- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Μπάσκετ Final 4 κορασίδων : Πρωταθλητής 2016-2017 ο ΠΑΣ Ίκαρος (Φωτο)

Σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο ,αυτό του Αγ. Κηρύκου Ικαρίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 και Δευτέρα 13 Μαρτίου το Final 4 του πρωταθλήματος κορασίδων του Νομού μας. Μια διοργάνωση την οποία το νησί του Ικάρου είχε για πρώτη φορά την τιμή να φιλοξενήσει και οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες ευτύχησαν να παρακολουθήσουν στον μεγάλο τελικό το τοπικό ντέρμπι μεταξύ της ομάδας του ΠΑΣ Ίκαρος και ΑΣ Διαγόρα Ραχών.Στον πρώτο χρονικά αγώνα που έλαβε μέρος την Κυριακή 12 Μαρτίου ο Διαγόρας επιβλήθηκε του ΠΜΑΣ Κούρου με σκορ 57-34. Αν και ο Κούρος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κάνοντας το 0-9 στο 3΄ του αγώνα , δεν εκμεταλλεύτηκε το " σάστισμα " των παικτριών του Διαγόρα , που βρήκε το σθένος μείωσε πολύ γρήγορα και από την στιγμή που πέρασε μπροστά στο σκορ δεν έχασε ξανά το προβάδισμα συνεχίζοντας να αυξάνει την διαφορά, και έτσι οδηγηθήκαμε στο τελικό 57-34 .
Στον δεύτερο ημιτελικό η έμπειρη ομάδα του Ικάρου επικράτησε σχετικά εύκολα της μικρότερης ηλικιακά ομάδας , του τουρνουά , τον Αθλέων. Ο Ίκαρος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι εκμεταλλευόμενος την απειρία ( πρώτη φορά σε ειδικό τουρνουά ) των αντιπάλων και δεν επέτρεψε σε καμία στιγμή του αγώνα στην φιλοξενούμενη ομάδα να κάνει όνειρα για τον μεγάλο τελικό της Δευτέρας . Τελικό αποτέλεσμα 56-22 και το τοπικό ντέρμπι του τελικού ήταν πια γεγονός.
Στον μικρό τελικό της Δευτέρας μεταξύ του τυπικά γηπεδούχου ΠΜΑΣ Κούρου και ΑΕΣΣ Ο Αθλέων , οι λίγοι φίλοι ( κυρίως γονείς ) που παρακολούθησαν το Σαμιώτικο ντέρμπι αποζημιώθηκαν πλήρως με το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες . Νικητής αναδείχθηκε ο Κούρος ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση με σκορ 47-39.
Στον μεγάλο τελικό στο κατάμεστο ΚΔΓ Αγ. Κηρύκου οι δύο ομάδες απέδειξαν πως δεν βρέθηκαν τυχαία σε αυτή την θέση . Σε ένα δυνατό παιχνίδι ( πάνω από 25 φάουλ για κάθε ομάδα ) γεμάτο ένταση και πολλές συγκινήσεις ο τυπικά φιλοξενούμενος Ίκαρος κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι με τελικό αποτέλεσμα 37-53 . Το παιχνίδι μέχρι και το πρώτο μισό ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με τις δύο ομάδες να είναι πολύ κοντά στο σκορ. Στο δεύτερο μισό το βάθος πάγκου του Ικάρου αλλά και η κούραση των παικτριών του Διαγόρα έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του τυπικά φιλοξενούμενου . Η διαφορά άρχισε σιγά σιγά να μεγαλώνει φτάνοντας στην μεγαλύτερη τιμή της στο τέλους του αγώνα +16. Τελικό 37-53 και το πανηγύρι στήθηκε στο κέντρο του γηπέδου .
Άρτια σε όλα τα επίπεδα η οργάνωση και η φιλοξενία από τους διοργανωτές Ικαριώτες. Μεγάλη εμπειρία για όλα τα κορίτσια που πήραν μέρος στο τουρνουά και κέρδος οι καινούργιες φιλίες που δημιουργήθηκαν για πολλά από αυτά . Γιατί το νόημα του αθλητισμού είναι να ενώνει και όχι να χωρίζει . '' Αντίπαλοι '' μόνο εντός των 4 γραμμών. Καλή συνέχεια στο έργο των ομάδων και πολλά από αυτά τα κορίτσια θα έχουμε την τιμή να τα δούμε ξανά στο πρωτάθλημα παγκορασίδων που επέρχεται.
(Ρεπορτάζ Γιωρ. Τζουραμάνη )
Φωτογραφίες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: