- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Στο στίβο του Δημοτικού Σταδίου Σάμου τα 250.000€ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, μίλησε τηλεφωνικά ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος και του τέθηκε ερώτηση για τις 250.000€ που έχουν δοθεί από τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων στο στάδιο Σάμου.
«Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το μέγιστο δυνατό, που να μπορούν να ωφεληθούν οι περισσότεροι από αυτά τα χρήματα. Ξέρω ότι και ο Δήμος Σάμου υπέβαλε πρόταση στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τους αθλητικούς χώρους. Αυτό που εμείς αποφασίσαμε είναι ότι σε πρώτη φάση θα κάνουμε έργα με βάση την υπόδειξη του Δήμου γιατί είναι ο κύριος διαχειριστής του γηπέδου. Πολύ άμεσα αν υπάρξει χρηματοδότηση από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για το Δήμο, δεν θα υπάρξει πρόβλημα, θα λυθούν όλα τα θέματα, θα φτιαχτεί το γήπεδο. Αν δεν υπάρξει χρηματοδότηση από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, θα κάνουμε τροποποίηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, θα διπλασιάσουμε το ποσό για να λύσουμε το θέμα αυτό και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι».

Για το χρόνο που θα ξεκινήσουν τα έργα ο κ. Νίκος Κατρακάζος είπε: «Εμείς είμαστε ήδη στη φάση προετοιμασίας των μελετών και θα ξεκινήσουμε τις προγραμματικές συμφωνίες. Η τεχνική μας υπηρεσία αυτή τη στιγμή δουλεύει και το στίβο και τον χλοοτάπητα για να είμαστε έτοιμοι ανάλογα το τι θα συμβεί. Η εντολή που μας έδωσε ο Δήμος Σάμου είναι σαφής. Είναι ο στίβος. Είναι κάτι που το σεβόμαστε και το δεχόμαστε διότι ο Δήμος Σάμος είναι ο κύριος διαχειριστής των γηπέδων».

Να υπενθυμίσουμε ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΟΠΠΟΝΑΣ (ακολούθησε και έγγραφο), ήταν ότι το ΔΣ του ΔΟΠΠΟΝΑΣ και η πρόεδρός του κα Άννη Ανδρεάδου, αποφάσισαν ομόφωνα τα χρήματα (250.000) να διατεθούν για τις ανάγκες του στίβου και φυσικά η απόφαση κοινοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος συναντήθηκε και με τους ανθρώπους της ΕΠΣ (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων) Σάμου και τους υποσχέθηκε ότι τα χρήματα θα διατεθούν για την αλλαγή του συνθετικού χλοοτάπητα.

Σε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Σάμου, ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος είπε ότι έχουν σταλεί 4 ώριμες μελέτες στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου για ν’ αποφασίσει εκείνη.

Οι 4 μελέτες (φάκελοι) είναι οι παρακάτω:
1. Εκσυγχρονισμός γηπέδου Σάμου (421.077 €).
2. Κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου Σάμου (298.808 €).
3. Αναβάθμιση και δημιουργία συνθηκών καταλληλότητας γηπέδου Κοντακαιΐκων (347.420 €).
4. Επισκευές κλειστού γυμναστηρίου Σάμου (370.000 €).
Ο χρόνος όμως πιέζει και επιτέλους από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Αλέξης Κομνηνός
(www.samostoday.gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια: