- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ο Αθλητισμός του «Δήμου» ή του Δήμου άφαντου; Για να ξέρουμε!

(Του Γιάννη Γρηγορακάκη)
Όσοι ασχολούνται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό το κάνουν επειδή το θέλουν. Πάντα σε βάρος του ελεύθερου χρόνου τους και συνήθως της τσέπης τους. Όλοι, δίχως καμία εξαίρεση! Αυτοί οι ελάχιστοι ρομαντικοί, για να μην πω τρελοί, κρατάνε τον αθλητισμό ζωντανό και για την πρόοδο και την ανάπτυξή του πασχίζουν. Μόνοι και αβοήθητοι!


Η Πολιτεία, σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης, καθόλου δεν ενδιαφέρεται παρά την καθοριζόμενη στο Σύνταγμα υποχρέωσή της προς τον αθλητισμό (άρθρο 16 παρ.9). Οι εκπρόσωποί της εμφανίζονται μόνον όταν υπάρξει κάποια επιτυχία και βέβαια όταν τους δίνεται το βήμα, δεκάρικους λόγους για να εκφωνήσουν. Για τον αθλητισμό!

Γνωστά και χιλιοειπωμένα τα παραπάνω ,θα περίμενε όμως κάποιος, αφού-εντάξει-«λεφτά δεν υπάρχουν» , οι κατά τόπους υπεύθυνοι περί τον αθλητισμό να βρίσκονται δίπλα και όχι απέναντι στους εργάτες κι αιμοδότες του. Γιατί δυστυχώς έτσι συμβαίνει! Αρκετές φορές επειδή οι αρμόδιοι μάλλον άσχετοι με το αντικείμενο είναι, άλλες επειδή το ιδεολογικό εγώ του αρμόδιου δεν του επιτρέπει «μετά των αλλοθρήσκων» συνεργασίες κι ελάχιστες επειδή ο αρμόδιος στον χώρο του αθλητισμού ανήκει και ανταγωνιστικά υπέρ του Σωματείου του και εις βάρος των υπόλοιπων λειτουργεί. Κι εξηγώ.

Το ΔΣ του ΔΟΠΠΟΝΑΣ απαρτίζεται, στην πλειοψηφία του, από συμπολίτες μας που ουδεμία ή ελάχιστη σχέση έχουν με τον αθλητισμό. Κανένα πρόβλημα αν κάπου κάπου συγκαλούσαν τα Σωματεία και τους Συλλόγους και τα ποικίλα πολλά προβλήματά τους αφουγκράζονταν. Θα μάθαιναν, τον συνεχή αγώνα τους θα κατανοούσαν και σίγουρα δίπλα τους θα στέκονταν. Και ο αθλητισμός κάτι θα κέρδιζε!

Ο διορισμένος Πρόεδρος του Δημοτικού Σταδίου Καρλοβάσου, αν και ο ίδιος «ενεργός πολίτης» δηλώνει και σε σχετική Κίνηση μετέχει, δεν αναγνωρίζει σε άλλους, που αντίθετους ιδεολογικά θεωρεί, αυτό το δικαίωμα. Αναπάντητο ακόμη παραμένει ένα έγγραφο της ΑΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ με ημερομηνία 19 Σεπ.16, αριθ.πρωτ.106 και συντάκτη εμένα που, μεταξύ άλλων, εθελοντική προσφορά εργασίας των μελών προτείνει. Για να ανακαινισθούν οι κερκίδες του σταδίου και να αντικατασταθούν τα σπασμένα και αλλοιωμένα από τον χρόνο πλαστικά καθίσματα με αχρησιμοποίητα, τα οποία ήδη υπάρχουν και κάτω από τις κερκίδες ξεροσταλιάζουν και σαπίζουν. Φαίνεται ότι «αλλόθρησκο» με θεωρεί και την όποια συνεισφορά, που από την αφεντιά μου πηγάζει, δεν επιθυμεί. Για τους δικούς του λόγους!

Ο ίδιος αρμόδιος, παράλληλα με το προεδριλίκι, διακονεί και σε Αθλητικό-Πολιτιστικό Σύλλογο, τον οποίο βέβαια από χώρους έχει πλήρως εξασφαλίσει. Ακόμη και για το τμήμα πινγκ-πονγκ, που πρόσφατα δημιούργησε! Οι λοιποί να πάνε να κουρεύονται! Και όταν κάποιο χώρο θέλεις να χρησιμοποιήσεις, πρέπει έγκαιρα εγγράφως να το ζητήσεις και αν στο εγκρίνει. Παρόλο που η ΑΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ, ας πούμε, έχει την πάγια ετήσια έγκριση του ΔΟΠΠΟΝΑΣ τις εγκαταστάσεις του Σταδίου για αγώνες και προπονήσεις των τμημάτων της να χρησιμοποιεί. Ψιλά γράμματα για κάποιον που τα λοιπά Σωματεία ως «εν δυνάμει» ανταγωνιστές στην αθλητική «αγορά» του Καρλοβάσου αντιμετωπίζει! Τι δεν καταλάβατε;

Από την άλλη, όποιος τους χώρους του Σταδίου περιδιαβεί, την πλήρη εγκατάλειψη θα αντικρύσει και την αδιαφορία των υπεύθυνων θα διαπιστώσει. Σπασμένα ,όπως ήδη είπαμε, καθίσματα, βρώμικες τουαλέτες, ραγισμένα τσιμέντα και το χειρότερο σκουριασμένες σχισμένες λαμαρίνες στον ανοικτό χώρο του μπάσκετ, εκεί που συνήθως τρέχουν και παίζουν μικρά παιδιά! Μια ματιά ρίξτε στις φωτογραφίες και τα συμπεράσματά σας βγάλτε. Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια. Ωμή και αφτειασίδωτη!

Κλείνω με μία τοποθέτηση, με την οποία πολλοί συμπολίτες μας συμφωνούν. Το Δημοτικό Στάδιο υπάρχει και λειτουργεί προς όφελος των δημοτών και δεν αποτελεί φέουδο ή τσιφλίκι κανενός. Όσοι και όποιοι βρίσκονται εκεί αυτή την ιδέα υπηρετούν και παράλληλα φροντίζουν τους αθλούμενους να συντονίσουν και τις εγκαταστάσεις να συντηρήσουν. Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» , εκτός από χρονικά παρωχημένο και κοινωνικά απαράδεκτο, αποκλείει κάθε συνεργασία και καταλύει τα κατοχυρωμένα δικαιώματα του «Δήμου». Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μην χρειασθεί με περισσότερα να επανέλθω. Τελεία και παύλα!

Γιάννης Γρηγορακάκης
ένας αμετανόητος και αθεράπευτος
ρομαντικός













Δεν υπάρχουν σχόλια: