- - - ΑΨΕΣ Πυθαγόρας Πυθαγόρας ΑΕ Καρλόβασι ΑΟ Πολυκράτης samos samos samos Φοίνικας Διαγόρας Ραχών Ικαρίας samos samos samos samos samos samos samos ΑΣΣΑ Αναγέννηση

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Αλλαγές και περικοπές αγώνων στο Πρωτάθλημα Μεικτών Ομάδων

ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΕΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ
Αλλαγές και περικοπές αγώνων στο Πρωτάθλημα Μεικτών Ομάδων
Η Α΄ Φάση θα γίνει πλέον σε έναν γύρο και όχι σε δυο που γίνονταν μέχρι τώρα!
 Οι μεικτές ομάδες της ΕΠΣ Χίου σε Νέους και Παίδες θα δώσουν στην Αθήνα από 4 αγώνες η κάθε μια και τέλος!

Νέα δεδομένα θέτει η ΕΠΟ για την φετινή διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων και Νέων. Από 16 που ήταν πέρσι και τα τελευταία χρόνια οι όμιλοι τους συρρικνώνει σε 8, βάζοντας έτσι περισσότερες ομάδες στον καθένα από αυτούς, μειώνοντας μάλιστα τους αγώνες!.
Στην προκήρυξη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και στάλθηκε στις Ενώσεις υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη που είχε εκδοθεί πριν από 2,5 μήνες και τότε καταργούσε την συγκρότηση περιφερειακών ομάδων στην Β΄ Φάση του θεσμού.
Τώρα έχουμε περικοπές αγώνων, οι οποίοι λιγοστεύουν αισθητά αφού η Α΄ Φάση θα κριθεί σε έναν γύρο και όχι σε δυο όπως διεξάγονταν όλα αυτά τα χρόνια. Γίνονται απλά για να γίνονται οι δυο αυτές διοργανώσεις σε Παίδων και σε Νέους, όπως πλέον αποδεικνύεται αφού η Ομοσπονδία δείχνει ότι αδιαφορεί για τις αναπτυξιακές ηλικίες, όπου αντί να αυξάνονται τα παιχνίδια των Μεικτών ομάδων των ΕΠΣ μειώνονται!.
Μέχρι τώρα στην Α’ Φάση, με γεωγραφικά κριτήρια συγκροτούσαν όμιλοι των 4 Ενώσεων, με τα νέα δεδομένα (με εξαίρεση τους ομίλους του Αιγαίου και της Κρήτης) στους ομίλους θα υπάρχουν 7 με 8 ομάδες. Από τον 1ο έως τον 6ο όμιλο, οι ομάδες θα παίξουν όλοι με όλους όμως σε έναν γύρο. Στον 7ο όμιλο, που είναι οι νησιωτικές ομάδες θα αγωνιστούν επίσης όλοι με όλους, αλλά υπό μορφή τουρνουά σε έναν επίσης γύρο, σε αντίθεση με ότι γίνονταν μέχρι τώρα όπου είχαμε δυο γύρους στην Α’ Φάση. Στον 8ο όμιλο που θα είναι οι 4 Ενώσεις της Κρήτης θα γίνουν διπλοί αγώνες, εντός-εκτός, δηλαδή 2 γύροι.
4 παιχνίδια η κάθε Μεικτή μας!
Για να περικόψουν τα έξοδα που θα είχαν οι δυο γύροι στην Α΄ Φάση προχώρησε η ΕΠΟ σε αυτή την απόφαση. Στον 7ο όμιλο θα είναι οι ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κυκλάδων. Δηλαδή οι μεικτές ομάδες παίδων και νέων της ΕΠΣ Χίου θα δώσει η κάθε μια από 4 παιχνίδια και τέλος σε αντίθεση με τα 8 που έδινε μέχρι πέρσι, όπου γίνονταν δυο γύροι στην 


Α΄ Φάση.
Από καθέναν από τους 8 ομίλους η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση θα προκριθεί στην επόμενη φάση όπου εκεί θα συναντηθούν οι πρωταθλήτριες σε παιχνίδια νοκ αουτ σε ουδέτερη έδρα. Η ΕΠΟ πλέον δείχνει, επικαλούμενη ίσως την οικονομική κατάσταση που υπάρχει, οτι προχωράει στην συγκεκριμένη διοργάνωση, για να της φύγει η υποχρέωση, αφού καταργεί τελείως τον 2ο γύρο στην Α΄ Φάση. Χωρίς αμφιβολία οι αλλαγές που γίνονται, με δεδομένη την μείωση των αγώνων είναι προς το χειρότερο και των καλών ομάδων αλλά και των μέτριων που θέλουν παιχνίδια για να δείξουν οι παίκτες τους τις ικανότητες τους.


Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό η Ομοσπονδία στην πρώτη προκήρυξη που είχε εκδώσει για τη νέα αγωνιστική περίοδο, είχε καταργήσει την συγκρότηση Περιφερειακών Ομάδων στην Β΄ Φάση. Κάτι που σημαίνει ότι ένα παιδί που διακρίνεται από μια Ένωση που ίσως δεν μπορέσει να προκριθεί στην Β΄ Φάση, όπως συμβαίνει με τη Χίο ή την Σάμο, στην δική μας περίπτωση, δεν θα το δούνε πουθενά, για να μπορέσει να ανέλθει στην καριέρα του, αν είναι ταλέντο, όπως έγινε παλαιότερα με τον Γιώργο Ξύδα, ο οποίος έχει συμμετοχές στην Εθνική ομάδα Νέων ή τον Γιάννη Μπαστιάνο, ο οποίος μέσα από την παρουσία του στην περιφερειακή ομάδα Αιγαίου-Κρήτης κλήθηκε στην προεθνική ομάδα παίδων.
Η κλήρωση για τους αγώνες θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΟ την Παρασκευή (30/9-12μμ), δεν έχει όμως καθοριστεί πότε θα ξεκινήσουν οι αγώνες στους 8 ομίλους.

ΕΝΘΕΤΟ:

Πως καταρτίστηκαν οι όμιλοι:
Οι όμιλοι της Α’ Φάσης του Πρωταθλήματος των Μεικτών Ομάδων Παίδων και Νέων όπως συγκροτήθηκαν από την ΕΠΟ, θα έχουν τις εξής Ενώσεις:

1ος όμιλος: Έβρος, Θράκης (Ροδόπη), Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη), Χαλκιδικής. 2ος όμιλος: Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών. 3ος όμιλος: Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Ηπείρου (Ιωάννινα), Άρτας, Πρέβεζας-Λευκάδας, Λάρισας, Τρικάλων. 4ος όμιλος: Καρδίτσας, Θεσσαλίας (Μαγνησία), Φθιώτιδας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας. 5ος όμιλος: Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Ζακύνθου, Αχαϊας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας. 6ος όμιλος: Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιά. 7ος όμιλος: Δωδεκανήσου, Χίου, Σάμου, Λέσβου, Κυκλάδων. 8ος όμιλος: Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου.

Από την Β΄ Φάση και σε όλες τις επόμενες φάσεις μέχρι τον τελικό, οι αγώνες θα είναι μόνοι (νοκ αουτ) σε ουδέτερο γήπεδο. Τόσο στους νέους όσο και στους παίδες οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση από τον 7ο όμιλο που θα είναι οι νησιωτικές ΕΠΣ θα παίξουν με τις πρωταθλήτριες του 8ου ομίλου, δηλαδή της Κρήτης. Τα άλλα ζευγάρια θα είναι οι πρωταθλητές του 1ου με τον 2ο όμιλο, του 3ου με τον 4ο όμιλο και του 5ου με τον 6ο όμιλο.
(Πηγή Εφημερίδα Αλήθεια Χίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: