάριο επιβίωσης σε θαλάσσιο περιβάλλον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμμετοχή σε σεμινάριο επιβίωσης σε θαλάσσιο περιβάλλον
Με σημαντική συμμετοχή ενδιαφερομένων ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σεμινάριο επιβίωσης  σε θαλάσσιο περιβάλλον και τεχνικών διάσωσης, το οποίο εντάσσεται στα επιμορφωτικά θεωρητικά μαθήματα της χειμερινής σχολής ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Σάμου.
Εισηγητής του σεμιναρίου ο πρόεδρος του Παραρτήματος Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Δημήτρης Καλατζής. Ο πιστοποιημένος διασώστης αναφέρθηκε με τρόπο εύληπτο και παραστατικό στους τρόπους αντιμετώπισης ατυχημάτων και πιθανών συμβάντων σε θαλάσσιο περιβάλλον, στη χρήση βοηθητικών μέσων για την παράταση της επιβίωσης καθώς και σε στατιστικά στοιχεία που καταδεικνύουν πως η Ελλάδα διατηρεί την αρνητική της πρωτιά σε πνιγμούς κατ’ έτος, μεταξύ των χωρών της Ευρώπης.

Ο κ. Καλατζής αλλά και μέλη του Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Σάμου, απάντησαν σε μια σειρά ερωτημάτων των επιμορφούμενων, που αφορούσαν βασικές αρχές οι οποίες διέπουν την ενασχόληση με το θαλασσινό στοιχείο.

Σημειώνεται ότι συνεχίζονται τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα της Σχολής Ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Σάμου, ενώ ερευνάται η δυνατότητα δημιουργίας νέου χειμερινού τμήματος ιστιοπλοΐας τριγώνου, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από παιδιά ηλικίας οκτώ έως δεκαπέντε ετών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: