- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Νίκος Τριανταφύλλου: Να μην κοιτάμε το θάμνο, να κοιτάμε το δάσος και η ανακαίνιση του Δημοτικού σταδίου έρχεται, είναι πολύ κοντά

(Αναδημοσίευση από www.radiocafe.gr)

Συνέντευξη στο Radio Café 102,4 και στον Αλέξη Κομνηνό παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Σάμου και πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. Νίκος Τριανταφύλλου, ο οποίος μίλησε για τις γιορτές κρασιού, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που απομένουν μέχρι τέλος Αυγούστου, για την «αντιπαράθεση» που έχει δημιουργηθεί με το ΔΣ της Φιλαρμονικής του Βαθύλλου, λέγοντας ότι ήταν λάθος ο τρόπος διαμαρτυρίας του με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν. Ακόμα ο κ. Νίκος Τριανταφύλλου μίλησε και για τα έργα που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στο Δημοτικό στάδιο Σάμου και τα οποία όπως είπε ο ίδιος παρακολουθεί από κοντά. Αναλυτικά η συνέντευξη:
00triantafyllou
Radio Café 102.4: κ. Τριανταφύλλου είστε μέσα στην επικαιρότητα, όλος ο ΔΟΠΠΟΝΑΣ θα έλεγα, το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, μιας και αυτή την εποχή και μέχρι τέλος Αυγούστου έχουμε πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ναι μεν, υπάρχει οικονομική στενότητα αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, ο Δήμος Σάμου όπως και όλοι οι άλλοι Δήμοι στην χώρα αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και στο μέτρο του δυνατού από την πλευρά σας κάνατε προσπάθειες τουλάχιστον να παρουσιαστεί ένα αξιόλογο αποτέλεσμα.
Νίκος Τριανταφύλλου: Έτσι είναι, διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, όλοι το γνωρίζουμε αυτό, προσπαθούμε να προσφέρουμε και δράσεις πολιτιστικές και να κρατάμε τους συλλόγους ζωντανούς και να ευχαριστιέται ο κόσμος χωρίς από την άλλη να επιβαρύνουμε τα ταμεία του Δήμου με πολλά χρήματα και χωρίς να προκαλούμε το κοινό, διότι ο κόσμος όλος υποφέρει, όπως όλοι βλέπουμε, αλλά υπάρχει και κατανόηση. Όλοι το απολαμβάνουμε μέχρι τώρα και πιστεύω έχουμε πάει πολύ καλά και συν αυτό καταφέραμε και τις γιορτές κρασιού να οργανώσουμε και να τρέξουμε τα περισσότερα πολιτιστικά θέματα. Τα Ηραία Πυθαγόρεια και αυτά είναι έτοιμα για να ολοκληρωθούν, θα είναι και αυτό μια τεράστια διαφήμιση και προβολή για το νησί μας. Κάθε εκδήλωση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά προσελκύει το δικό της κοινό και διαφημίζει τον τόπο με το ανάλογο δικό της τρόπο και ύφος.
Radio Café 102.4: Και βέβαια να πούμε ότι τα Ηραία Πυθαγόρεια είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση. Το εθνικό συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει δώσει εντολή στους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, να μεταδίδουν δωρεάν το συγκεκριμένο σποτ, που σημαίνει ότι παίζει μεγάλο ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.
Νίκος Τριανταφύλλου: Ναι και μια τεράστια διαφήμιση και προβολή για το νησί μας, την οποία θα έπρεπε με αναλογίες χρεώσεων στα κανάλια του χρόνου της διαφήμισης, φανταστείτε ότι τρείς φορές την ημέρα όλα τα κανάλια και ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί και τηλεόραση και ράδιο να μεταδίδουν αυτό το μήνυμα θα θέλαμε πάνω από 200.000 ευρώ διαφήμιση για να το πετύχουμε. Kαι το πετύχαμε δωρεάν χάρη της πρότασης που έγινε στο Ε.Σ.Ρ. και φυσικά χάρη στην υφή της οργάνωσης αλλά και του χαρακτήρα του Φεστιβάλ Ηραία - Πυθαγόρεια.
Radio Café 102.4: κ. Τριανταφύλλου, προηγουμένως δεν ξέρω αν ακούσατε εκεί στις έντεκα παρά τέταρτο είχαμε στην τηλεφωνική γραμμή τον πρόεδρο της φιλαρμονικής του Βαθύλλου τον κ. Παντελή Γαλιώτη, ο οποίος έβγαλε ένα παράπονο, ότι ο Δήμος δεν είναι τόσο κοντά στην φιλαρμονική. Υπάρχει και δελτίο τύπου το οποίο έχει εκδοθεί και εξέφρασε τα δικά του παράπονα. Εσείς τι έχετε να πείτε γι’ αυτό το θέμα;
Νίκος Τριανταφύλλου: Δεν τον άκουσα γιατί τρέχω και εγώ με διάφορα θέματα, με ενημέρωσαν όμως περίπου. Να σας πω, γιατί διάβασα έτσι εν τάχει και το δελτίο τύπου, ισχύει μάλλον σε περίπτωση και των φίλων του Βαθύλλου, το γνωστό «τα παράπονα στο Δήμαρχο» που λένε, και ίσως επέλεξαν ένα λάθος τρόπο να εκφράσουν οι άνθρωποι την αγωνία τους όπως και την πίεση που δέχονται προκειμένου να ανταπεξέλθουν οικονομικά σαν σύλλογος, ο οποίος είναι ένας αξιόλογος σύλλογος, παράγει ποιοτικό έργο, μουσική πολύ υψηλού επιπέδου, όπως έχουμε ακούσει και έχουμε συνηθίσει τον Βαθύλλο πάντα σε όλες τις εκδηλώσεις, όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Για να το διατηρήσει σωστά και σε κάποια υψηλά επίπεδα θα πρέπει να υπάρχουν και τα ανάλογα έξοδα, ανάλογες δαπάνες και έχει αρκετές δαπάνες σαν σύλλογος και εκεί ξεκινούν τα προβλήματα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο να πληρώνεις ένα μουσικό, ή κάποιες συντηρήσεις οργάνων.
Παρόλα αυτά όμως, το ξέρουν πάρα πολύ καλά τα παιδιά, εμείς είμαστε στο πλάι τους, δεν απευθυνόταν πιστεύω σε εμάς αυτό το δελτίο τύπου το εκλαμβάνω σαν λάθος τίτλο, λάθος κίνηση, αυτό που έγινε, τους ξέρω, τα γνωρίζω πολύ καλά τα παιδιά, ανήκω σε αυτή την σειρά των μουσικών που διοικούν αυτή τη στιγμή το Βαθύλλο, μαζί παίζαμε κάποιες πολύ καλές χρυσές εποχές της φιλαρμονικής σαν παιδάκια, τους καταλαβαίνω απόλυτα, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα ή παρεξήγηση στο να μη συμμετέχουν στις γιορτές Σαμιώτικου κρασιού, μάλιστα με είχανε ειδοποιήσει εδώ και ενάμιση μήνα και το είχαμε αλλάξει και στο πρόγραμμα της φιλαρμονικής είχαμε βάλει την χορωδία τη Δημοτική χορωδία του Καρλοβάσου.
Ξέρω πολύ καλά πόσος κόπος χρειάζεται να οργανωθεί η εκδήλωση που θα γίνει στο τέλος του Αυγούστου και αφορά και μέρος της οικονομικής ενίσχυσης του συλλόγου στην ουσία. Πρόκειται για ένα πολύ πλούσιο και δύσκολο ρεπερτόριο, σε συνεργασία και με μουσικούς από όλη την Ελλάδα, που θα μας παρουσιάσουν ένα φοβερό θέαμα τέλη Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου, όπως και πέρυσι και συνδιοργανώνουμε μάλιστα μαζί, συμβάλουμε στα έξοδα του ήχου και φωτός, έτσι και φέτος θα συμβάλουμε όπως έχουμε συμφωνήσει. Είχαμε συμφωνήσει για μια επίσης εμφάνιση αν μπορούσαν τα παιδιά για τις γιορτές κρασιού, φυσικό ήτανε να μη γίνει, γιατί είχανε βαρύ πρόγραμμα.
Radio Café 102.4: Να σας ενημερώσω ότι θα κάνουνε δυο εμφανίσεις, μέσα στον εμπορικό πεζόδρομο για να τονώσουνε την αγορά, την ψυχολογία των καταστηματαρχών και βέβαια την εμφάνιση που θα κάνουν στο αρχαίο θέατρο του Πυθαγορείου και όπως φυσικά τους ανέφερα και εγώ επειδή ήμουνα στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ότι εσείς έχετε προβλέψει μια οικονομική βοήθεια της τάξεως των 1.800 ευρώ, για την φιλαρμονική του Βαθύλλου.
Νίκος Τριανταφύλλου: Δυστυχώς για να δείτε ότι είναι τόσες πολλές οι εξελίξεις δεν ήξεραν τα παιδιά, δεν είχα προλάβει και εγώ να τους ενημερώσω όπως και την φιλαρμονική του Καρλοβάσου, πρώτη φορά θα το ακούνε τώρα φαντάζομαι, στο ραδιόφωνο ότι έχει εγκριθεί για τις δυο φιλαρμονικές το ποσό των 1,800 ευρώ, για κάθε σύλλογο, και για την φιλαρμονική του Καρλοβάσου και για την φιλαρμονική του Βαθύλλου, είναι στην ουσία το υψηλότερο ποσό που δόθηκε σαν επιχορήγηση σε σύλλογο όπως ξέρετε, ήταν λίγα τα λεφτά που μοιράστηκαν, όπως τα μοιράσαμε για να τα πάρουν εγκαίρως πριν κλείσει το οικονομικό έτος και με την προοπτική, νομίζω ήσασταν και εσείς στο δημοτικό συμβούλιο, θα είδατε την εισήγηση, και θα με ακούσατε, να διεκδικήσουμε ξανά σε πιθανή αναμόρφωση του προυπολογισμού, πιθανόν νέα επιχορήγηση, μέχρι και πριν το κλείσιμο του έτους.
Radio Café 102.4: Αυτά είναι τα μέχρι στιγμής χρήματα μέχρι 31/7, έτσι;
Νίκος Τριανταφύλλου: Ναι, αυτές είναι σωστές νόμιμες και πρέπουσες διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν όπως γίνανε και πέρυσι πάλι με την δική μου εποπτεία και πήραν τα παιδιά τα πέντε χιλιάρικα ευρώ, διότι την πρώτη χρονιά είχαν εγκριθεί τρεις χιλιάδες δεν πρόλαβαν να τα πάρουν για διάφορους λόγους, αναγκάστηκε ο Δήμαρχος να βάλει από την τσέπη του και πλήρωσε κάποιες δαπάνες για στολές και συντήρηση οργάνων. Να πούμε ότι έχουμε δώσει αρκετά όργανα, περίπου είκοσι από την παλιά Δημοτική φιλαρμονική, έχουμε δώσει στολές αρκετές έχουμε παραχωρήσει δωρεάν το χώρο, δεν πληρώνουν πάγια οι άνθρωποι.
Radio Café 102.4: Τα έχουνε πει ήδη αυτά.
Νίκος Τριανταφύλλου: Ότι μπορούμε κάνουνε αυτό ήθελα να πω, είμαστε κοντά τους, άσχετα αν δεν προλαβαίνουμε να είμαστε και παρόντες σε κάποιες πρόβες, αλλά θα το τακτοποιήσουμε και αυτό.
Radio Café 102.4: Αλλά νομίζω ότι όπως μίλαγαν είναι αυτό που λέμε, ότι θέλουν εκείνο τον καλό λόγο, δηλαδή να σηκώσει κάποιος το τηλέφωνο και να πει «μπράβο ρε παιδιά πολύ ωραία τα πήγατε, ήσασταν καλοί, μπράβο σας, συνεχίστε».
Νίκος Τριανταφύλλου: Πάντα υπάρχει ο καλός ο λόγος.
Radio Café 102.4: Τέλος πάντων νομίζω ότι είναι μια παρεξήγηση που θα την λύσετε, δεν υπάρχει περίπτωση γιατί είμαστε όλοι λίγο πολύ γνωστοί στον τόπο.
Νίκος Τριανταφύλλου: Μια έλλειψη επικοινωνίας, ίσως, εγώ θα το χρεώσω πιο πολύ στην μεριά των παιδιών από κει, ότι νομίζουν ότι δεν τους δίνουμε την απαραίτητη σημασία ή ότι δεν τους σκεφτόμαστε και τους συμπονούμε, είμαστε δίπλα τους και το δείχνουμε στην πράξη. Σας λέω μαζί συνδιοργανώνουμε την μια από τις δύο μέρες που θα κάνουνε στις 24 Αυγούστου, όπως και πέρυσι και πάντα είναι μέσα σε όλες τις επιχορηγήσεις και πάντα είναι μέσα στους συλλόγους που δίνουμε πρώτιστη σημασία, από αυτούς που πρέπει να διατηρηθούν να μείνουν όρθιοι ζωντανοί για να προσφέρουν υψηλά επίπεδα πολιτισμού στον τόπο.
Radio Café 102.4: Επειδή είστε νέος άνθρωπος, ασχολείστε και με τα αθλητικά δρώμενα, σε λίγες μέρες αρχίζει η Super League. Παναθηναικός, Ολυμπιακός, Πάοκ, όλοι στην σέντρα, όπως λέμε.
Νίκος Τριανταφύλλου: Και η Αεκ, στην σέντρα να μην ξεχνάμε, μην υποτιμάτε την ΑΕΚ.
Radio Café 102.4: Η ΑΕΚ, αργεί κε Τριανταφύλου είναι σε άλλη κατηγορία, είναι στην Γ’ Εθνική θα επανέλθει δριμύτερη, ευχή όλων να είναι ανταγωνιστική ομάδα και πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Εδώ θα αρχίσει το δικό μας το πρωτάθλημα και από ότι ακούω, οι ομάδες εδώ έχουνε πολλά παράπονα με το Δημοτικό γήπεδο και ειδικά με τα αποδυτήρια. Τι γίνεται;
Νίκος Τριανταφύλλου: Καταρχάς, πρέπει σε αυτό τον τόπο, να σταματήσει αυτή η γκρίνια, έπρεπε δηλαδή να σταματήσει ο εργολάβος τέσσερις μέρες, πέντε, έξι, πόσο έχει σταματήσει, να βάζει πλακάκια για να αναδειχθεί, η είδηση ότι ξεκίνησαν τα έργα στο γήπεδο Σάμου. Έχω παράπονο από όλα τα ΜΜΕ, που δεν βγήκε ένας, νομίζω μόνο ο κος Οικονόμου κατέγραψε ότι ξεκίνησαν τα έργα στο γήπεδο της Σάμου. Δηλαδή, αυτό που υποσχέθηκε η τρέχουσα Δημοτική αρχή, γίνεται πράξη, το έργο ξεκίνησε. Έχει μπει λοιπόν ο εργολάβος εδώ και είκοσι με είκοσι πέντε μέρες, έχει κάνει ένα μεγάλο ποσοστό της μόνωσης στα αποδυτήρια, από πάνω στην πλάκα, πράγματα που δεν φαίνονται, και έχει ξεκινήσει όντως, αλλαγή στα πλακάκια , στα μπάνια, στα πατώματα των αποδυτηρίων, κάπου εκεί έχει σταματήσει μου είπαν στο μισό του δεύτερου αποδυτηρίου.
Τέλος πάντων τον πήρα τηλέφωνο έχει πρόβλημα υγείας ο υπεύθυνος μηχανικός. Εγώ δεν είμαι εργολάβος, είμαι αιρετός, το καθήκον μου το έκανα, πέτυχα μαζί με συναδέλφους εδώ πέρα, τον Γιώργο Στάντζο, τον Βαγγέλη Καρλοβασίτη, τρέξαμε, πετύχαμε, πιέσαμε, ξεκίνησε το έργο, δεσμεύτηκε η πίστωση και με την κατάλληλη πίεση ξεκίνησε όσο πιο γρήγορα γινόταν, πιστέψτε με, όσο πιο γρήγορα γινόταν, και είναι σε εξέλιξη το έργο. Πάντως την Τετάρτη ξεκινάει και θα ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό. Θέλω να πω μην κοιτάμε Αλέξη μου το θάμνο και χάνουμε το δάσος, θα έχουμε επιτέλους, ένα πιο σύγχρονο και πολύ καλύτερο χώρο αποδυτηρίων που δεν έχει ανακαινισθεί, το πάτωμα του βλέπει είναι σαραντακονταπενταετίας, έλεος, ας πούμε και μια καλή κουβέντα. Λίγη υπομονή βρε παιδιά, θα γίνει, δεν πιστεύω ότι θα αρχίσει το πρωτάθλημα και θα είναι ακόμα ανεκπλήρωτες οι υποσχέσεις του εργολάβου ότι δεν θα είναι έτοιμο. Θα είναι έτοιμο πιστεύω και μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, θα έχουμε ένα καινούργιο.
Radio Café 102.4: Εσείς με τον εργολάβο μιλάτε, έχετε βάλει κάποια καταληκτική ημερομηνία;
Νίκος Τριανταφύλλου: Μιλάμε, αυτά είναι θέματα της τεχνικής υπηρεσίας, εγώ σαν αιρετός δεν έχω καμία δουλειά, ούτε να τον επιβλέπω, όμως του έχω πει και σε φιλικό και προσωπικό επίπεδο και σαν φίλαθλος ακόμη και σαν απλός πολίτης, θα τον έχω από κοντά, θα τον κυνηγώ και αυτό ετοιμάζομαι να κάνουμε και με την επιτροπή του γηπέδου, η οποία αποτελείται, από ένα εκπρόσωπο της κάθε ομάδας ποδοσφαίρου και από δύο άτομα κοινής αποδοχής, παράγοντες του χώρου, θα ανακοινωθούν τα ονόματα σύντομα, στην οποία θα υπάρχει και από εκεί επιστασία και επίβλεψη και των έργων και των άλλων προβλημάτων, διότι φανταστείτε ένα γήπεδο το οποίο επιτέλους θα αποκτήσει ένα χαρακτήρα, δηλαδή, θα έχει κάγκελα, θα έχει πόρτες, θα έχει άσφαλτο, δεν θα έχει χαλίκια και θα έχει και αποδυτήρια. Έτσι αυτά όλα θα πρέπει να τα διαφυλάξουμε να μην ξαναγίνει σε αυτό το χάλι που ήταν τα τελευταία πέντε - δέκα χρόνια παρατημένο στο έλεος του Θεού και παλεύουμε πάντα για το καλύτερο, θα έχει και συνέχεια το γήπεδο.
Radio Café 102.4: Εμείς κε Τριανταφύλου σας ευχόμαστε καλή συνέχεια όσο αφορά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, για λογαριασμό του ΔΟΠΟΝΑΣ.
Νίκος Τριανταφύλλου: Να ολοκληρώσω για το προηγούμενο μέρος που δεν απάντησα, σε ότι αφορά τις προθεσμίες ξέχασα να σας πω, αυτά δεν τα γνωρίζω ακριβώς ποιες είναι οι προθεσμίες, θα πάω και εγώ στις τεχνικές υπηρεσίες για να τις μάθω και να είστε σίγουροι, ότι εγώ ο ίδιος θα σας ανακοινώσω πρώτος και θα καταγγείλω αν υπάρχει καθυστέρηση των εργολάβων, γιατί υπάρχουνε και προθεσμίες και ρήτρες και όλα αυτά, αλλά θέλω να πιστεύω στον καλό του λόγο ότι θα τελειώσει εμπρόθεσμα. Κάτι έτυχε και στο συνεργείο σε κάποιο άλλο έργο μου είπε, τώρα προ ολίγου μιλήσαμε, την Τετάρτη συνεχίζει τα έργα στα αποδυτήρια, θα έχουμε καινούργια αποδυτήρια, όσο μπορούσαν να ανακαινιστούν, γιατί είχαμε και τεράστια προβλήματα με την μόνωση, νέα κάγκελα και είπαμε και την ασφαλτόστρωση σε όλο το γήπεδο. Να είστε καλά, σας περιμένουμε σε όλες τις εκδηλώσεις που απομένουν μέχρι τέλος Αυγούστου.
Radio Café 102.4: Όσο αφορά το θέμα του γηπέδου επειδή το θεωρούμε σοβαρό, να είστε σίγουρος ότι θα σας ενοχλήσουμε ξανά με όλη την καλή διάθεση που έχουμε. Γιατί εγώ θυμάμαι ότι ήταν περιφραγμένος ο χώρος από τότε που έπαιζε η Αναγέννηση στην τέταρτη Εθνική κατηγορία, έχουν περάσει τόσα χρόνια και ζητάμε μέσα σε δυο τρεις μέρες να γίνουν όλα. Σίγουρα θα πρέπει να βάλουμε όλοι νερό στο κρασί μας.
Νίκος Τριανταφύλλου: Να μην κοιτάμε τον θάμνο, να κοιτάμε το δάσος και η ανακαίνιση του Δημοτικού σταδίου έρχεται, είναι πολύ κοντά.
Radio Café 102.4: Κάποια στιγμή θα πρέπει να ολοκληρώνονται τα έργα όμως κ. Αντιδήμαρχε…
Νίκος Τριανταφύλλου: Θα γίνουν και θα γίνουν και καλά και σίγουρα θα αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ, δεν θα σπαταληθεί ούτε μισό ευρώ, όπως γινότανε άλλοτε, δεν ξέρω δε μιλάω για το συγκεκριμένο χώρο, γενικά με τα δημόσια έργα. Να είστε καλά σας ευχαριστώ πολύ.
Radio Café 102.4: Και να ξέρετε κάτι, ότι εδώ πέρα ειδικά στο Radio Café 102.4, ότι λέτε γίνεται και αποδελτίωση μετά και τα γραπτά μένουν. Σημειώστε την ημερομηνία έτσι;
Νίκος Τριανταφύλλου: Ότι έχω πει, εγώ τουλάχιστον δεν έχω τάξει κάτι παραπάνω, θα μπορούσα να τάζω, αλλά νομίζω δικαιώνομαι, ότι είπαμε για την ώρα γίνεται.
Radio Café 102.4: Να είστε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: