- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Απάντηση του προέδρου της ΕΠΣ Σάμου Νίκου Βακάλη στην επιστολή διαμαρτυρίας του γραμματέα του Διαγόρα Ραχών Αργύρη Πολίτη

Σχετικά με την έγγραφη διαμαρτυρία του αγαπητού φίλου Κ. Αργύρη Πολίτη ,θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις.
      Κατ αρχάς ,είναι άτοπη και άστοχη η αναφορά περί εγκυκλίου υπογεγραμμένης από τον Γεν. Γραμματέα ,όπως επίσης άστοχα και τα σχόλια περί μη γνώσης αυτού (Γεν. Γραμ).   Μιλάμε για νόμο του Κράτους και ειδικότερα για Κ.Υ.Α (κοινή υπουργική απόφαση), τεσσάρων υπουργών!
      Επίσης θα σταθώ στο σημείο που αναφέρει την Ε.Π.Σ  και την Ε.Π.Ο.     Φυσικά , ΠΟΤΕ η Ε.Π.Ο δεν αποφάσισε καμία διακοπή πρωταθλήματος ,της ΕΠΣ Σάμου.  Το Δ/Σ της ΕΠΣ , με ομόφωνη απόφαση και αφού προηγήθηκε συγκέντρωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους εκπροσώπους των σωματείων της, αποφάσισε την αναστολή της έναρξης των πρωταθλημάτων.
     Θεωρώ , ότι η στάση της ΕΠΣ, ήταν σοβαρή και υπεύθυνη. Δεν μπορούσαμε, αλλά ούτε και θέλαμε να παίξουμε με την αξιοπρέπεια κανενός. Και εννοώ , ότι δεν ήταν δυνατόν να πάρουμε απόφαση έναρξης, απ την στιγμή που όλοι οι πρόεδροι των σωματείων μας, θα ήταν υπόλογοι απέναντι στον νόμο και θα αντιμετωπίζανε σοβαρότατες ποινές. Άλλωστε, στην συγκέντρωση , αλλά και  από επαφές που συνεχώς είχαμε, κανένας δεν εξέφρασε την επιθυμία του για κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν μας γνωστοποιήθηκε αντίθετη άποψη, από ΚΑΝΕΝΑ  Δ/Σ σωματείο μας. Το αντίθετο θα έλεγα και γι αυτό απόρησα διαβάζοντας την επιστολή του κ. Πολίτη.
 Όσο δε αναφορά ,την μη αποστολή επιστολής της ΕΠΣ προς τους αρμοδίους την άνοιξη του 2012, απλά θα αναφέρω, ότι αυτό ήταν υποχρέωση των Δήμων. Αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες των αθλητικών εγκαταστάσεων, αυτούς είχε προειδοποιήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση πριν 18 μήνες, αυτοί ήταν υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τον νόμο και την ισχύ του, και όχι εμείς. Τουναντίον, τα Δ/Σ της ΕΠΣ  των τελευταίων πέντε χρόνων, έχουν στείλει πάμπολλες επιστολές στα δημοτικά συμβούλια των νησιών μας, αναφέροντας τις ατέλειες των εγκαταστάσεων. Ποτέ δεν πήραμε απάντηση και  από κανέναν. Επίσης και  όταν άρχισε να γίνεται ορατό  και γνωστό  το τι θα συμβεί, πάλι η ΕΠΣ και  πέραν των αρμοδιοτήτων της, έστειλε επιστολές διαμαρτυρίας, στοχευμένες, σε κάθε αρμόδιο. Σας πληροφορώ ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε από κανέναν Δήμο, άσχετα αν ήταν δική τους υποχρέωση. Ζητούσαμε εμείς παράταση και ανοχή, χωρίς να είμαστε εμείς οι ιδιοκτήτες. Το αναφέρω αυτό γιατί το αντιμετώπισα. Από κάποια αρμόδια υπηρεσία, αυτή την απάντηση μου έδωσαν. Ότι δεν δικαιούμασταν να αιτούμαστε πράγματα για κάτι που  δεν μας ανήκε και δεν είχαμε αρμοδιότητα.
     Επίσης, δεν θα συμφωνήσω και  σ όσα αναφέρει για τους Δήμους . Δεν νομίζω να υπάρχει μέρος της χώρας μας, με τέτοια αδιαφορία σ ότι αφορά τον αθλητισμό. Και δεν το λέω τυχαία αυτό.
     Ελπίζω ,έστω και  τώρα, να έγινα κατανοητός.
     Σε πολλά απ τα υπόλοιπα που αναφέρει ο φίλος Αργύρης, συμφωνώ απόλυτα.
                                                  Με τιμή
                                                  Ν. Βακάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: