- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Μπάσκετ: Συνέντευξη με τον προπονητή Γιώργο Τσιότσιο

Ο προπονητής μπάσκετ Γιώργος Τσιότσιος έχοντας εξαιρετικές σπουδές πάνω στον τομέα του αθλητισμού αλλά και εμπειρία , πέρασε για μικρό χρονικό διάστημα από τη Σάμο ως προπονητής της ΑΕ Καρλοβάσου, μετά την αποχώρηση του μίλησε στο SamosSport.gr . Εμείς να του ευχηθούμε χρόνια πολλά και καλή χρονιά .


1)      Πως προέκυψε το πέρασμά σας από τη Σάμο και γιατί ήταν τόσο σύντομο;
Στο site του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (sepk.gr) είδα μια ανακοίνωση ότι η Α.Ε.ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ ζητά προπονητή, επικοινώνησα με τον κ. ΜΑΟΥΝΗ και έτσι ήρθα στο Καρλόβασι και ανέλαβα το ανδρικό-γυναικείο-παιδικό-εφηβικό τμήμα και παράλληλα δημιούργησα και 1 τμήμα ακαδημίας γυναικών(χωρίς να έχω κάποιο οικονομικό όφελος παραπάνω χρημάτων ).
Σκοπό μου ήταν να καθίσω τουλάχιστον μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ σεζόν και να κριθώ στο τέλος. Δυστυχώς όμως από την δεύτερη εβδομάδα ο υπεύθυνος του τμήματος κ. ΜΑΟΥΝΗΣ μαζί με τους 2 συνεργάτες του μου έκαναν συνεχώς υποδείξεις για τον τρόπο προπόνησης που έκανα, ότι η ομάδα είναι είναι κουρασμένη, επίσης για πιο λόγο χρησιμοποιώ συγκεκριμένους παίκτες στο ανδρικό τμήμα. Σε όλα αυτά δεν έδινα καμία σημασία διότι έχω πίστη στις ικανότητες μου ,η συνεργασία με τους αθλητές μου ήταν άψογη και τελικά ΑΝ ΜΕ ΑΦΗΝΑΝ τα αποτελέσματα θα δικαίωναν την δουλειά που είχα ξεκινήσει στην ομάδα.
Αποκλειστήκαμε (στα ημιτελικά)στο κύπελλο ανδρών από τον ΙΚΑΡΟ ΙΚΑΡΙΑΣ στην παράταση και παίξαμε και 1 παιχνίδι για το πρωτάθλημα ανδρών .ΣΤΑ 3 παιχνίδια που παίξαμε είχαμε απουσία οργανωτή(playmaker)στην ομάδα Μετά τον αγώνα αυτό ο κ. Μαούνης μου ζήτησε να αποχωρίσω από την ομάδα. Η ευθύνη της απομάκρυνσης μου οφείλεται καθαρά στον κ. ΜΑΟΥΝΗ και στους 2 συνεργάτες του , θεωρώ ότι ήταν σπασμωδική κίνηση, διότι τα τελευταία 10 χρόνια η ομάδα παρόλο που σπαταλάει πολλά χρήματα έχει κερδίσει μόνο 1 πρωτάθλημα, άρα δεν φταίνε μόνο οι προπονητές που είχε οι ομάδα τόσα χρόνια αλλά οι κινήσεις που γίνονται από τον κ. ΜΑΟΥΝΗ και τους 2 συνεργάτες του.
Η ομάδα χτίστηκε από εμένα για να είναι σε καλή κατάσταση για 6-7 μήνες που διαρκεί το πρωτάθλημα και να είναι έτοιμη στα play-off που κρίνεται ο τίτλος του πρωταθλήματος, για αυτό το λόγο κάναμε προπονήσεις στίβου-βάρη. Εγώ και οι συνεργάτες μου κ. ΚΑΣΤΑΝΗΣ— υπεύθυνος φυσικής κατάστασης —και κ. Γιαττάς— συνεργάτης προπονητής δουλεύαμε καθημερινά πάνω σε αυτό το πλάνο και μέχρι την ημέρα που έφυγα η ομάδα σύμφωνα και με μαρτυρίες των βασικών μας αντιπάλων(ΙΚΑΡΟΥ) ήταν σε καλό επίπεδο για την χρονική περίοδο που ήμασταν.

2)       Ποια η γνώμη σας για το πρωτάθλημα του νομού ;
Το πρωτάθλημα ανδρών του νομού είναι ένα μέτριο σε επίπεδο πρωτάθλημα, ξεχωρίζει η ομάδα του ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ και του ΙΚΑΡΟΥ που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και οι υπόλοιπες ομάδες θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατόν.
Εντύπωση μου έκανε ότι στη προκήρυξη του πρωταθλήματος ανδρών ζητούσαν ο προπονητής να έχει την απαραίτητη <<κάρτα >>ενώ στα πρωταθλήματα υποδομών όπου εκεί διαμορφώνονται οι παίκτες αγωνιστικά μπορεί ο οποιοσδήποτε να προπονεί αυτά τα παιδιά και να τα καθοδηγεί στον αγώνα.
Στα πρωταθλήματα υποδομών υπάρχουν κάποια παιδιά που με λίγη προσοχή από τις ομάδες τους μπορούν να παίξουν μπάσκετ σε πιο υψηλό επίπεδο μακριά από τη Σάμο.

3)      Υπάρχουν κακώς κείμενα στο Σαμιακό μπάσκετ, ποια είναι αυτά και πως μπορούν να διορθωθούν;
Βασικότερο θέμα για μένα είναι να υπάρχουν κανόνες σε όλα τα πρωταθλήματα. Η Τ.Ε κάνει όσο καλύτερα μπορεί την δουλειά της ,αλλά παράπονα πάντα θα υπάρχουν.
Κατά την γνώμη μου αυτά που πρέπει να διορθωθούν είναι:
Α) κάρτα προπονητή σε όλα τα πρωταθλήματα και στις ακαδημίες
Β ) Αξιολογημένοι διαιτητές-κριτές
Γ) Περισσότεροι αγώνες στα τμήματα υποδομών
Δ) στα play-off να μην μετρούν οι νίκες της κανονικής περιόδου

4)    Το μπάσκετ είναι ένα κατεξοχήν άθλημα τακτικής. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η προετοιμασία για ένα παιχνίδι;
Το μπάσκετ με τους καινούργιους κανονισμούς έχει γίνει πολύ γρήγορο άθλημα και η επίδραση του προπονητή είναι πολύ μεγάλη. Η τεχνολογία μας βοηθάει πάρα πολύ σε τακτικά θέματα(να δούμε τα πλεονεκτήματα –μειονεκτήματα της ομάδος).Για εμένα μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνεται και στην ψυχολογική προετοιμασία του αθλητή-ομάδος πριν από κάθε παιχνίδι η προετοιμασία που ακολουθώ εγώ είναι 60% στο ψυχολογικό κομμάτι και 40% στο αγωνιστικό.

5)      Ποιός είναι ο δικός σας προσωπικός στόχος;
Ο δικός μου στόχος είναι κάθε μέρα να μπαίνω στο γήπεδο και να δίνω το 100% του εαυτού μου στην προπόνηση. προετοιμάζομαι πάρα πολύ πριν μπω στο γήπεδο για να δείξω εγώ πρώτα στους παίκτες μου ότι είμαι έτοιμος για σκληρή δουλειά.


6)      Τι σημαίνει γενικά αθλητισμός για εσάς;
Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, σου μαθαίνει να έχεις κανόνες στη ζωή σου να βάζεις στόχους να τους επιτυγχάνεις και να προσπαθείς ξανά για πιο μεγάλους στόχους. Σε πλημυρίζει από συναισθήματα που εναλλάσσονται τόσο γρήγορα, διαμορφώνει χαρακτήρες, μέσω του αθλητισμού γνώρισα ολόκληρη την Ελλάδα έκανα φίλους παντού.

7)      Ποιες είναι οι αρχές σας ως προπονητής;   
Η προπονητική αποτελεί ένα πολύπλευρο και πολύπλοκο λειτούργημα εφόσον βέβαια αυτό γίνεται σωστά,κάνω αυτό που αγαπώ. είμαι όσο γίνεται πιο δίκαιος με όλους τους παίκτες μου, απόλυτα ειλικρινής μαζί τους , τους σέβομαι πρώτα σαν ανθρώπους και μετά σαν αθλητές. Όσο πιο σκληρή προπόνηση κάνουμε τόσο πιο εύκολο θα είναι στον αγώνα. όλοι οι αθλητές αξίζουν να πάρουν μια ευκαιρία, πρώτος εγώ κάνω λάθη οπότε είμαι και εγώ ανεκτικός στα λάθη που κάνουν οι παίκτες μου.


8)   Θέλετε να στείλετε κάποιο μήνυμα στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ ;
Φυσικά και να ασχοληθεί με τον αθλητισμό γενικά αυτό με ενδιαφέρει εμένα, αν επιλέξει το μπάσκετ ακόμα καλύτερα διότι είναι ένα συναρπαστικό άθλημα με μεγάλες επιτυχίες στην χώρα μας. Να θυμάται πάντα ότι όλοι οι μεγάλοι παίκτες ξεκίνησαν το μπάσκετ για να διασκεδάζουν οπότε πρέπει πρώτα να είναι άριστοι στις σχολικές τους επιδόσεις και μετά να ασχολούνται με το μπάσκετ.

9)  Έχετε να συμπληρώσετε κάτι άλλο;
Να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο καλή χρονιά με υγεία. Να πηγαίνει στα γήπεδα να παρακολουθεί αθλητισμό, ειδικά σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Να ευχαριστήσω τον κ.ΑΒΡΑΜΙΔΗ για τη φιλοξενία του στην ραδιοφωνική εκπομπή, τον κ.ΒΕΤΤΑ που μέσω αυτού βλέπω τα παιχνίδια του τοπικού πρωταθλήματος, το προσωπικό του σταδίου στο Καρλόβασι για τις διευκολύνσεις που μου παρείχαν όσο διάστημα ήμουν εκεί, τους φίλους που απέκτησα στην ΙΚΑΡΙΑ παρόλο που ήμασταν αντίπαλοι μέσα στο γήπεδο(ΜΕΝΙΟ-ΚΩΣΤΑ-ΣΤΕΡΓΟ-ΓΙΩΡΓΟ)
Το γυναικείο τμήμα της Α.Ε.ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ(που δεν μπόρεσα να συνεχίσω να΄μαι προπονητής αυτής της ομάδος) που μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν μαζί μου και τους εύχομαι ότι καλύτερο αυτή τη χρονιά (με ένα τίτλο)
Τα παιδιά του ανδρικού τμήματος της Α.Ε.ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ που δουλέψαμε μαζί τόσο σκληρά 2 μήνε
ς
ΤΕΛΟΣ τον κ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ για τη συνεργασία που είχαμε με το site του που ενημερώνει έγκαιρα-έγκυρα ολόκληρο το κόσμο για τα νέα της Σάμου.

Βιογραφικό σημείωμα…

 ΤΣΙΟΤΣΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ   16/11/1976
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Γ.Γ.Α
(Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ)
ΑΔΕΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
ΤΗΛ  0030 6937009822     
                          
Email:giorgostsiotsios@yahoo.gr
SKYPE  giorgos1976tsiotsios

2005: ΔΙΠΛΩΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ Γ.Γ.Α (Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ)
2008:ΔΙΠΛΩΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ Γ.Γ.Α (Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ)
(ΑΔΕΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΕΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΗΣΗΣ ΕΩΣ Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ)


ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
1995-1999:ΕΡΜΗΣ ΠΑΤΡΩΝ(Α1 Ε.Σ.Κ.Α.Η)
Β ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
Α ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ-ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

1999-2000:ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ Γ.Ε (Γ ΕΘΝΙΚΗ)
A ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ (Α Ε.Σ.Κ.Α.Η)
A ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΙΝΙ-ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

2000-2001:Ε.Α.ΠΑΤΡΩΝ (Α1 Ε.Σ.Κ.Α.Η)
Β ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ(ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 Ε.Σ.Κ.Α.Η)
Α ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β Ε.Σ.Κ.Α.Η)

2001-2003:ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ Γ.Ε (Γ ΕΘΝΙΚΗ)
Β ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ-SCOUTING
Α ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ  ΜΙΝΙ-ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

2003-2004:Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (Α Ε.Σ.Κ.Α.Η)
Α ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
(ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ-ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ)
(ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Ε.Σ.Κ.Α.Η.)

2004-2005:ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ Γ.Ε.(Α1 Ε.Σ.Κ.Α.Η.)
Β ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

2005-2006:Α.Ε.ΠΑΤΡΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-ΣΕΙΡΙΟΣ ΠΑΤΡΩΝ
Α ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ-ΜΙΝΙ-ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ(ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ)
Α ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ  ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΕΙΡΙΟΣ (Β Ε.Σ.Κ.Α.Η)

2006-2007:ΣΠΟΡΤΙΓΚ ΠΑΤΡΩΝ-Ε.Α.ΠΑΤΡΩΝ
Α ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΠΟΡΤΙΓΚ ΠΑΤΡΩΝ (Α2 ΕΣΚΑΗ)
Α ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ-ΜΙΝΙ-ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (Ε.Α.ΠΑΤΡΩΝ)

2007-2008:ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΣΕΙΡΙΟΣ ΠΑΤΡΩΝ-Ν.Ε.ΠΑΤΡΩΝ
01/06/07-28/09/07 Α ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ(Β ΕΘΝΙΚΗ)
1/10/07 Α ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΕΙΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ                                                  (Β ΕΣΚΑΗ)
Α ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ν.Ε.ΠΑΤΡΩΝ (Γ ΕΣΚΑΗ)
Α ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ Ε.Α.ΠΑΤΡΩΝ
16/3/2008-30/5/2008:ΒΕΒΑΙΩΣΗ Κ.Α.Ε ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ(Α1 ΕΘΝΙΚΗ)
 ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΩΣ ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ SCOUTING ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ

2008-2009:Α.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ-   Κ.Α.Ε ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-Α2 ΕΘΝΙΚΗ
5/9/08-30/12/08:ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ(ΠΑΙΔΙΚΟΥ-ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ) Α.Σ  ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
23/2/09-23/5/09:ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΤΙΜ ΣΤΗΝ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-Α2 ΕΘΝΙΚΗ

2009-2011 Α.Σ.Κ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΛΕΡΟΥ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ

2011-2012 ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ  ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ (ΑΓΟΡΙΩΝ-ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ)
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 2 ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ-ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

2012-2013 Ε.Α.ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ-ΠΑΙΔΙΚΟΥ-ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

2013-2014 ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε(ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ)
 Προπονητής υπεύθυνος των επίλεκτων παικτών από Πρέβεζα-Άρτα

2014-2015  ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (Α1 ΚΥΠΡΟΥ)
Βοηθός προπονητή ανδρικού τμήματος(υπεύθυνος για τη ατομική βελτίωση των παικτών)
Υπεύθυνος ακαδημίας

2016-2017  Α.Ε.ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ(Τ.Ε ΣΑΜΟΥ)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Σ.Ε.Π.Κ  (ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 2003)
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Σ.Ε.Π.Κ  (ΠΑΤΡΑ 2004)
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Σ.Ε.Π.Κ  (ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2005)
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Σ.Ε.Π.Κ  (ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006)
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Σ.Ε.Π.Κ (ΜΑΡΟΥΣΙ 2007-για μικρές ηλικίες)
EΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  Σ.Ε.Π.Κ (ΒΕΡΟΙΑ 2008-για  μικρές ηλικίες)
EΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Σ.Ε.Π.Κ(ΠΑΤΡΑ 2013)
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ-ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΟΩΓΟΝΗΣΗΣ
( Νίκος Οικονόμου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: