- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Αρχοντούλης από το ΔΟΠΠΟΝΑΣ

Το τελευταίο διάστημα γίναμε όλοι μάρτυρες των τεραστίων προβλημάτων που έχουν προκύψει με το θέμα της αδειοδότησης  των αθλητικών χώρων στο νησί μας.
Μια σειρά από ενέργειες που είχαν στόχο την επίλυση του προβλήματος αντί να οδηγήσουν σε αυτή δημιούργησαν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.
Με αυτά τα λόγια   ξεκίνησε την επιστολή παραίτησης από μέλος  του  ΔΟΠΠΟΝΑΣ  ο  Γιάννης  Αρχοντού λης

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης 
ΠΡΟΣ: ΔΟΠΠΟΝΑΣ                           
  Σάμος, 8 Νοεμβρίου 2013
Επιστολή Παραίτησης
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Πρόεδρε του ΔΟΠΠΟΝΑΣ
Αγαπητά μέλη,
Το τελευταίο διάστημα γίναμε όλοι μάρτυρες των τεραστίων προβλημάτων που έχουν προκύψει με το θέμα της αδειοδότησης  των αθλητικών χώρων στο νησί μας. Μια σειρά από ενέργειες που είχαν στόχο την επίλυση του προβλήματος αντί να οδηγήσουν σε αυτή δημιούργησαν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Το θέμα έχει ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη χρονιά όταν η ανεξάρτητη επιτροπή που συστάθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου εντόπισε τις ελλείψεις που υπήρχαν στα γήπεδα και ζήτησε να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες. Παρ` ότι δόθηκαν συνεχείς παρατάσεις για το θέμα, με τελευταία αυτή που δόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2013, καμία ουσιαστική μέριμνα δεν έχει ληφθεί .

Από την κατάσταση αυτή πλήττεται καθημερινά ο μαζικός αθλητισμός της Σάμου και εκατοντάδες νέα παιδιά βρίσκονται «ξεχασμένα» ενώ στον «αέρα» βρίσκονται όλα τα τοπικά πρωταθλήματα. Αντιλαμβάνομαι όπως νομίζω και όλοι, πως η σημερινή οικονομική στενότητα του Δήμου ενδεχομένως δεν επιτρέπει να προχωρήσουν άμεσα όλες οι εργασίες σε όλα τα γήπεδα. Αυτό όμως δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία αφού θα μπορούσε, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες περιοχές, να δοθεί προτεραιότητα στην αδειοδότηση κάποιων γηπέδων, έπειτα από την σχετική ιεράρχηση των αναγκών αλλά και των πόρων του Δήμου, και η νομιμοποίηση να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά ή τις επόμενες χρονιές σταδιακά. Αντί αυτού, και πάλι μπαίνουν όλα άναρχα και χωρίς προγραμματισμό με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι εργασίες στο σύνολο των γηπέδων  ενώ ένα από τα βασικά γήπεδα που θα μπορούσε να αδειοτηθεί γρηγορότερα και να δώσει λύσεις , το στάδιο Πυθαγορείου , κινδυνεύει να μείνει ουσιαστικά χωρίς δημοτική μέριμνα αφού χθες στη σύσκεψη υπήρχε ασάφεια για το αν έχει παραχωρηθεί η χρήση του στο Δήμο. Αυτή η νοοτροπία και η μη ύπαρξη δραστικών λύσεων  μεγενθύνει το πρόβλημα και βάζει ταφόπλακα στον μαζικό αθλητισμό στο νησί μας και μάλιστα σε μια εποχή που αυτός είναι πιο αναγκαίος από ποτέ γιατί δίνει διέξοδο σε εκατοντάδες νέους ανθρώπους και παιδιά.

Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να μηδενίσω το έργο του ΔΟΠΠΟΝΑΣ ή τις προσπάθειες των  μελών του Συμβουλίου αφού έχουν γίνει σημαντικά πράγματα στον χώρο του Πολιτισμού εν αντιθέσει με τον Αθλητισμό που δεν έχει δοθεί η δέουσα σημασία. Πιστεύω ότι το θέμα των γηπέδων αποτελεί μείζον ζήτημα.  Οι ανεπαρκείς χειρισμοί στο πρόβλημα  αυτό έχουν σαν αποτέλεσμα την μη αδειοδότηση , την αναστολή όλων των πρωταθλημάτων και την απαξίωση εδώ και πολλά χρόνια ενός βασικού κοινωνικού αγαθού το οποίο προσωπικά  υπηρετώ εδώ και πολλά χρόνια σαν καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής ποδοσφαίρου.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που υποβάλλω την παραίτηση μου  από τη θέση του μέλους, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένα βήμα  προς την εξεύρεση κάποιας λύσης από τους διοικούντες.

Εύχομαι και ελπίζω σύντομα να δοθεί μία λύση. Θα πρέπει, όμως, επιτέλους να μάθουμε ότι σε κάθε πρόβλημα, όσο σοβαρό και αν είναι αυτό, να κάνουμε ιεράρχηση των αναγκών και να γνωρίζουμε ποιες είναι οι πραγματικές μας δυνατότητες. Ημίμετρα και «μεσοβέζικες» λύσεις δεν χωρούν σε ζητήματα που έχουν να κάνουν, εκτός των άλλων, και με την ασφάλεια των πολιτών.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο των υπόλοιπων μελών γιατί γνωρίζω την αγωνία τους αλλά και την διάθεσή τους να προσφέρουν.

Με εκτίμηση
Αρχοντούλης Γιάννης
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: