- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Στον αέρα τα πρωταθλήματα  ποδοσφαίρου της Σάμου
Η ΕΠΣ Σάμου έχει προβεί  σε στάση πληρωμών 
Με  έγγραφο που εστάλη στους  Δήμους  των τριών νησιών εκφράζοντας κραυγή αγωνίας για το ποδοσφαιρικό μέλλον  της  Σάμου από την οικονομική κρίση, μιας και η ΕΠΟ μείωσε δραματικά τις επιχορηγήσεις.
Αναλυτικά το έγγραφο  της ΕΠΣ Σάμου:
Το Δ.Σ. της; Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάμου πήρε την απόφαση να σας εκθέσει τη δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία αυτή έχει περιέλθει αφενός και αφετέρου να ζητήσει την βοήθεια σας με οποιονδήποτε τρόπο κρίνετε, ως μέλη των  Δημοτικών Συμβουλίων  των Δήμων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων.
Για πρώτη φορά από το έτος 1951 που ιδρύθηκε η ΕΠΣ Σάμου βρίσκεται πολύ κοντά στη παύση της λειτουργίας της και αυτό οφείλεται:
α) Στο γεγονός ότι ποτέ δεν είχε έσοδα από τους αγώνες των Τοπικών Διοργανώσεων της, αφού αναγκάστηκε στην εκχώρηση τους στα φτωχά Σωματεία ταυ Νομού Σάμου, βοηθώντας αυτά ώστε να μην διακόψουν τη λειτουργία τους για οικονομικούς λόγους. Όπως επίσης έχει πολύ μικρό ύψος εσόδων από τα παράβολα συμμετοχής των Σωματείων στις Τοπικές Διοργανώσεις της αδυνατώντας να τα αυξήσει για τον ίδιο λόγο (επιβάρυνση φτωχών Σωματείων), κάτι που και αν ακόμα γινόταν δεν θα έλυνε ουσιαστικά το πρόβλημα λόγω του μικρού αριθμού τους(21 Σωματεία - Μέλη της ΕΠΣ).
β) Στο γεγονός ότι έχει από ετών αναγκασθεί να καλύπτει από δικούς της πόρους τις δαπάνες μετακινήσεων των ομάδων μεταξύ τριών νησιών του Νομού, τις δαπάνες Διαιτησίας και Γιατρών  των αγώνων των διοργανώσεων Κατηγοριών Υποδομής, για τον ίδιο προαναφερόμενο λόγο(κάτι το οποίο δεν ισχύει για τις υπόλοιπες Ποδοσφαιρικές Ενώσεις),
 γ) Στο γεγονός της συνεχούς κατά τη τελευταία τετραετία δραματικής μείωσης των  επιχορηγήσεων που παίρνει από την ΕΠΟ. Οι εν λόγω επιχορηγήσεις από 60.000€  το έτος 2009 έχουν πέσει στα 23.000€ το έτος  2011 και στα 19.800€ το τρέχον έτος μέχρι σήμερα.
Σημειώνεται ότι μέρος της μέχρι σήμερα επιχορήγησης του 2012 αποδόθηκε, σε  δύο Σωματεία, οι αποστολές των οποίων για αγώνες τους στην Ικαρία (Μάρτιος 2012) αναγκάσθηκαν να παραμείνουν στο νησί για πέντε (5) ολόκληρες μέρες εξ αιτίας απαγόρευσης των  πλοών για όλα τα πλοία και ήταν αδύνατο να επιστρέψουν αυθημερόν στις έδρες τους (Φούρνοι και Σάμο).

Με τα παραπάνω δεδομένα σήμερα η ΕΠΣ Σάμου έχει προβεί σε  στάση πληρωμών  προς  Σωματεία, προμηθευτές κλπ και αν δεν ενισχυθεί οικονομικά άμεσα θα αναγκασθεί να παύσει τη λειτουργία κλείνοντας την υπηρεσία της  και απολύοντας την μοναδική της υπάλληλο, με άμεσο αποτέλεσμα όλων αυτών τον μηδενισμό των αθλητικών δραστηριοτήτων του ποδοσφαίρου στο Νομό Σάμου.
Παρακαλούμε για την κατανόηση και ενέργεια σας προς αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος μας με άμεση οικονομική ενίσχυση του φορέα μας με οποιονδήποτε τρόπο θα κρίνετε πρόσφορο και αμέσου αποτελέσματος.
Το αίτημα μας αποτελεί ουσιαστικά ύστατη έκκληση για την αποφυγή των παραπάνω δυσμενών συνεπειών σε βάρος του αθλητισμού και των αθλουμένων νέων των μικρών και οικονομικά αδύνατων κοινωνιών των τριών νησιών του Νομού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: